You are here

Samsung 2243NW monitor, fehér a kijelző

Kérem a segítségeteket. Egy Samsung 2243NW monitor csak fehéren világít, a vezérlőpanelen egy alkatrész elfüstölt (Q301). Lehet, hogy tranzisztor, de nem biztos, mert nem egyértelmű az azonosítás.
Letöltöttem innen a Manual-t (SAMSUNG 2243NW 2243NWX CHASSIS LS22MYN LCD MONITOR), de sajnos pont a kapcsolási rajz hiányzik belőle. Ami van a panelről, az pedig nem ennek a panelnek a rajza. A leégett alkatrész Q301 (fotók) ilyen nincs a rajzon.

Van valakinek tapasztalata az azonosítással, javítással kapcsolatban. A rajz szerint Q201 van, de az olyan bekötésben van, hogy nem tud akkora áram folyni, hogy így elégjen.

Fotók: https://postimg.cc/gallery/cscf3hK

Köszönöm: Nagy L.
 

Comments
zsugori
zsugori picture
*

0

Vote up!

You voted ‘up’

 picture

 A vezérlő panelről egy rajz van, de azon nincs ilyen alkatrész. A 7-es részben lennének a rajzok, de ilyen nincs a letöltésben.

Kivettem a szétégett SMD alkatrészt (az alig látható felirat: A11V), és alatta a beültetésen FET-re utaló jelek vannak (G, S > fotó). Ezek szerin FET volt ott. Felvettem a nyákról bekötést (fotó). Talán P típusú lenne. Tdnátok valamit ajánlani? Ha nem SMD, az sem baj, bele tuodm rakni.

Fotók: https://postimg.cc/gallery/RSM0jtY

Köszi: Nagy L.

0

Vote up!

You voted ‘up’

PElek
PElek picture

Azonosítd a csatit, vagy ahova kapcsolódik a Q301, és annak megfelelően keresd a letöltött rajzon.
Én letöltöttem a zip fájlt is, abban bővebben van rajz.
rajz

0

Vote up!

You voted ‘up’

 picture

Most látom, hogy a Manual-ban egészen más a vezérlő panel. Ezért lehet, hogy ott 2... a pozíciószám, az újabb panelen (nálam) 3...
A +5V a leégett FET-en át jut a CN400 panelcsatlakozóra,míg a Manual szerint pedig közvetlenül csatlakozik.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content