You are here

AWT 2284/1-800 mosógép öblítőprogram megáll

8 posts / 0 new
Last post
Bitvadasz
Bitvadasz picture

Tisztelt regisztrált tagok!  Először új tagként üdvözölni szeretnék mindenkit. Egyúttal segítséget kérni a címben említett géphez. A gép elkezdi  a mosást, a dobban 60mm vízoszlopot beállítva. Majd mosás után a vizet kiszivattyúzza, és a szivattyú még 30 s ideig üresen forog. Az 1. öblítés vízszintje 140 mm.  Öblítés végén a szivattyúzás után 15 mm víz marad a dobban. A 2. öblítés  vízszintje 180 mm. Öblítés után a szivattyúzás közben a program motor megáll, a dobban 60 mm víz marad. Amit eddig tettem: Üst, szűrő, csövekből vízkő, lerakódások eltávolítása.  Az üst oldalán lévő légkamra tisztítása, a légkamra és 
presszosztátot összekötő cső tisztítása. A presszosztátba fecskendővel levegőt nyomva jól reprodukálhatóak a kapcsolási pontok. A hozzájuk tartozó vízszint természetesen kérdéses, de a gyári beállítás sértetlen. Típusa : B1-219a  65/35 300  A vezérlőben "X2" kondenzátor kapacitásának ellenőrzése, 2 elkó cseréje. A szivattyú könnyen forog. Egy éve kb a motorban  a szénkefék cseréje történt. Elnézést a hosszú leírásért, de így talán könnyebb tanácsot adni. Előre is köszönöm a segítő szándékú tanácsokat.

Comments
Bitvadasz
Bitvadasz picture

Tisztelt eddigi hozzászólók!  A  presszosztát gumicsövét kicseréltem, a légkamra nem repedt, levegőszivárgás nem észlelhető, a kapcsolási pontok jól reprodukálhatóak.  A víz elvezető csövét vödörbe tettem, a szivattyú mindig indul, és folyamatosan megy, ha kap áramot. Az eredmény változatlan, a program megáll szivattyúzás közben. Köszönöm az eddigi ötleteket, és ha van, várok továbbiakat.

0

Szoby
Szoby picture

Szia

A helyedben kicserélném a presostat csövét. Szerintem levegőt ereszt be és azért változik a víz szintje.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Ha az a cső lukas, akkor a gép tûltōlt

0

Szoby
Szoby picture

Ha a cső lyukas akkor igen, de ha csak szivárog a levegő akkor megzavar

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Ja, ja megzavar, pláne olyanokat, akik nem értenek hozzá.
Bárhol szivárog a levegő a presostát nyomásköréből, vízvételnél a büdös életben nem fogja kapcsolni az első vízszintet, a másodikat meg pláne nem, és túltölt.

0

uniman
uniman picture
***

Szia! Mintha innen eltűnt volna néhány hozzászólás...meg az írója is köddé vált. Ha jól sejtem egy régi "kedves" ismerősünk regelt vissza? 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

A szivattyú kopott, ki kell cserélni.
Néha nem indul el, csak rezeg
,

.

-

0