You are here

Blaupunkt RD-104 München autórádió CPU hiba?

10 posts / 0 new
Last post
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Sziasztok! Van egy fenti kódkártyás autorádióm, amit egyszer csak nem lehet bekapcsolni. Kapcsolási rajzot letöltöttem. Gyanúm szerint a processzor környékén van a hiba. Tápfeszültségek rendben. A reset impulzus megvan, de tovább nem jutottam. Ismeri valaki ezt a típust, tud valaki segíteni? Előre is köszönöm a segítséget.

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mielőttt átalakítod villanyról gázra, vizslasd meg alaposan a kódkártya csatlakozóját.
A kódkártya nem sérült?

Bálint

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Régen foglalkoztam vele, de úgy emlékszem, hogy a kódkártyát kivéve "NO CARD"-ot jelez. Majd újból előveszem, és belenézek. Ha processzor hiba, akkor gondolom, kuka.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Bekapcsoltam, a proci közeli kvarc rezeg, de a készülék le van fagyva. Ha egyáltalán bekapcsol, akkor minden LED ég, és a kijelző is fagyott. Még annyit, hogy a bekapcsoló gomb sokadik megnyomására tud csak bekapcsolni. Rajz fent van az Elektrotanyán, próbáltam méregetni, de csak vakon tapogatózok, mivel nem értek a processzorok lelki világához. Motorola ZC86584CFN a proci jele. Mit kellene mérnem rajta?

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Azt, hogy processzor hiba, hogyan lehet egyértelműen megállapítani? A kapcsolási rajzon a processzor MC68HC05B16 típusú.

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia.
Például onnan, hogy nem adja ki a P.ON jelet a tápnak. Ezt egy tranzisztoron/feten keresztül adja ki, tehát ha a vezérlőlábára bekapcsoló jelet adsz a táp beindul, de a rádió nem fog működni mert a proci rossz ergo kuka. Ezeknek a kártyás dögöknek rendszerint a motorola proci a kínjuk.
Üdv.

0

Sovány malac
Sovány malac picture

Üdv Mindenkinek,
Ismét egy kis segítséget szeretnék kérni egy számomra fontos javításhoz.
Nemrég hozzájutottam elérhető áron hibásan egy Blaupunkt München RD104 rádióhoz,ami régi álmom volt.
Nem akar bekapcsolni,bemenő tápok rendben,a processzorhoz el is jut a tápfesz (kártya slot villogó ledek működnek,és "bekapssolásra" kialszanak.) a gyújtás logikai jel is.Előlaptól megérkezik a bekapcs.jel.
Azonban a gerate on kimenet,ami a tápfesz.ellátó kapcsolótranzisztorokat vezérli,nem billen be.

Töltöttem le egy dump-ot a proci belső eeprom-hoz,rá is pörköltem,de ugyanaz.

Egy kísérlet keretében egy pillanatra adtam alacsony szintet a proci reset lábára,és akkor a tápokat feléleszti ugyan,de mintha az előlap nem éledne fel,továbbra sem működik.
Van valakinek esetleg tippje,merre nyomozzak tovább?
Köszönettel 
A karcsú sertés 

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz!
Ennek a megoldásához indíts egy új topikot.
üdv:

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Köszönöm a választ. Úgy mértem, hogy a tápok megvannak. Ettől függetlenül lehet processzorhiba? Milyen módon tudnám ezt egyértelműen eldönteni? Jó kis rádióról van szó, sajnálnám kidobni, ha esetleg csak egy passzív alkatrész okozza a hibát.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

Sponsored links