You are here

Gond lehet a Diginél?

13 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture

Sziasztok!

Tegnap frissített a gépem /Win 10/64/ és utána néhány oldal nem töltött be, lassan töltött, stb. Arra gondoltam, hogy a frissítés "nem tett jót neki". Vissza "Ghost-oltam" egy novemberi állapotot, próbáltam más böngészőkkel is. Az eredmény igen változó volt, de estére talán jobb lett.
Ma még rosszabb, mint tegnap volt. Ez az oldal /Elektrotanya/ bejött nekem elsőre, de sok más oldalak egyáltalán nem mennek, vagy alig, nem is töltődnek be. Most már arra gondolok, hogy nem a Windows frissítés az ok, talán a Digi-vel van gond? Hívom a 1272-t, kicsöngés helyett rögtön bont. 
Budapesten, a 16. kerületben vagyok.

Nálam, vagy a Diginél kell keresni a hibát? Más Digisnél is hasonló a helyzet?

formasu

 

Comments
dehogyisnem
dehogyisnem picture

Szia!
Nálam kb egy éve van Digi 1000. Üvegszálon. Eszköz "FiberHome" Eddig 3 kisebb nagyobb leállás volt. Nem volt vészes egyik sem.
Pár tucat routert felszereltem már többek között Digis előfizetésekre is, és általános tapasztalat visszamenőleg 3-4-5 évre, hogy a DNS szerverük vacakol. Természetesen tagadják.
Amennyiben megoldható át kell állítani a DNS kiszolgálót 8.8.8.8 - 8.8.4.4-re. Ha területi vagy nagyobb leállás van akkor persze ez sem segít.
A magam részéről átkapcsoltattam Bridge üzemmódra az eszközüket és bekötöttem egy Cisco routert inkább. Azóta stabilabb.
Frissítés a w10-nél elég kaotikus, de nem jellemző hogy ilyen hibát csináljon..
Szerintem...
Tibor

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Szia!

Nálam is Digi 1000 van üvegszálon. Tegnap délutánra már csináltak valamit, mert meg lehet nyitni az oldalakat.

Légy szíves írd le, hogy ezt a DNS kiszolgáló átállítást hol és hogyan kell csinálni! í
Köszi. formasu

0

Vote up!

You voted ‘up’

pihe
pihe picture
*****

Ha windows-t használsz, a dns (névszerver) átállítására nézz rá pl. erre a magyar nyelvű lapra. De találni sok másikat is a neten. 

Ha (wifi-s)routert használsz (mert pl. több gép vagy wifi-s eszköz van a háztartásban), akkor érdemes abban átállítani a dns szervereket, így minden háztartásban lévő eszköznek automatikusan a google-s névszervereket állítja majd be, így nem kell gépenként átírogatni a dns szervereket.
Ennek beállítása router függő, a kézikönyv segít benne.

ui: én is digi-s vagyok, 1-2 éve álltam át a google névszerverére (dns) a digi-s helyett, mert én is úgy tapasztaltam, hogy a digi-s dns szerverek időnként nem végzik jól a dolgukat, aminek az eredménye a lassú vagy eredménytelen oldalbetöltések.

1

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Sziasztok!

Átállítottam az ajánlás szerint. Lehet, hogy tévedek, de azt veszem észre, hogy az átállítás után az oldalak betöltése előtt mintha "várna" egy-két másodpercet a kapcsolódásra. Nem tudom, hogy az átállítás miatt van ez, vagy a Digis internet még nincs teljesen rendben.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mindigehes
mindigehes picture

Szia!

Nálunk is Digi 1000 van. 5 éve, elsők között.. Hibátlan. Egy leállás nem volt. Egy perc down time sem. Annyi, hogy a madár, aki szerelte, meglepődött, hogy az oszlop alatt ott volt a symalen védőcső, picit morgott, hogy légkábel, de aztán egyezségre jutottunk, hogy megcsinálom én :) Meg amikor a kábel végére tette  csatlakozót, törte a szálat, akkor reflexből dobta volna a földre a hulladékot. Na akkor kiakadtam, pláne, amikor közölte, hogy ezzel sosem foglalkozik, ez hülyeség.. Akkor azért belilult a fejem.

Ugyan így van digi 1000 ismerősnél is, NAS-ok georedundánsan egymásra keresztbe backupolnak. Egész látványos sebességgel :)

Ami panaszom van rájuk, az csupán annyi, hogy ha nem nyafog az ember, NAT-olnak, én pedig ilyen hagyománytisztelő emberke vagyok, hogy kell a publikus IP cím :) De a DNS-ük tényleg szar, mindig is az volt, lehet, emiatt nem vettem észre, hogy nem megy, mert első héttől nem használtam. :)

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

kferi
kferi picture

DNS szerverük rohadt le. Állítsatok be mást, vagy az IPV6-ost használjátok.

De gondolom megjavítják.

1

Vote up!

You voted ‘up’

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szevasztok!

 
 
Tisztelt Előfizetőink!
Internet szolgáltatásunkat érintő központi probléma miatt előfizetőink kimaradást tapasztalhatnak.
Szakembereink folyamatosan dolgoznak a probléma elhárításán.
Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Üdvözlettel,
DIGI
Egyértelmű. Egy órája tették fel a Facebook oldalukra.
A hiba nem az Ön készülékében van! :-)

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Sziasztok!

Köszi a reagálásokat! Nem a Windows frissítés volt az ok. Úgy tűnik, legalábbis nálam, hogy már működik a Net. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

furnan
furnan picture

Szervusztok !

A  szomszédomban lakó barátom kb. fél órával ez előtt keresett meg, mi baj lehet, a kedvenc oldala nem  nyitható ki, hiányzanak részletek.    "tegnap este még jó volt...."
Osztogattam a szokásos "tanácsokat", de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, amit végül is elmondott, a DIGI a szolgáltatója.
Budapest, IV. kerületéből.   (Újpest)

0

Vote up!

You voted ‘up’

Billentyűs
Billentyűs picture

   Üdv Fornasu.!
Nekem is tegnap frissült a win10 64 bit, de semmi baj nincs vele.

      üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

formasu
formasu picture

Szia!

Itt olvasok erről. Úgy tűnik, hogy nem a Windows frissítés az ok. Az is lehet, hogy terület függő a hiba.

0

Vote up!

You voted ‘up’

secondbolt
secondbolt picture

Sziasztok!

Most kaptam arról tájékoztatást új telefon előfizetőként, hogy a net szolgáltatás országosan szakadozhat, a hiba elhárításán dolgoznak.
Üdv:Zoli

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content