You are here

Ultrangos mosó kilukadt kádjának hegesztésére keresek szakit

9 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv mindenkinek.

Hoztak hozzám egy nagyobb ultrahangos tisztító gépet. A kádja kb 40x20cm rozsdamentes acél de nagyon vékony. A gép szinte új de a lemezben volt egy zárvány ami kipottyant és most lukas a kád. Kb 3mm-es a luk. Úgy gondolom ezt csak behegeszteni lehet, persze nem nagy géppel hanem valami ötvös vagy más kisipari hegesztővel.
Ehhez keresek valakit aki megcsinálja Budapest vagy környékén.
Köszönettel Laci

Comments
hifista
hifista picture

Szia!
AWI hegesztőt keress. A vékony rozsdamentes lemez hegesztéshez az a bevált technológia. A fővárosban van bőven.
Hifista.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Nekem is ilyenem van, és több helyen lyukas. Szerintem valami savas vegyszert öntöttek bele. Én alul-felül szilikonkaucsuk cseppet tettem a lyukra (FBS tubusos). Nem szép, de jó. A rezonátorok kétkomponensű Araldit-tal vannak felragasztva, szerintem azzal is lehet próbálkozni.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ha jobb megoldás nincs, akkor fel kell fúrni, és egy szegecset bele, elkalapálni...

Enyémet így javítottam, amikor a fűtés kivezetésnél a kínai túl kis védőtávot hagyott a kádhoz, párásan szépen odaívelt egyet, és nagy pukkanás, köd kíséretében kilyukadt a kübli...

1

perlaci
perlaci picture

Üdv
Köszönöm a tanácsokat, most legalább tudom nem egyedi az eset. Ez új gép biztosan nem savazták. De jó tudni milyen hegesztési eljárás a jó.
Köszönöm Laci

0

Kari
Kari picture
*****

Hello!
Hogy mikor mi lyukad ki-sikeresen- az lehet feletteb erdekes is: Mofem-es keverös csaptelepünk a fürdöben mintegy masfel evig birta.
Allandoan vizet lattunk alatta, meg is ideologizaltam, hogy a kagylo körüli tömites atereszt-ezt is vagy 2-3mm-el kissebb meretben adtak (vagy a kagylo attörese lenne ennyivel nagyobb a szokasosnal), mig egyszer csak eszre vettem, hogy az ivelt testü csap also felen, kb 5-7cm-re a keramiatol egy kb 0,5mm-es lyuk(!) leledzik-meglehetösen hihetetlen, de somoru teny, az anyag ott raadasul vastag, s nem hegesztett stb :-(
Kari

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

A fém drága... Teka csap van a fürdőben itthon. Fali. Kádnál. Kell alá excenter csavar a pontos beállításhoz. Adtak hozzá. Összeraktam. 2 év múlva spriccelt a tövében. Leszedtem a csapot, letört tőből az excenter.. megmértem. 0.4mm anyag maradt rézből a menet belsején. A többit kiforgácsolták. Ezzel az erővel FBS-sel a falra is ragaszhattam volna, ennyit az is kibír :)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: én olasz kádcsappal jártam  így,  másnap már folyt
Bálinr

0

Kari
Kari picture
*****

Lehet kinjabol kerrült a Taljanokhoz?
K.

0

Sponsored links