You are here

Nei 32 LED TV -model 32N4000 nincs hangja , a kép rendben RDA3118E28 végfokot nem tudom szora birni....

12 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Üdvözletem Mindenkinek. Adott a fent emlitett televizio amely majdhogynem tökéletesen müködik ,minden megy csak hangja nincs.Szétbontbva találtam benne RDA3118E28 végok ic-t amelynek a bemenetein megvan a  normális audio jel, a kimenetén viszont nincs .Gondoltam hamar tul leszek rajta megrendeltem az uj ic ket,Két darabot vettem a biztonság kedvéért  nagy ovatosan be is operáltam és ugyanaz a helyzet.annyi külömbséggerl hogy a test és a hangszoro kimenetek mondegyikére ha csatlakozok egy külsö audio erösitövel akkor megvan az audio jel de a hangszorok nem szolnak  .Nem tudom eldönteni hogy ic hibás e vagy még valami más gubanc is van a panelen,adatlapot nem találtam az ic röl csak egy képet azt mellékelem ide.Hangszorok nincsenek megszakadva.Ezen a rajzon az  5 láb tstre van téve deaz én esetemben ezen a lábon nem tudok testet mérni....

Comments
josef.48
josef.48 picture
*

Szia Dénes ! Valoban pin 1,2 a hangerö és süketités.Tegyél egy szkopot az1,2 pin-re és a tavirányitóbol szabályozd a hangeröt ,figyeld van e változás.Amit még találtam az:TTL logikai szintek az AVCC(pin 7) bemeneten Leállítási logikai bemenet az erősítőhöz (LOW = Hi-Z kimenetek, HIGH = kimenetek engedélyezve). .Nézzd meg milyen szint van a pin 7-en.Csak azokat a kondikat ellenörizd amelyek közösek mind két csatornára .üdv.Jóska

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv, UJra nekiestem ennek a tv nek egy kis szünet után a 7es lábon 12 volt van viszont azt figyeltem meg  hogy közvetlen bekapcsolás után egy kis pattanás hallatszik a hangszorobol  , és halk ciripelés szerü döngicsélés a hangtartalom fügvényében,Ha bekapcsolás után  kikapcsolom és  kihuzom a hangszorok csatlakozoját  akkor a a panelen maradt hangsszoro csatlakozo tüskéken 0.7 ohmot mérek mindkét hangszoro esetében,Ez az érték kb 3-4 perc mulva felmászik 1 mohm érték nagyságrendre. Én ebböl arra gondoltam hogy bekapcsoláskor zárlat lesszvalamitöl a kimeneteken ,nem tudom tudom jol gondolom e  azzel a D osztályu erösitö müködéssel nem vagyok tisztában beismerem .... üdv dddemeter.

0

zsugori
zsugori picture
***

mute az 1,2 láb
oep30wx2

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok!

Az RDA3118E28 IC-t cseréld ki. A kondikat is mérd meg nincs-e zárlatban valamelyik. Nem rég volt egy Gaba TV nálam ugyan ezzel a hibával. Az IC és a kondik cseréjével jó lett a készülék.

Üdv:
Laci

1

dddemeter
dddemeter picture

Szia.Az  eredeti tv ben levö ic.t kicseréltem de ugyanaz a helyzet az uj ic vel is még van egy csere darabom ,nem értem hogy miért nem szolnak a hangszorok  pedig a testhez képest van erösitett audio jel a hangszorok csatlakozásain..... szemügyreveszem a konsikat is...üdv dddemeter.

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Szia!

A kis kerámia kondikat kellene cserélni. 1uF stb.
Üdv:
Laci

0

Imitome
Imitome picture

Szia! 
Az előzőekben írt válaszom tévesen írtam, mivel elnéztem !
Az általad megadott rajzon az 5. és 6. láb valóban testen van a felirat szerinti  GAIN 0 és GAIN 1 pontokon.
Sajnos adatlapot nem találok a megadott típusra .
Bocsi!
 

0

dddemeter
dddemeter picture

Igen  nem találtam semmi adatlapot én sem hozzá ezen az egy rajzon kivül......

0

pogifej
pogifej picture

Helló!

TPA3113 vagy 3110
A kimenetek ellenüteműek, hiába méred a földhöz, sőt a szkóp földje sem kerülhet rá.
Vivő megvan? TPA esetében ~300kHz
1-2 láb magas?
9-esen ~7V?
17-21-22-26-ra nem mérünk működés közben!

G.

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a TPA3118  nem ugyanaz?

Bálint

File csatolás: 

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia Bálint A z RDA nak csak 28 lába van ,,, :-)
 

0

Sponsored links