You are here

HTSz műszerek használóinak, javítóinak, restaurálóinak fórumfelület

164 posts / 0 new
Last post

Pages

Comments
nagyis
nagyis picture

Szia!
Szerintem nagyon jó lett.Ebből készítenék egy kétszínű képet, rányomtatnám egy alu kasírozott papirra., de lehet egy rajzolóval a piros szinű felíratokat elkészíteni és elvinni a papírt egy színes másoló üzletbe. 

0

Guest
Guest picture

Igazítottam rajta egy kicsit.

File csatolás: 

0

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

1:1-ben kinyomtathatók:

2

Guest
Guest picture

Üdv!
Köszi! Látom, az időnek bővében vagy Te is. :-)
Guest

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Mindeg megtudsz lepni a reengineering képességeddel, nagyszerü, köszönet a fàradozàsodért!!
Bekes Husvetot!
Kari
 

0

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

Köszönöm!
Egy-egy példányt kinyomtattni, ráhelyezni a lapot
majd összehasonlítani a körök helyzetét a furatokon keresztül.
A "kikerekített rajzon" úgyan mennyi lehet az eltérés?

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Magyar műszerek a legjobbak :)

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Nekem is tetszik a kezdeményezés. Van pár HT-s műszerem és jó pár mindenféle maradék. Nemrég újítottam fel egy Audio Komplex Generátort, amellyel kapcsolatban nemrég nyitottam is egy topikot. Van egy csomó papír alapú doksim is, már rág óta tervezem, hogy beszkennelem csak sosincs rá időm. De egyszer neki esek az tuti.

Megkérném Pihe-t, hogy segítsen a kezdeményezésben. Lehet, hogy jobb lenne egy HT-s fórum témát nyitni, mert ha mindenki ide ír, mindenféle készülékkel kapcsolatosan előbb, utóbb kezelhetetlenné és átláthatatlanná válik.

Üdv.

0

zus
zus picture

Szia !

Ez a gép gyönyörű ! Most látok először ilyet, igaz sajnos csak képen. A Rádiótechnikákban ugyan hirdették (vagy pedig egy hozzá nagyon hasonlót), de olyan rohadtul apró képen, ráadásul több műszerrel együtt, hogy abból semmit se lehetett kivenni. Ne haragudj, hogy érdemben nem tudok segíteni, de akkor is ide kellett vésni a dicséretet.

Amit én tudok HTSZ doksi ügyben, azt Benyovszky kollégától tudom, de amúgy láttam, hogy Te is leírtad a bevezetőben (vagyis Te is tudod). Magam is pártolom az ötleted, mivel vannak nekem is HTSZ műszereim és nagyon nehezen, jószerivel csak a véletlennek köszönhetően tudtam én is szerezni ezt-azt hozzájuk (doksit), bár akármim is van, az nem teljes. Akárhol hirdettem meg a kérésem, akármikor, senki sem segített. Márpedig azt nem hiszem, hogy a HTSZ összesen 2-3 db műszert gyártott és aztán fuccs. Pláne, hogy a műszereikhez általában a doksit is odaadták VAGY Te megvehetted melléjük. Gépkönyvet, szerviz útmutatót, akármit.Én most TR-1867 vektrorszkóphoz keresek műszaki leírást, de legalább egy kis kapcsolási rajzot. Egy kollégától már kaptam rá ígéretet, hogy megnézi nekem a cuccai között. Remélem, hogy megtalálja. De rajta kívül az egész doksi utáni nyomozásom pusztába kiáltott szó, nem több. És a baj az, hogy nem csak egy ilyen, relatíve szűk körben használt gépnél (stúdiók), hanem egyszerűbb műszereknél is, pl. a Miniscope-1 ÉS abban is a modulkockák (DER-1, FEK-1, FG-1). Úgyhogy, egyelőre itt tartunk. De attól az ötleted még jó !

0

Guest
Guest picture

Üdv!
A gép pár hónapja került a birtokomba egy átalakított társával együtt. A kettőből tudok egy kifogástalan, gyári állapottal egyező példányt összehozni.
A fotó egyébként az eladótól, egy Bp.-i rádióamatőrtől származik.
Az idők során ahogy számolom, 25 db HTSz doksit vadásztam össze ezidáig különböző helyekről.
Készítek majd egy listát a rendelkezésemre állókról és beírom ide a topikba.
A szándékom a topikkal az hogy egy helyre gyűjtve legyenek ezen műszerekkel kapcsolatos infók, doku és alkatrész keresések, javítási esetek.
Ez más fórumokon is bevált dolog, nem kell bizonytalan kimenetelű/eredményességű keresésekkel bajlódni, itt minden egy helyen lehet.
A TV miniszkóp doksik nem csak HTSz... néven találhatók itt a Tanyán: https://elektrotanya.com/showresult?what=tv-miniscope-3&kategoria=Minden&kat2=Minden
Sőt, az egyik változatát a GEM, Gép-és Műszeripari Szövetkezet, Tolna gyártotta.
Ezek alapján lehetségesnek tartom hogy más HTSz műszer doksik is "csellenghetnek" a nem egységes fálj megnevezések okán.

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia Guest!
Tudod ugye, hogy a GEM, Gép-és Műszeripari Szövetkezet, Tolna a HT egyik gyártó-beszállítója? Egyes készülékek ott kerültek gyártásba.

0

Kari
Kari picture
*****

Hali!
"...a GEM, Gép-és Műszeripari Szöv, Tolna a HT egyik gyártó-beszállítója? " 
Akikröl ugy olvastam valamikor, hogy pereskedtek volna is a HT-val, s magukenak àllitottàk nemely keszülek fejlesztesi jogat_node ez masik topikba valo lenne...

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia. 
Nekem van egy TR-0619-W024 TV wobblerscópom doksival együtt. Én vettem a tolnai cégtől. Egyszer egy szlovákiai magyar kereset doksit hozzá. Nekem be van szkennelve.Elküldtem neki. 
Egyébként nem tudom, hogyha van jogutódja a HT-nek, akkor miért nem vállalja az általuk gyártott készülékek gondozását, legalább doksival való támogatását. Csak halkan mondom, talán azért nem, mert magánkézbe kerültek a doksik, azaz süllyesztőbe?
Nekem van egy német készülékem, nem mai, és sehol nem volt hozzá doksi.Kiírtam a cégnek, és mit ad isten, az emilemre megküldték a leírást, és a kapcs.rajzot. Ha a HT utódja egy karakán jogutód lenne, valószínű nem hagyná hogy mások gazdálkodjanak azzal az anyaggal, aminek Ő a jogutódja. 

2

Guest
Guest picture

Átnéztem a nálam lévő HTSz dokukat, összevetettem a Tanyán is fellelhetőkkel.
Egyetlen olyat találtam ami itt nincs fenn ( ha csak valami rejtettebb fájlnéven nem).
Ez pedig a   HTSz_TR1854_H013_Waveform_Monitor
Feltöltöttem, ezen a fájlnéven keressétek.
Guest

3

Pages

Sponsored links