You are here

Sony Vaio laptop. Internet eltűnt, illetve minden hálózati kapcsolat Megoldva.

30 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Üdv

A fent jelzett holmiról mindennemű kapcsolat eltűnt.  Az eszközkezelőben minden ehhez kapcsolódó hardver mellé kérdőjelet tesz.  A kérdésem, hogy gépben található modul, amire a wifi antenna is csatlakozik. Felelős e a dologért, vagy az alaplapra van integrálva. Ez egy kb 12-14 éves gép, ha kérdésemre igen a válasz akkor javítani tudom. Ha nem akkor kuka. Köszi a figyelmet

A wifi router zárlatos,  a kimenetein 12v jelenik meg minden pontján.  Ez okozott valami zűrt a laptopban. Köszönöm a hozzászólásokat.

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A laptop pontos típusát megírnád? Hátha van doksi róla, kíváncsi vagyok, van-e közös pont a wifi modul és a lan közt

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Akkor most a laptop hardvere is elromlott vagy sem. Mert eléggé össze vissza lett ez a topik!

0

Jaca
Jaca picture
****

Írta, hogy cserélte a modemet. Amik wifivel voltak csatlakozva, azok jók lettek, ez a laptop volt kábelen, ebben meghalt a wifi is, meg a lan is.

0

Inhouse
Inhouse picture

Hát ez az! Még a laptop Wifijére is kiment a DC 12V...

0

stevepapa
stevepapa picture

Nem mondtam, hogy oda is kiment, de a hálózati részen ért sérülése vígan megakadályozhatja a wifi működését.  Mert hiába próbáltam újratelepíteni a kérdőjeles dolgokat, mindre hibát, illetve nem ismeri fel, írt ki.A wifit sem érem el, szoftveresen, olyan mint ha nem is lenne.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Akkor mégiscsak:

Akkor nem minden ment feltétlenül tönkre, hanem csak a modemrouter, amiről ment az összes gép valamilyen formában.

0

Inhouse
Inhouse picture

Elvileg a LAN csatlakozó védve van, az egyenfeszültségtől is, a Wifi meg pláne... Azt hogyan tette tönkre?

0

stevepapa
stevepapa picture

Szerintem nem annyira ördögtől való a dolog, a hálózati kapcsolatok sérült, szoftveres hiba lehet.  A wifi modult kicserélve sem hatotta meg,  egy hozzáértő kolléga átnézte. "Ezek a hardverek sérültek javításuk nem gazdaságos" mondta, picit durvább szóhasználattal. Áramszünet viszont gyakori, 2-3 másodperces is valami ilyennek esetek áldozatul. Köszi

0

stevepapa
stevepapa picture

Az egész router tönkrement, így nem volt wifi a két gépen ami erről kapott jelet. A Sony laptop kábelról ment ugyanerről a ruterről, erről tűnt el minden hálózati hardver, szoftver.   A  router lan csatija 3-4 kivezetése 12v-s tápon van, vagy szakadt a testpont amihez mértem.   Érdekes mert mielőtt kihúztam a tápját minden ledje világított ahogy az illik. Néha bekómált valamiért, de ez csak évi 1-3 eset volt, ezért húztam ki, de végleg elsötétedett. Mindegy kukába kötött ki,

0

agressiv
agressiv picture
*

A router kimenetei trafóval vannak csatolva, ott DC nemigazán juthat ki. Amúgy nem volt vihar amikor megdöglött?

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Nem volt vihar, nem voltam otthon. Erről arouteról ment 3 gép, folyamatosan, a SONY kábelről ment róla, a másik kettő távolabb tőlük wifiről. Hazaérve egyik gépen sem volt internet kapcsolat. Ezért a router tápját levettem reset céllal, ami ezek után többé nem indult. Ezért bekapcsoltam egy másik router-t a másik 2 gépen visszaállt a kapcsolat, a Sony-n nem. Belépve a vezérlőpult-eszközkezelőbe , az egyébeszközök,hálózati kártyák,audio videoeszközök, stb kérdőjeles lett. Hogy miért nincs wifi nem tudom, de mivel a zárlatos router-rel össze volt drótozva az is tönkre ment. Akárhogyan van kötve, lan csatiján akkor is kijön táp a 3 pontján. Köszi.

0

agressiv
agressiv picture
*

Vagy a noti döglött meg és nyírta ki a routert. Nálam villám vert bele a routerbe, áthúzott a LAN aljzatokon és a kondenzátorokon, ellenállásokon is (75ohm a trafó router felöli oldalán), de még az is javítható volt. :)

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Dugd már rá azt a laptopot egy működőd routerre, hogy kiderüljön mi van vele! Valószínűleg semmi baja. A beteg router meg valószínűleg tápos. A kondik kiszáradtak, 24órás üzemben még ment, de volt pl. egy pillanatnyi áramszünet és indulni már nem tud. Az, hogy mit mértél a kimeneteken azt innen nem látni, de valószínűleg valami fals potenciálkülönbség, meghülyült a táphiba miatt. Először még modem volt írva, azért írtam modemroutert, ilyet a szolgáltató szokott adni. Nekem ez se tiszta. De ha ezen jön a net, akkor második router magában nem oldja meg a helyzetet...sötétben tapogatózunk. Olyan érzésem van, mint ha egy baba-mama klubban lennénk, nem egy műszaki fórumon.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia

Ha nem dugtam volna rá, most nem írogatnánk. Persze  hogy rádugtam akkor derült, hálózati kapcsolatra nem alkalmas többé. Igen ez egy wifi router, a szolgáltatóé nem ért el a kellő helyre. Így került közé egy nagyobb hatótávolságú router, és ebbe volt be dugva az Sony.  Bocsi, hogy keverem ez a modem és router dolgot, de eddig annyi dolgom volt, hogy összedugdostam őket és ennyi. A beüzemelést is szaki csinálta, ip címek brrr elég ennyi belőle . Köszi

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

3 gép, folyamatosan, a SONY kábelről ment róla, a másik kettő távolabb tőlük wifiről.
bekapcsoltam egy másik router-t a másik 2 gépen visszaállt a kapcsolat, a Sony-n nem.

Rakd össze a képet! A hibás router kábelen keresztül kilőtte a sony lan portját. Hogy a wifi modult miképp, azt nem tudom, lehet, közös IC-n vannak. Én villámtevékenységre gyanakszom, az szokott ilyen mókát csinálni.
 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: van benne back-up elem?

Bálint

0

stevepapa
stevepapa picture

szia , van de az jó. tudja az időt dátumot, stb de reggel megnézem. köszi

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Ne csak megmérd, hanem egy negyed óráig ne is tedd vissza. Azért kérdezte SzBálint, mert lehet, hoyg a sokktól a BIOS-ban tltódott le. Ha visszarakás után elfelejtette a dátumot, akkor jó. Ha nem felejtette el, akkor hoszabb időre kell kivenni belőle, esetleg kivétel után rövidrezárni az érintkezőket, lényeg, hogy felejtse el a beállításokat.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A kis modul csak a WiFi-ért felelős. Egy Live CD-vel (USB-kulccsal) kellene elindítani (pl Linux Ubuntu, Peppermint ). Ha azzal működik, akkor a gép jó, és az OPrendszer bolondult meg.

Innen letölthető a linux iso fájl formátumban, ezt kell majd pendrive-ra tenni:
https://linuxmint.hu/letoltesek

Az oldal alján van az a rész, hogy Win alól hogy lehet megcsinálni a pendrive-ot.
https://linuxmint.hu/sugo/az-iso-lemezkep-fajl-kiirasa-dvd-re-vagy-pendrive-ra

Itt pedig, hogy hogyan indítsd el a gépedet a pendrive-ról:
https://linuxmint.hu/sugo/live-rendszer-inditasa

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia

Gondoltam, az op-t újratelepítettem, nem segített. Win7 volt rajta, és mindég alapból tudta a wit, stb.  A dolog érdekessége,hogy a wifi modem amiről ment kábelről ez a gép, a másik 2 gép meg ennek a modemnek a wifijéről az is tönkre ment.  Tehát mikor észrevettem, hogy egyik gépen sincs net kihúztam a modemet, ami azóta sem indul, le cserélve, a két gépen a wifin tovább működött , de a Sony-n sem wifin, sem lan -ról nem működik. Úgy tűnik valamiért mindkettő egyszerre ment tönkre, mintha a lan-kábelen érkezett volna gonosz. Köszi

1

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Már volt vihar.. Dörgés, villámlás. Gondolj vissza!
Hívd a lakásbiztosítódat!

0

stevepapa
stevepapa picture

Hi!

Akkor épen semmi nem volt, esetleg áramkimaradás .. :)

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Esetleg visszakapcsolási sokk??? (2 fázis a nulla helyén is...)

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha jól értem, akkor ez a gép utp-kábelen volt a modembe dugva, és egyszerre ment tönkre a modem és a gép is. 
A LAN (RJ45) és a wifi két külön áramkör. 
Egy USB-s wifi stick-kel még megpróbálhatod!

0

stevepapa
stevepapa picture

Igen így volt, mivel a modem a jelzett gép mellett volt kábellel volt csatlakoztatva. a másik kettő ennek a modemnek a wifijéről ment. Köszi

0

Inhouse
Inhouse picture

Akkor nem minden ment feltétlenül tönkre, hanem csak a modemrouter, amiről ment az összes gép valamilyen formában.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Az teljesen tönkre ment, de laptop sem működik.A modemet cseréltem a két amelyik wifiről üzemelt, működnek. A laptop, viszont sem wifiről sem kábelről nem működik. Az op rendszert lecseréltem, sem a hálózati adapter, sem a wifi, se a hálózattal kapcsolatos hardverek, driverek, nem működnek. Mint írtam sorban végig kérdőjelezi eme elemeket. A gép saját telepítő lemezéről lett indítva, driverei telepítve, a lemez hibátlanul végigment. 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

USB-s Wifi adapterrel viszont működnie kell, az független a belső hálózatkezelő eszközeitől.
Mi a gép pontos típusa?

1

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Köszi, már próbáltam, működik de ha nem említed biztos ez jutott volna eszembe utolsónak.

0

Sponsored links