You are here

Pohár mosogató gép

9 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv mindenkinek
Egy használt vendéglátói pohár mosogató gépel lett egy kis problémám , ugyanis nem öblít . A csatolt rajz nem ez a gép , de a alap filozófiája ugyan az és csövezése hasonlít . . Bekapcsoláskor nyit a B szelep és a öblítő és a ( sárga nyíl ) bojleron (5)keresztül feltölti a gépet vízzel és elkezd melegíteni ( bojler meg mosótér) . Mikor eléri a bealítót hőfokot a kis glim kigyullad jelezve hogy késsz ál a mosogatásra , es el is lehet indítani pár perc múlva be is fejezi . Eddig ok , de most , ha tovább fordítom a bekapcs gombot öblítésre, nyit az A szelep és a víz hálózat nyomásával hideg vízzel öblít ( kék útvonal ) es a forró víz az öblítő bojlerban marad , így nincs szárítás meg hát morcosak a poharak mert az öblítő sem jut el a poharakra . Az a kérdésem hogy az öblítésnek nem e kel a mosás végén automatikusan elindulni es általam vélt öblítő állás a kapcsolón valami más , mert az én elképzelésem szerint pirossal jelölt úton kellene hogy történjen az öblítés .
Még egy dolog amit nem értek mi az a tartály az elejébe aminek a csöve nincs sehová bekötve .
Ez egy kintről hozott lomis cucc és valószínűleg így használták de jó volna rendbe rakni .

Comments
ityvity
ityvity picture
*

Szia exGelkás , abban hasonlít a mosogatógéphez, hogy van két mosó kar (az alsó kar meg a mosó szivattyút nem rajzolták fel, mert az a csövezés rajza de a 19-es taghoz van csatolva ) , de a működés tök más . Először feltolt a mosótért meg a bojlert (5) vízzel (kb 8-10 liter ) aminek van egy –egy víz melegítője .a mosótér 40-50 fokra , a bojler 90-re van beállítva. Mikor eléri a mosogatási hőfokot, jelez egy glim lámpa és akkor a zöld gombbal (másadik sor harmadik kép) el lehet indítani a mosogatást . Az egész pár perc és itt ált meg a tudomány mert öblíteni kellene és úgy emlékszek ( egy pár éve javítottam hasonlót , de nem mélyedtem bele , meg más volt a hiba ) hogy külön kel elindítani az öblítést de az csak egy taszt addig megy még tartom a kapcsolót abba a helyzetbe. Ilyenkor kellene hogy a víz hálózati nyomására B szelepnyitásával kinyomja az öblítős forró vizet a karokon (pirossal berajzoltam , de nekem a kék csöveken megy ).
Nincs lúg szivattyú, hanem a fölösleges víz túlfolyással távozik ( ha vége a napnak a pincér lány kivesz egy dugót azt kifolyik a víz) . A mosószer adagolása úgy történik hogy minden mosogatás előtt egy kupica mosószert beintünk a mosótérbe , az öblítő meg a kis vákuum adagolón (9) keresztül minden ciklus alkalmával egy edényből bekerül a bojlerba pár ml.
A képen 1234 az öblítő szűrő meg a beszívó cső, 9 adagoló ami a 10csövön nyomja az öblítőt( sikerült bele törölni a képbe de a B szelep után a sárga nyílnál csatlakozik ) 19 , 28 a mosogató karok rögzítése , 23 a fali csatlakozó. A mosogatást a 19 ponthoz csatolt magas nyomású szivattyú végzi a 18 meg a 25-ös csöveken a vizet keringetve.
Itt talán jobb kép lesz:
http://kepfeltoltes.hu/100919/poh_r_mosogat_-2_jpg_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz ityvity!
Na még ezt találtam.
http://www.fehd.gov.hk/english/howtoseries/doc/bafseis_dish.htm
Nem sok, de az már biztos, hogy eredeti olasz. :D (ATA-AL45)
Üdv:
exGelkás

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz!
Egy halom Spanyol nyelvű találat van a neten, de nem tudom, hogy pontosan melyik gépről van szó. Lakik, ebben, valahol valami vezérlőpanel?
Üdv:
exGelkás

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz ityvity!
Ez gyanúsan hasonlít, egy mosogatógéphez, mert a 33 pos. szám egy forgófejet jelölhet. Nincs, meg a rajzhoz tartozó jel,ill. számmagyarázat? OK! Hülye kérdés volt, mert akkor már Te is tudnád :D
Írj valami típust!
Üdv:
exGelkás

0

Ckó
Ckó picture

Szia!
Értékelhető,v. nagyobb rajzot tudnál -e feltenni.
Üdv.Ckó

0

Ckó
Ckó picture

Szia!
Az adatttábláról tegyél fel nagyobb fotót!
Üdv.Ckó

0

Ckó
Ckó picture

Szia!
A 15-ös az ugye egy kétutas szelep? A nagyüzemi mosogatógépek is ugyanezel a szisztémával működnek.
Üdv.Ckó

0

ityvity
ityvity picture
*

Igen az egy két utas szelep, egyszer volt szerencsém egy nagy Fagor konyhai mosogatóhoz és valóba ez volt az elv , csak abba két magas nyomású keringető volt ami egybe dolgozott.
Ez valami olasz gyártmányú , ez van rajta : A.T.A Viola del Progresso 20 , Conselve . A modell meg AL45

0

Sponsored links