You are here

Yaskawa IGBT modul zárlatos

9 posts / 0 new
Last post
jonbike_16
jonbike_16 picture

Üdv. Mindenkinek!
Adott egy  HURCO CNC marógép, amiben egy Yaskawa freki szabályzó lakik. Az egyik fázis IGBT modulja zárlatos lett: FUJI 2MBI100N-060-10. Szeretnék segíteni a javításban, de sehol nem találok itthon, mert nagyon kellene. Egy gyors beszerzés adott lenne egy másik típusra: 2MBI100VA-060-50. Tokozás szinte ugyan az, adatlapokat átnézve szinte minden egyezik.Szeretnék egy tájékoztatást kapni az inverter guruktól, hogy mit  szólnak a cseréhez. A motor tekercsek tökéletesnek tűnnek!
Minden hozzászólást megköszöntem!

Comments
balage
balage picture

Helló! Mi a pontos típusa a Yaskawának?

0

zgyula
zgyula picture

Szia!
Nagyon fontos még a G tárolt töltése és kapacitása, de úgy látom betehető az eredeti helyett. Azért a G meghajtó áramkört illik leellenőrizni. mielőtt beteszed az új modult.

0

jonbike_16
jonbike_16 picture

Köszi a hozzászólásokat, működik szerda óta! GB-ből egy nap alatt itt volt az anyag, hogy csinálják?
Kösssz!

0

balage
balage picture

Az kiderült mi volt az ok? Mert ezek nem igen szoktak csak úgy jókedvükből tönkre menni. Amúgy ez nem frekiváltó hanem egy 13 kW-os főorsó AC szervó erősítő.

0

jonbike_16
jonbike_16 picture

Az nem derült ki, hogy mi volt az ok, bárhogy is kerestem, de szerintem az IGBT-k eddig bírták. A lényeg az volt, hogy egy barátom gyermekei, akik gyakorlott "marósok", kiszálltak egy cégből. Apuci segített nekik egy ilyen gép beszerzésében, ami már egy éve működött itthon. Már volt baja, mert egy Dallas kulcs is kiszállt már belőle, de megoldottuk, most pedig a szervó erősítő adta meg magát. Bocs, hogy én freki váltónak néztem...
A lényeg ,hogy egy nagy cégnél sikerült valami nagy munkát kikapniuk, holnap kell leadni az elkészült munkákat.Ez lesz a bent maradás feltétele, úgy hogy ma is keményen dolgoztak. Meglátogattam őket, miután volt szeretteinket is  meglátogattuk. A gép tökéletesen tette a dolgát.Tudtam, hogy jó volt segíteni nekik, húszon évesek és igyekvők.
 

1

gyimi1
gyimi1 picture

Szia.
A hűtőventillátor megy rendesen, mert ha nem akkor túlmelegedhetnek az igbt-k. Nameg a nanós kondik is okozhatják a hibát.

0

balage
balage picture

Helyes. De sajnos az a tapasztalat hogy ez esetben bármikor lehet rá számítani hogy újra ledurran. ( a melóhelyen ilyeneket javítok) Van pár cél eszköz amivel  bizonyos fokozatokat tesztelünk. Általában mindegyik IPM hibásnál kiderül mi volt az ok. Ha nem, akkor motor. Kábel, beázás, stb.

0

Guest
Guest picture

repülővel (éjszaka)

0

Sponsored links