You are here

TPMS (keréktárcsába szerelt) szenzor jelének lehetséges ellenőrzése házi módszerekkel

21 posts / 0 new
Last post
bencsi01
bencsi01 picture

Szervusztok!
Évszakváltás okán a visszakerült  nyári kerekek korábban megismertetett jeladói - hibajelzéssel - a gyári leírást követve sem azonosíthatók. A rendszer elég egyszerű, csupán csak figyelmeztet, de kerékpozíciót nem azonosít. (TOYOTA AURIS 2018)  Gyújtás ráadásakor villogó, majd állandó fényű piktogram, a rendszer nem reagál a megismertető gombra. Első körben az adók jelének meglétét/hiányát vizsgálnám. Kérdésem, állnak-e rendelkezésre egyszerű házi módszerek ennek ellenőrzésére?
Bencsik
 

Comments
glmikc
glmikc picture

Hello.Az Auris 2 szettet tud tárolni.Ha mind a 2 szett ID száma regisztrálva van az autoban,akkor a resetelö gomb 3 szori gyors megnyomásával -1másodpercen belül-lehett váltani a szettek között.Sajnos az autó nem jelzi hogy melyik szett van fent,de ha a villogás után a lámpa elalszik,akkor a megfelelö szett van fent,ha nem sikerül akkor diag gép kell.Természetesen a guminyomást be kell állitani.2.3 bar.

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz,
a leírás nem említi a háromszori gyors lenyomást, de jó lehet, köszönöm. Már nem tudom kipróbálni, mert a nyugalom érdekében ismét regisztráltattam a jeladókat. Nyilván nem ez a megnyugtató eljárás, mert a gumis mester tiszteletteljes köszöntése is már ezerekben mérhető.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Én ezt nem értem. Nekem a gumis leklónozta a nyári gumis szelepeimet a télire. Azóta mindegy, hogy melyiket teszem fel, 1-2 Km után kialszik a sárga jelzés, nem kell csinálnom semmi mást, csak menni egy keveset... Ennyi. 

0

glmikc
glmikc picture

Ok,de ilyenkor az a baj,hogy gumis a gépével fellövi az ID-ket,de ha pl a nyári gumi ID-t a téligumi szett-re teszi fel-mert a téligumi szetten van az autó-akkor felülirja az ID-ket,és igy már mindkét szetten a nyárigumi lesz fent,igy nem lehet átváltani sem,A legegyszerübb összel bemenni a Toyota szervizbe,és ellenörizni,hogy mind a 2 szett benne van-e az autoban,és,legközelebb a leirt modszerel szettet kell váltaniÜdv.

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz,
valóban nem történt váltás a másik készletre, így felülírta most a télit nyárira. Viszont amikor a télit ismertette meg akkor sem volt váltás előtte. Éppen most reggel értesültem a szerviztől, hogy bizony - miként Te is írod - át kell állítani tanítás előtt. A TOYOTA kézikönyve erről persze szót nem ejt, csak az inicializálás műveletét írja, miszerint adott nyomásra fújt kerekek mellett gyújtáson addig kell folyamatosan nyomni a gombot amíg hármat nem villan a jel. Igaz, az új készlet regisztrálása nem is felhasználói feladat.
(szürke mert kissé eltér az alapkérdéstől)
Üdv, Bencsik

0

bencsi01
bencsi01 picture

Nos, erre nem gondoltam, köszönöm. Akkor várunk őszig, vagy a próba kedvéért felhurcolom a téli kerekeket a pinyőből.
Üdv, Bencsik

0

pinterkrisztian
pinterkrisztian picture

Szia,

Toyotánál hallottam olyanról, hogy minden kerékcsere után hozzá kell tanítani az autóhoz amihez gép szükségeltetik.
Vagy nincs valahol az autó menüben egy Reset opció, mert akkor újra tudja tanulni.
Bajor márka esetében tudom, hogy így működik/oldódik meg a gond.

Üdv,
Krisztián
 

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz Krisztián,
a rendszer a leírás alapján két kerékszett kódjait tudja kezelni. Miután felraktam a "nyári" készletet hibát jelzett. Az inicializálás - külön gomb - sikertelen volt. Ezért lettem kíváncsi a jeladók ellenőrzésének lehetőségére.
Üdv, Bencsik
 

0

bencsi01
bencsi01 picture

Sziasztok!
Köszönöm önzetlen segítő tanácsaitokat, próbálkozom. A 2SC-s kapcsolással.
Üdv, Bencsik

0

Joe
Joe picture

Szia!

 Nekem van rá egy Autel OBD olvasóóm az elvileg tudja.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Elvileg, vagy a gyakorlatban is tudja?

Ezek az olvasók arra is jók, hogy akár "klónozni" is tudják a TPMS szelepeket?

Leírom, hogy mire gondolok: Nekem mind a négy szelep egyforma, tehát bármelyik kerékre tehetem. Amikor vettem téli gumit, és hozzá felnit, elvittem Kőbányán egy gumishoz. Miután kész volt a gumi szerelés, hozott egy kis műszert, és leolvasta a régi kereket vele, és "átírta, azaz leklónozta" az új kerékre. Ezt megcsinálta mind a négy kerékkel. Tehát, most van nyolc kerekem, amelyeket bárhová tehetek, mert mind egyforma.

Az lenne a jó, ha ezzel a kis kütyüvel nem csak azt tudnám leellenőrizni, hogy működik-e a TPMS szelepem, hanem szükség esetén meg is lehetne tanítani egy szelepet vele, hogy az autóm felismerje azt. Lassan itt az idő, hogy ki fog merülni az elem bennük, és a másikat, /esetleg ugyanezt, elemcsere után, ha sikerülne / ismét klónozni kellene a meglévőkhöz...

0

uniman
uniman picture
***

Mivel nem nevezte meg a konkréten a típusát...2500 fontért is kínálnak ilyet

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

Lehet, hogy a 2500 Ft-os nem tudja, de arra is kíváncsi lennék, hogy viszonylag olcsón lehet-e kapni olyat, amivel klónozni, /tehát kiolvasni, és átadni egy másik szelepre!/ azaz tanítani is lehet? Hátha foglalkozott ilyennel is itt valaki...

A klónozásos módszer sokkal egyszerűbb, mivel ez esetben nem kell az új szelepet az autóval elfogadtatni, hanem egy már elfogadott szelepet "lesokszorozza".

0

uniman
uniman picture
***

Itt egy olyan...Autel gyártmány.

0

formasu
formasu picture
*

Köszi. a gondom "csak" az, hogy ez már nem 2500 Ft-ba kerülne...Ennyit már nem ér meg egy saját célú felhasználónak.

0

uniman
uniman picture
***

 Angol fontot említettem...ez meg még százba sem kerül .

0

formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Nekem is a Toyota-hoz nagyon hasonló a TPMS szelepem. /Lexus/ Amikor cserélek gumit /téli-nyári felnivel együtt/ nekem is ég egy darabig a sárga lámpa, de / ha jó még az elem a szelepben/ néhány Km megtétele után kialszik a világítás. Még egy dolog lehet, a téli raktározás alatt csökkent valamennyit a légnyomás a kerekekben, de lehet, hogy csak egy keréknél, és azért ég a lámpa. Nekem 2.2 att-nál már kigyullad! A raktározásnál oda kell figyelni, hogy a csere gumik min. 8-10 méterre legyenek a kocsitól! 

0

uniman
uniman picture
***

"Hasonszőrű" topikok..elolvastad ezeket? Ugyan más autómárka, de eléggé macerásnak tűnik újra működésre bírni a TMPS-eket.:
https://elektrotanya.com/content/opel-zafira-b-kereknyomas-ellenorzo-tpm...
https://elektrotanya.com/content/tpms-szenzor-generalozast-probalt-mar-v...

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Olvastam, köszönöm. Kérdésemre érdemi információval nem szolgálnak.

0

uniman
uniman picture
***

Hello! Pontos kocsitípust ugyan nem adtál meg... de ebből az derül ki, hogy 433MHz-en működnek.
Azt meg tudjuk ugyebár, hogy mivel mérhetjük...csak esetleg gond lehet, ha ezt nem állandón sugározzák. Kellhet egy ezköz, ami a szenzort 'megszólítja", adatküldésre kényszeríti.

/Nekem van egy ilyen  (eladó) kütyüm, szenzorok nélkül...talán ezzel lehetne próbálgatni....vagy nem?/

 

0

Sponsored links