You are here

TOSHIBA 40L3453DB a hátteret csak felvillantja!Led hiba volt. Megoldva!

7 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most került hozzám a ledes tv, hogy nincs kép rajta. Kipróbálva derült ki hogy a háttér sem világít, de megvilágítva volna kép rajta. Szétszedve derült ki hogy 3db led szakadt volt, kicserélve a teszterel világít mind. Első próbánál világított, de a másodiknál csak megvillan a háttér, már többször is néztem, de csak felvillan. A kijelző VES400UNDS-2D-R06, a main board 17MB95, a tápegység típusa 17IPS20-R6. Most átforrasztottam, mert elég sok forrasztási hibája volt, de most is csak felvillannak a ledek, a kimeneten 2V körüli feszt mérek, a pozitív vezetéken 120V kint van. Valami baj lehet a MP3394 ic körül?

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Egyik nap rákötöttem a kijelzőt, és elindult a háttér, aznap ment is, de másnap már nem. Akkor az egyik led később kezdett csak világítani, a teszterrel, majd kicseréltem a ledet és aznap járattam a hátteret. Másnap összeraktam, és most már 5 napja megy rendesen.Köszönöm a válaszokat!

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Életemben háromszor használtam tesztert, mind a 3-szor átvágott. Adtam el a fenébe.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gabor2
Gabor2 picture

Szia!
Ha csak azt cserélted ami szakadozott akkor hamarosan visszatér..

1

Vote up!

You voted ‘up’

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Többet is cseréltem benne, de azt már nem írtam ide be!

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Szinte biztosan továbbra is led hibád van. Teszter néha becsapós, hiszen nem ugyanazon áramfelvételnél tilt mint az eredeti driver. Lehet jóval nagyobb árammal indul csak pár led, ami elég a tiltáshoz. Külső tápról kellene meghajtani a sorokat külön és mérni az áramfelvételt közben. 
Üdv, Z.

2

Vote up!

You voted ‘up’

tvdoktor
tvdoktor picture

Szia

Így van biztos hogy led hiba.
Én úgy teszteltem a led-eket hogy minden egyes led-re adtam annyi villanyt külső tápról hogy éppen hogy parázsoljon a fénye és látni fogod a különbséget,de az is hogy valamelyik zárlatos lett közben.

0

Vote up!

You voted ‘up’