You are here

Milyen vezeték nélküli rádiós (NEM BLUETOOTH !) fejhallgatót vegyek tévézéshez ?

36 posts / 0 new
Last post
zus
zus picture

Helló ! A kérdésem lehet, hogy botor, de ne haragudjatok meg érte.

Tehát: van egy lapos tévém, amin van pár USB port. SE BLUETOOTH, SE JACK, SE RCA !!! Ehhez szertnék egy olyan fejhallgatót venni a csendes tévézéshez, ami az alábbiakat tudja: egy rádiós USB eszköz szolgáltassa a hangot és a rádiós (vezetéknélküli) fejhallgatón meg hallgathassam. Ez minden. Ilyen régebben kapható volt, de most egyszerűen nem találok emiatt a sok fos bluetoothos szemét miatt. A google pedig nem a barátom, mert az összes nekem nem kellő szemetet felhozza függetlenül attól, hogy milyen kombinációban írom be, ami keresek.

Kérdésem a következő lenne: tud-e valaki olyan típust, amit keresek és amit ma, itt, ebben az országfélében kapni lehet és ér is valamit ? Ismétlem: SE BLUETOOTH, SE JACK nincs a tévémen. RJ45-ös netet tud, USB-t használ, ez minden.

Kösz a segítséget.

Ez mitől iskolapad? Beszèlgetni szeretnél, ahogy olvasom.

Comments
pityusz
pityusz picture

Vegyél egy BT5 USB transzmittert. USB-n kapja a tápot és Jack csatlakozón a hangot. BT fülessel tudsz hozzá csatlakozni.

https://bluetooth-audio-adapter.arukereso.hu/

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ha lenne jack csatlakozója, akkor már rég megoldotta volna, nem mellesleg nagy betűkkel kiemelte a kérdésben (fent narancssárga), hogy NEM BLUETOOTH.
Ezen nem tudom mi nem érthető, de előbb olvasni kéne... ha már mondja, hogy 1 dolog semmiképp sem érdekli, akkor nem azt kéne neki ajánlani szakadatlanul.

3

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

A tévé kifordítása elkerülhető tükör + elemlámpa használatával. Haladóknak: mobiltelefon videofelvételre állítva. De még ezek is elkerülhetőek a tévé típusszámának ismeretében, némi guglizással.

A vezeték nélküli fejhallgatókkal kapcsolatban nekem jó tapasztalatom van az AKG UHF sávban működő füleseivel, de ezek analóg hangjelet igényelnek. Nincs sistergés és késés, mint a Bluetooth-os vacakoknál, a wifi és mikró nem zavar be. Egy dolog lehet zavaró: az AGC felszabályozza az erősítést beszédszünetekben, és olyankor megnő az alapzaj. De ezzel együtt lehet élni.

A lényeg, hogy valahogy hozzá kell férni az analóg hangkimenethez. Én még nem láttam olyan tévét, amin ne lett volna "Headphones" jack, ami leválasztja a hangszórót. De sok mindent nem láttam még az életben, és a tévégyártók spórolása és hülyesége határtalan. Vagy a vevőket nézik hülyének?

Üdv, lcsaszar

0

zus
zus picture

Igen, a tükör az egy jó módszer, csak kéne egy akkorát kerítenem, amekkora befér a tévé mögé a bútorba. Lentebb véstem, hogy ezzel azonban amiatt nem vagyok kisegítve, mert még csak nem is az én tévém lesz a szűk keresztmetszet, hanem a másik, az újabb Samsung, amin aztán tényleg semmi nincs. Tehát emiatt keresek "névtelenül" ("típustalanul") megoldást a fejhallgatózásra.

Kaptam egy ötletet HDMI -> VGA+audió átalakítóra, kipróbálom. Arról senki nem ír egy szót sem (legalábbis, nem sikerült eddig olyan cikket találnom), ami egyértelműen leírta volna, hogy a tévékbe épített HDMI az egy vagy kétirányú ? Ha egy irányú (csak bemenet), az szívás. Akkor jön majd az optika. Ha kétirányú, akkor meg akár még szerencsém is lehet. 

0

Julian
Julian picture

Mi az, hogy újabb és Samsung?
Meg, hogy semmi nincs?
Először jó lenne körbenézni, hogy ténylegesen mi is az a semmi!
A TV típusát meg ki lehet szedni a kezelőfelületből.
Az alapján már rá tudunk keresni a semmire és akkor tudunk segíteni a semmiben.
Nekem egy kb. másfél éves Samsung-om van.
A sógornak ennél is újabb van, tőle vettem az enyémet.
Mindkettő hátulján ott az optikai kimenet. Az elején természetesen semmi nincs. Csak a vékony keret és a kijelző. Még fény emittáló diódát sem raktak rá, amit nem is bánok.
A lényeg, hogy a Samsung-okhoz lehet kapni Soundbar-t, amit elsősorban a Samsung TV-k kezelnek jól. Ezért van rajta az optikai kimenet.
Ide be lehet tenni egy megfelelőt átalakítót, ami nem is drága és analóg kimenetet csinál.
Ilyen átalakítóm volt is a PS4-hez, mert azon vagy HDMI-n vagy optikán jött ki a hang. A monitoromon nem volt hangszóró és a miniHIFI-n csak RCA bemenet van.

Ha nincs odaírva, hogy HDMI OUT, akkor nincs rajta kimenet. TV-n nem jellemző.

Mondjuk az sem lenne utolsó dolog, ha tudnánk, hogy a TV miről kapja a jelet.
Közvetlen tányérról vagy kábelről, esetleg SetTopBox-ról HDMI-n keresztül.
Mert utóbbi esetben még vannak alternatív lehetőségek.

0

uniman
uniman picture
***

Már többször tárgyalva volt az ET-n ezt a problematika...csak szerényebb volt az elvárás, a sima, vezetékes megoldást keresték (Onnan már csak egy ugrás a drótnélküliség).
Ezen  topikok kikeresése eléggé macerás, ráadásul minden tv más-más megoldást tartalmaz.:
https://elektrotanya.com/comment/411376#comment-411376
https://elektrotanya.com/content/samsung-plasma-tv-n-nincs-fuelhallgato-es-line-out-kimenet-csak-optikai-digital-vezetek-nelk 
A régebbi scartos lcd tévékben is már volt ahol úgy oldották meg, hogy pl. a menüben lehetett beállítani, hogy melyik forrásjel kerül az AV1, vagy AV3-as csatlakozási pontokra.
Ma már az az alap, hogy a TV-t házimozival (is) használhassuk, a TV hangját a házimozi feldolgozhassa digitálisan (5+1...7+1), az erősítős lejátszós (DVD, BD) házimozinak képét megjelenítse... Aztán ennek a házimozinak nagy eséllyel lesz fülhallgató kimenete is. 
A HDMI 1.4-től felfele pedig már kétirányú(visszirány)  a HDMI-n az audiojel.

2

zsugori
zsugori picture
***

.
 

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Optikai kimeneted biztos van
Veszel egy ilyet.
Ez analog jelet biztosit neked, TV hangerotol függetlenül, RCA illetve sztereo Jack kimeneten.
Onnan tovabb mar rajtad mulik,milyen fejhallgatót kötsz ra.
En mindennapos használatra vettem egy ilyen atalakitot, mert a kedvenc erositomon nincs optikai bemenet. Nagyon jol mukodik.

0

szoke
szoke picture

Ugyan ilyen kütyüt vettem ebay-ről 1500-1600Ft ért postával

https://www.ebay.com/itm/Digital-Optical-Coaxial-Toslink-Signal-to-Analo...

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Igen, en is nagyon olcson vettem Kinabol, de helyi elerhetoseget keresett...

0

szoke
szoke picture

Bocs! A felett elsiklottam. yes

0

zus
zus picture

Hát még ha egy pontos típusa is lenne. Az emagról nem veszek semmit. De ez az ötlet is jónak tűnik, köszönöm.

0

zus
zus picture

Kedves mindenki, köszönöm a hozzászólásokat. Beljebb vagyok már, akár tudok kérdezni, akár nem, akármilyen stílusban is kérdeztem. A tévét elhelyeztem, de egyelőre csak egy kiadós bútor átrendezés után fogom tudni kiásni annyira, hogy a hátulját jobban tudjam tanulmányozni. Annyira emlékszem, amennyit írtam. Se RCA, se SCART, se semmi, ahogy valaki lentebb már megjegyezte a modern tévékkel kapcsolatban. Antenna bement biztos van rajta, CF kártya foglalat, USB, HDMI. De ki fogom forgatni majd a cuccot és pontosan megnézem, hogy mi is van még ? Hátha rosszul emlékszem.

A problémám Mr._V kolléga elég alaposan megvilágította, illetve, hogy az ötletemnek mi a gyenge pontja (tévés USB nem biztos, hogy kiad audió streamet digitálisan egy kis rádiós stickhez, illetve, driver gondok). Emiatt egyelőre jegelem a problémát. Köszönöm mindenki építő jellegű hozzászólását.

1

zus
zus picture

Kalex, ez attól volt iskolapad a számomra, mert

a) halvány lila dunsztom sincs a kérdéses technológiáról, mivel egyáltalán nem használok fejhallgatót,

b) nem tudtam kitalálni, hogy hova tehetem be a kérdésem, pont az ilyen megjegyzéseket elkerülendő, és

c) ez valahol valami szakmai vonalat is feltételez a számomra, nekem ez így lett volna logikus.

De ha megírod, hogy büntetlenül hova lehet az ilyen kérdéseket betenni máskor, akkor majd oda fogom betenni.

0

Guest
Guest picture

Üdv! 
A csendes tévézéshez az kell hogy legyen egy fejhallgató csatlakozás, ami ugye jelen esetben nincs vagy egy olyan kimeneti csatlakozó amelyen akkor is ott van a hangjel ha a hangszórókat a távirányítóval lehalkítod. Úgy tűnik, ez sincs.
A legegyszerűbb, ahogy azt más is javasolta, egy leválasztós jack alzat a hangszórókhoz. Onnantól szabad a pálya hogy vezetékkel vagy rádión továbbítod a jelet.
A határ árban akár a "csillagos ég".  
https://pako.hu/termekek/csoport/dj-technika/fejhallgato/fulmonitor/
https://pako.hu/termek/sennheiser-sr-2000-iem-bw/
-
A rádiós kapcsolaton bizonyára valami hasonlót értesz: Ilyesmi modulok pár éve a HE shopban is elérhetőek voltak. 
https://youtu.be/7E7tJ9-X_Ls?t=1

0

zus
zus picture

Szia Guest ! Ezek a cuccok, amiket küldtél (pako) többe kerülnek, mint a tévém és nem biztos, hogy működnek. De az ötlet nem volt rossz. laugh

Másfelől meg, az a rádiós 862 MHz-es akármi az jó, de csak bele kell tolni valahonnan audiójelet. Ez igazán a gondom, hogy az egyik tévén biztos nincs audió kimenet, tehát nem tudok honnan kivenni hangot hozzá. Csak ha szétdúlom a gépet. Azt meg nem szeretném.

0

Guest
Guest picture

A "rádiós" kapcsolatra szerettem volna rávilágítani velük. Létezett, létezik VHF és UHF sávos szabadon használható frekvenciákon működő, erre a célra gyártott  drótnélküli mikrofon, gitár transmitter, fülmonitor készülékek, rendszerek.
A csupasz modult pár ezer forintért árulták. Ha nagyon feltúrja az ember a hálót, bizonyára talál ilyen modult szinte nulla külső alkatrésszel.

0

Julian
Julian picture

Minden USB-s eszközhöz szükség van driver-re. Pont, mint a számítógépeknél.
Csak, míg a számítógép operációs rendszerébe rengeteget beleintegrálnak, ezért nagyon sok eszköz megy látszólag driver nélkül, addig a TV-k tárhelye és szoftveres kapacitása erősen korlátozott.
Ha a TV-dben mégis lenne egy alap driver egy USB-s fejhallgatóra, akkor bármely plug&play USB fülhallgató megfelelhet a célra.
Ahogy a mondás is szól, puding próbája az evés.
A legegyszerűbb lenne talán egy nagy áruházban venni egyet és, ha nem jó, akkor még akár aznap, de mindenképp 3 napon belül visszavinni és visszakérni a pénzed.

0

zus
zus picture

Jó ötlet, ezen gondolkodom. De nekem a vezetéknélküliség is fontos. Létezik ilyen gép ? USB+valami általa szolgáltatott rádiós kapcsolat ? A bluetooth-tól amiatt idegenkedem, mert az összeakad a wifi-vel (van bluetooth-os egerem és az rendszeresen összeakad, ha wifi mellett használom).

0

Julian
Julian picture

Az, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli, már részletkérdés.
Ha olyan olcsó dolgokat veszel, mint ahogy kiveszem, a TV-d is olcsó volt, akkor nem is csodálkozom, hogy összeakadnak a dolgok.
Nekem ilyen gondom nincs, pedig sok vezeték nélküli eszközt használok. Speciel fülest épp nem.
De van egy relatíve olcsó BT-s hangszóróm. A telefonról átküldött hang csúszik az eszközön. Ellenben a JBL hangszórón ilyen gond nincs. Nem is volt olyan olcsó.
De még ezeknél sincs összeakadási gondom.

1

uniman
uniman picture
***

Persze, hogy a mai, korszerű, minőségi BT eszközökkel nincs olyan gond, amitől a topikgazda tart...
Azonban a BT fejhallgatóba sem lehetséges nála a hangot "átlőni", hiszen a TV-be nincs BT beépítve. Külső BT adó audio bemenetére sincs mit kötnie...
Tehát, ha akarná sem tudna BT fejhallgatót használni . cool

1

Julian
Julian picture

Viszont a vezeték nélküli eszköz, aminek van külön USB-s kommunikációs egysége, működhet olyan tartományban, ahol a BT is működik.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Zus!
Kérek egy fotót az csatlakozókról!

0

Joe
Joe picture

Szia!

Azért iskolapad, hogy legalább egy TV típusszámot megtanulj adni mert az már egy szint, hogy kérdezni tudjunk! Az én LG men pl van fülhallgató kimenet. erre bármit lehet csatlakoztatni.

Remélem segítettem! :)

1

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Ha a topikcímzésed modorában válaszolnék, akkor azt kellene mondanom, olyat, ami működik.
Ám ehelyett azt írom, add meg a tv típusát, hogy legalább képben legyünk, mikor megoldást keresünk a számodra.

3

zus
zus picture

Távol álljon tőlem, hogy útjába álljak a megfeddésed folyamának, de a topik címzésem az mitől nem megfelelő ? Feltettem egy kérdést, amit a tőlem telhető legegzaktabb módon próbáltam megfogalmazni. Nehogy néhány itt posztolgató kolléga, aki kihívásokkal küzd a szövegértés terén, olyan ötlettel álljon elő, ami nagyon félrevinné a lényeget. Számtalanszor tapasztaltam már ilyet és arra a moderátorok arcizma se rezdült. De azonnal fenyegetésekkel megfűszerezett dörgedelmet kaptunk páran - szintén a moderátoroktól, ha esetleg a szövegértésből adódó mellébeszéléssel kapcsolatos megjegyzéseket tettünk. Ki milyet a saját vérmérséklete szerint. Mérnök vagyok, nem Grétsy tanár úr.
Mindig próbálok egyértelműen fogalmazni, hogy minél kevesebb félreértés legyen köztünk és próbálom kulturáltan, de határozottan elhárítani a nem megfelelő ötleteket, mindezt úgy, hogy még arra is gondot viselek, hogy a lehető legkevesebb megjegyzést és kitiltási fenyegetést kapjam a moderátoroktól. Nem szeretném, ha kitiltanának ugye és mással se szeretnék konfrontálódni. Előfordult már az is, hogy a saját véleményem akármi dacára úgy írtam le, ami a mai magyar közbeszédben elfogadott (sajnos) és tövig benne van. Ez betudható annak, hogy néha elveszítem a béketűrésem (sok esetben valaki hozzászólásától).
Írogathatnánk oda-vissza erről a témáról, de teljesen feleslegesnek tartom. Én az én álláspontom képviselem, Te a moderátorokét, egyértelműen vesztett helyzetből írogatok. Így hát kérlek, hogy nézd el nekem, ha nem a szád íze szerinti stílusban, nem a megfelelő modorban véstem a topiknytót. Elfogadom a kioktatásod, majd legközelebb a megfelelő hangot próbálom megütni. Ettől még a sok bluetooth-os vacak nagy része tényleg fos.

A tévém egy régi Samsung, majd kiforgatom, ha lesz lelki erőm a bútorok szétszedéséhez. Akkor majd visszatérek ide és részletekkel is szolgálok. Igazából azért így kértem segítséget, mert egy másik típusú Samsung tévénél tökugyanez a probléma, ami nálam. USB van, HDMI van, más nincs (vagy nem tudunk róla, hogy lenne) és miután tanácsot kértem, egyszerűbb volt általánosságban tanácsot kérni, nem pedig egy vagy két típusra. Ez minden.

0

uniman
uniman picture
***

Ha a TV típusát is megneveznéd, nem kéne feltenni számtalan "nyitott" kérdést...
Az optikai kimenetet kihagytad a felsorolásból...az ezen a fotón látható "USB DAC" bemenet (én ugyan nem ismerem), talán ez lehetne a megoldás? ...vagy nem?

Előbb talán egy (kölcsönkért)  vezetékes USB-s fejhallgatóval kéne próbálkozni...de kicsi az esély arra, hogy a TV-d működjön is vele.
Ha netán mégis megszólalna, már meg is veheted a vezetéknélkülit...frekiátvitel: 150 Hz - 7 kHz !!!

0

Joe
Joe picture

Szia!

Ez 3 input. A fülesnek nem jön ki adat belőle! 

0

uniman
uniman picture
***

Igen, ez egy külsõ eszköz, az USB DAC bemenet a tv(vagy inkább más) USB csatlakozójával  összekötve talán megjeleníthető audio kimenet én a hangjeleket. Aztán már csak az RF átviteli lánc kell.  

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Scart sincs? Ha jó fej a gyártó, be van kötve az audio out...

Ha csak hdmi van... Akkor ilyesmi kell Neked..
https://m.emag.hu/hdmi-arc-audio-levalaszto-192khz-digitalis-es-analog-h...

Persze ebay, ali ali obb.....

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: elég szomorú, hogy az újabb tévékre nem lehet közvetlenül csatlakozni  régebbi videoval, DVD-vel, erősítővel., csak drága kiegészítő egységgel

Bálint

0

zus
zus picture

Hát az egyik tévénél, ahova kéne egy ilyen fejhallgató, ott nincs scart. De az a baj, hogy a Samsung az valami kis tűs csatlakozóból csinált régebben scart-ot. De az csak olyan scart volt (amilyennel én találkoztam), hogy csak a három bemenet volt kivezetve. Vagyis oda bemehetett jel, de ki abból nem jött semmi. Félek, hogy ha az én tévémen mégis van scart, akkor az egy ilyen műszaki megoldás lesz. Majd kiderül. Spéci megszerezhetetlen Samsung házi csatlakozó, kontra Samsung által gyártott spéci kábel hozzá csak bemenetekkel.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Pénzt vissza nem adnak (tapasztalat), le lehet vásárolni, tehát ez akkor pénzkidobás.

A rádiós átvitel esetében én a legkisebb költséggel számoltam, azaz egy 10mW-os FM adó 88-108MHz között, amit akár egy rádiós fejhallgatóval, akár egy walkmannel, akár egy zsebrádióval tud fogni, azaz a 1,5-3e Ft-os adón túl nincs szüksége spéci vevőre, hanem bármi jó, amit fellel a lakásban, így nem kell egyből diszkótechnikai oldalakat ajánlani, hanem egy "gazdaságos" boltban is megkapható jack-FM adóval veheti 5-10m-en belül sztereóban.

A wifi akkor akad össze a blue eszközökkel, ha régi típusú a router (D-Link DI-524). Én lecseréltem egy újabbra (Mercusys) és a 2,4GHz-es sávba onnantól nem zavart bele a blue soha többé... lassította az adatátvitelt, de nem szakította meg, mint korábban.
Ezért célszerű ilyen esetekben 5GHz-es hálózatot használni (OpenWRT WR1200JS) (2-3e Ft-al drágább a router de a modern laptopok (6-7 éves is már annak számít), modern mobilok (5.1 feletti drágábbak) már kezelik az 5GHz-es frekit...) annyi, hogy kisebb a térerő.

Ha van rajta scart, akkor abban van kis jelű kimenet, azaz egy pár alkatrészes fejhallgató-erősítőt kell csak rárakni, amit akár az USB 5V-jától meg is lehet hajtani. A kis csatlakozó, amiről írt, valószínűsítem SVGA lehetett, az 4 szálas és csak videó bemenet. MiniDIN (audio) nem jellemző ilyen készülékeknél.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ha a készüléken csak USB van, az nem jelenti azt, hogy ha te egy külső hangkártyát tennél rá, amin már lenne hang kimenet, azt a készülék felismerné.
Az átvitel, hogy blue vagy FM onnantól már részletkérdés, ha van egy analóg audio jeled. De ezt USB-n vagy hálózati csatlakozáson nem fogod tudni kihozni.
Ha okos a készülék, akkor DLNA-n keresztül esetleg a készülék saját programjával egy mobilon keresztül lehetne hallgatni (pl. régebbi 6-8 éves Panasonic készülékeken ez lehetséges), de csúszással.

Tehát ha a készülék leírásában nem szerepel, hogy külső eszközök esetében a pendrive/HDD és billentyűzet/egér kivételével mást is tud kezelni, megfelelő driverrel rendelkezik, akkor USB-s hangkártyával sem tudsz belőle hangot kicsikarni, mert magát a hangkártyát nem fogja felismerni.

Az egyetlen megoldás, hogy szétszeded és a hangszóróinak a kábelét egy kapcsolós jack-be kötöd, majd veszel egy hosszú kábeles fejhallgatót... vagy egy FM transmittert, ami a belső 12V-ról is üzemeltethető, vagy SCART kapcsolójelről...
Apropó SCART. Azért ilyesmit szoktak tartalmazni a készülékek, ha RCA-kat nem is mind. Ott lenne benne hang, de nem írtad, hogy ilyesmi lenne... tehát az általad feltett kérdésre a válasz, hogy ne vegyél semmilyen fejhallgatót, mert a készülék ezen típusa teljesen le van butítva (a legolcsóbb altípus), ezért nem szerepelnek rajta kivezetések.

Amúgy USB-s wifi transmitter csak annyiban USB-s, hogy arról van táplálva, de az adatszálak nincsenek használva az USB csatlakozón.

0

zus
zus picture

Értem, köszönöm. Remélem, hogy nem lesz igazad, viszont félek, hogy de. A válaszod sokat megvilágított a problémámból. Azért jutottam egyébként az USB+rádós akármi kombóhoz, mert nekem régen volt egy kínai rádiós fejhallgatóm, ami USB stickkel rádión keresztül adta (itt megkülönböztetem a rádió titulussal a bluetooth-tól és a wifitől) a komputerből az anyagot a fejhallgatóra. Ez lenne a legegyszerűbb és legolcsóbb változat a problémámra. Minimális hardver, minimális költség, minimális hibalehetőség. Ez a preferált.

De ha kicsit is igazad van, akkor bajban vagyok akár amiatt, mert egy FM transmittert kell beleépítenem pluszban a tévébe, akár pedig a többi - lóvét, kábelrengeteget és még több vicikvacakot eredményező megoldások miatt.

0

Sponsored links