You are here

TOSHIBA 40L3453DB a hátteret csak felvillantja!Led hiba volt. Megoldva!

7 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most került hozzám a ledes tv, hogy nincs kép rajta. Kipróbálva derült ki hogy a háttér sem világít, de megvilágítva volna kép rajta. Szétszedve derült ki hogy 3db led szakadt volt, kicserélve a teszterel világít mind. Első próbánál világított, de a másodiknál csak megvillan a háttér, már többször is néztem, de csak felvillan. A kijelző VES400UNDS-2D-R06, a main board 17MB95, a tápegység típusa 17IPS20-R6. Most átforrasztottam, mert elég sok forrasztási hibája volt, de most is csak felvillannak a ledek, a kimeneten 2V körüli feszt mérek, a pozitív vezetéken 120V kint van. Valami baj lehet a MP3394 ic körül?

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Egyik nap rákötöttem a kijelzőt, és elindult a háttér, aznap ment is, de másnap már nem. Akkor az egyik led később kezdett csak világítani, a teszterrel, majd kicseréltem a ledet és aznap járattam a hátteret. Másnap összeraktam, és most már 5 napja megy rendesen.Köszönöm a válaszokat!

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka picture

Hi!

Életemben háromszor használtam tesztert, mind a 3-szor átvágott. Adtam el a fenébe.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gabor2
Gabor2 picture

Szia!
Ha csak azt cserélted ami szakadozott akkor hamarosan visszatér..

1

Vote up!

You voted ‘up’

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Többet is cseréltem benne, de azt már nem írtam ide be!

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35 picture

Szia!
Szinte biztosan továbbra is led hibád van. Teszter néha becsapós, hiszen nem ugyanazon áramfelvételnél tilt mint az eredeti driver. Lehet jóval nagyobb árammal indul csak pár led, ami elég a tiltáshoz. Külső tápról kellene meghajtani a sorokat külön és mérni az áramfelvételt közben. 
Üdv, Z.

2

Vote up!

You voted ‘up’

tvdoktor
tvdoktor picture

Szia

Így van biztos hogy led hiba.
Én úgy teszteltem a led-eket hogy minden egyes led-re adtam annyi villanyt külső tápról hogy éppen hogy parázsoljon a fénye és látni fogod a különbséget,de az is hogy valamelyik zárlatos lett közben.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content