You are here

Gond lehet a Diginél?

13 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Tegnap frissített a gépem /Win 10/64/ és utána néhány oldal nem töltött be, lassan töltött, stb. Arra gondoltam, hogy a frissítés "nem tett jót neki". Vissza "Ghost-oltam" egy novemberi állapotot, próbáltam más böngészőkkel is. Az eredmény igen változó volt, de estére talán jobb lett.
Ma még rosszabb, mint tegnap volt. Ez az oldal /Elektrotanya/ bejött nekem elsőre, de sok más oldalak egyáltalán nem mennek, vagy alig, nem is töltődnek be. Most már arra gondolok, hogy nem a Windows frissítés az ok, talán a Digi-vel van gond? Hívom a 1272-t, kicsöngés helyett rögtön bont. 
Budapesten, a 16. kerületben vagyok.

Nálam, vagy a Diginél kell keresni a hibát? Más Digisnél is hasonló a helyzet?

formasu

 

Comments
dehogyisnem
dehogyisnem picture

Szia!
Nálam kb egy éve van Digi 1000. Üvegszálon. Eszköz "FiberHome" Eddig 3 kisebb nagyobb leállás volt. Nem volt vészes egyik sem.
Pár tucat routert felszereltem már többek között Digis előfizetésekre is, és általános tapasztalat visszamenőleg 3-4-5 évre, hogy a DNS szerverük vacakol. Természetesen tagadják.
Amennyiben megoldható át kell állítani a DNS kiszolgálót 8.8.8.8 - 8.8.4.4-re. Ha területi vagy nagyobb leállás van akkor persze ez sem segít.
A magam részéről átkapcsoltattam Bridge üzemmódra az eszközüket és bekötöttem egy Cisco routert inkább. Azóta stabilabb.
Frissítés a w10-nél elég kaotikus, de nem jellemző hogy ilyen hibát csináljon..
Szerintem...
Tibor

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Nálam is Digi 1000 van üvegszálon. Tegnap délutánra már csináltak valamit, mert meg lehet nyitni az oldalakat.

Légy szíves írd le, hogy ezt a DNS kiszolgáló átállítást hol és hogyan kell csinálni! í
Köszi. formasu

0

pihe
pihe picture
*****

Ha windows-t használsz, a dns (névszerver) átállítására nézz rá pl. erre a magyar nyelvű lapra. De találni sok másikat is a neten. 

Ha (wifi-s)routert használsz (mert pl. több gép vagy wifi-s eszköz van a háztartásban), akkor érdemes abban átállítani a dns szervereket, így minden háztartásban lévő eszköznek automatikusan a google-s névszervereket állítja majd be, így nem kell gépenként átírogatni a dns szervereket.
Ennek beállítása router függő, a kézikönyv segít benne.

ui: én is digi-s vagyok, 1-2 éve álltam át a google névszerverére (dns) a digi-s helyett, mert én is úgy tapasztaltam, hogy a digi-s dns szerverek időnként nem végzik jól a dolgukat, aminek az eredménye a lassú vagy eredménytelen oldalbetöltések.

1

formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Átállítottam az ajánlás szerint. Lehet, hogy tévedek, de azt veszem észre, hogy az átállítás után az oldalak betöltése előtt mintha "várna" egy-két másodpercet a kapcsolódásra. Nem tudom, hogy az átállítás miatt van ez, vagy a Digis internet még nincs teljesen rendben.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nálunk is Digi 1000 van. 5 éve, elsők között.. Hibátlan. Egy leállás nem volt. Egy perc down time sem. Annyi, hogy a madár, aki szerelte, meglepődött, hogy az oszlop alatt ott volt a symalen védőcső, picit morgott, hogy légkábel, de aztán egyezségre jutottunk, hogy megcsinálom én :) Meg amikor a kábel végére tette  csatlakozót, törte a szálat, akkor reflexből dobta volna a földre a hulladékot. Na akkor kiakadtam, pláne, amikor közölte, hogy ezzel sosem foglalkozik, ez hülyeség.. Akkor azért belilult a fejem.

Ugyan így van digi 1000 ismerősnél is, NAS-ok georedundánsan egymásra keresztbe backupolnak. Egész látványos sebességgel :)

Ami panaszom van rájuk, az csupán annyi, hogy ha nem nyafog az ember, NAT-olnak, én pedig ilyen hagyománytisztelő emberke vagyok, hogy kell a publikus IP cím :) De a DNS-ük tényleg szar, mindig is az volt, lehet, emiatt nem vettem észre, hogy nem megy, mert első héttől nem használtam. :)

 

0

kferi
kferi picture

DNS szerverük rohadt le. Állítsatok be mást, vagy az IPV6-ost használjátok.

De gondolom megjavítják.

1

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szevasztok!

 
 
Tisztelt Előfizetőink!
Internet szolgáltatásunkat érintő központi probléma miatt előfizetőink kimaradást tapasztalhatnak.
Szakembereink folyamatosan dolgoznak a probléma elhárításán.
Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Üdvözlettel,
DIGI
Egyértelmű. Egy órája tették fel a Facebook oldalukra.
A hiba nem az Ön készülékében van! :-)

0

formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Köszi a reagálásokat! Nem a Windows frissítés volt az ok. Úgy tűnik, legalábbis nálam, hogy már működik a Net. 

0

furnan
furnan picture

Szervusztok !

A  szomszédomban lakó barátom kb. fél órával ez előtt keresett meg, mi baj lehet, a kedvenc oldala nem  nyitható ki, hiányzanak részletek.    "tegnap este még jó volt...."
Osztogattam a szokásos "tanácsokat", de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, amit végül is elmondott, a DIGI a szolgáltatója.
Budapest, IV. kerületéből.   (Újpest)

0

Billentyűs
Billentyűs picture

   Üdv Fornasu.!
Nekem is tegnap frissült a win10 64 bit, de semmi baj nincs vele.

      üdv.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Itt olvasok erről. Úgy tűnik, hogy nem a Windows frissítés az ok. Az is lehet, hogy terület függő a hiba.

0

secondbolt
secondbolt picture

Sziasztok!

Most kaptam arról tájékoztatást új telefon előfizetőként, hogy a net szolgáltatás országosan szakadozhat, a hiba elhárításán dolgoznak.
Üdv:Zoli

0

Sponsored links