You are here

SD kártyás Hikvision IP kamera tapasztalat valakinek?

22 posts / 0 new
Last post
BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Sziasztok!

Egy telekre szeretnék vásárolni egy Hikvision SD kártyára rögzítő IP-s kamerát. Net lesz, de szeretném, ha a net valamiért nem működne, akkor is rögzítsen és azt távolról később akár meg is tudjam nézni. Van valakinek ilyen tapasztalata, konkrét típus ötlete?
(rögzítőt nem szeretnék, azt nyugodtan kihagyhatjuk az elgondolásból)

Köszi!

András

Comments
Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Nekem más márkával van tapasztalatom, de hacsak nem valami csoda masinát veszel, a mozgásérzékelés elv itt is ugyanaz lesz.
Ez a "képernyőt" apró zónákra osztja és az ezekben bekövetkező változást bután érzékeli. Ez lehet, hogy zárt térben mesterséges fényben jó, de kültéren nagyon megbízhatatlan. Az árnyékok, a szélben mozgó ágak, hóesés, éjszaka a repkedő bogarak, stb mind beindítja, továbbá ezekre jóval érzékenyebb, mint arra ami neked érdekes lenne. Ha nagyon érzékenyre állítod, akkor túl gyakran rögzít és néhány hét vagy 1-2 hónap alatt tönkreírja az SD kártyát, ha meg érzéketlenre, akkor nem veszi fel a lényeget.

https://www.hik-connect.com/views/terms/newHelp/gv_helpIos/GUID-E261CB94...
 

0

pluto63
pluto63 picture

Szia!
Telepítettünk egy párat, szerintem teljesen rendben van a cucc.
Írtad, hogy rögzítőt nem akarsz, az sd kártyással az a probléma,hogy ha viszik a kamerát viszik a kártyát is!
Üdv

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia!

Teljesen igazad van, de egyrészt a kártya ára nem számottevő ez esetben, másrészt elötte azért átküldi nekem azt a pár képet, harmadrészt nem lesz szem elött ;-)

köszi

András

0

Josi
Josi picture

Hikvision kamera ami tud kártyára rögzíteni kb 29 ezertől a csillagos ég.

0

AzzA
AzzA picture
*

Bár nem  Hikvision de vejem 2 éve tette ki a telekre, azóta megy és rögzít egy verbatim sd-re
Lehet fikázni meg fujjogni, akkor is megy wink 

Nekem ilyen van 3db közel 4 éve megy, Gadinan kamera

1

Inhouse
Inhouse picture

Nekem is ilyen van (vigoexpress) már több, mint egy éve. A uSD is köszöni jól van, minden visszanézhető, de csak mozgáskor rögzít. Raktam a fejük fölé kis esővédőt. Annyi, hogy aki kényes, hogy esetleg valaki valahol nézi amit a kamera lát, akkor ne ezt, mert felhő alapú, kínai szerveren keresztül lehet alapvetően elérni, aminek ez a hátránya (senki nem tudja, hogy tényleg nézi-e valaki valaha, meg minek?). Az előnye, hogy olcsó, működik, és pont a felhő miatt amatőröknek kiváló, mert szinte semmit nem kell állítgatni. De ha valakinek üldözési mániája van, akkor be lehet üzemelni hagyományos módon is, külső programmal, port megosztással...
Forgatható (ki az aki állandóan forgat egy ilyet?), jó a kép, van hang, akár oda is lehet szólni. Van IR és látható tartományú fénye is. Megy Wifin, vagy UTP-n is.

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hiába kapcsolod ki a kínai cloudot, attól még hazadumál. Egyszer játszottam ilyennel, néztem tűzfalon, mit mért, hova... Hát vagy 50-60 szál volt sok helyre, de nem hozzám ;) 

Meg kell alaposan tűzfalazni, onvif kameraként jó ez is.. olcsó.

Ptz-nek valóban így sok haszna nincs. 

Profiknál van őrjárat, arc, rendszám felismerés, autó felismerés, sőt, ha több van, akkor egymással megbeszélik, merre megy a betörő, a másik már várja odafordulva ;)

Van, ahol mozgásérzékelőnek van használva, a háziakkal nem foglalkozik, mozgás elemzést, arcfelismerést végez. Ha a háziak vannak az udvaron, semmi reakció. Lákátos Ádömír esetén megy is az alarm... Persze ezek nem 17e kamerák, hanem 800e+

 

0

AzzA
AzzA picture
*

Ezt nem tudom megerősíteni, nálam semmilyen külső kapcsolatot nem akar egyik kamera sem, tüzfalban (nem windows-os) minden kapcsolatot magam engedek vagy tiltok, a kamerák felől csak local port kérés érezik, nyilván jogosan különben nem látnám a képet.
Az, hogy a telefonos appon keresztül mi megy és hova azt nem tudom.  De ha ettől félek akkor minden googlis és hasonló okos eszközt is látnak és hallanak a kinaiak, sőt ha kéred le is főzik a kávét laugh
 
 

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

A HE-n írta egy srác, hogy oldotta meg a dolgot, nekem kicsit kínai volt. Letiltott mindent, csak a belső hálóra engedte a kamerát és onnan valami "alagútban" megy a 2 eszköz között, és VPN-en keresztül nézik. Persze Mikrotik router meg AP-k.
Én kipróbáltam, most már meg van, hogy lehet elérni közvetlenül, van 3 program eddig, amin lehet nézni. Egyelőre nem küldtem ki, amíg a kínai felhő megy, nekem jó, nem féltem a látványtól őket. :)

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nem olyan vackok ezek. Kínaiaknak a sw írással, lyukak tömködése nem megy. Ezek az olcsó kamerák ha nem vállnak bitcoin bányává, sokáig bírja a hw. Gyenge pont a vezetékes lan interface, mert nincs bennük ethernet leválasztására trafó. Ha környéken villám van, viszi hamar. Van itthon vagy 6-8 hasonló, mind lan hibával, tök különböző külső, azonos cpu board.. ;)

De tényleg jobb, mint amennyibe kerül.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Sok hikvision cuccot szereltem, alapvetően nincs velük gond. Ami fontos, hogy minőségi sd kártya kell, és gyakran cserélni kell majd. Fél év már jó... ;) Az sd kártya nem erre való. Nem az írási ciklus száma lesz a baj, hanem a termelt hő. Pláne ha kis méretű a kamera, nem tud hülni, az IR is fűt, a poe táp is, ha poe cucc.. ebbe pusztulnak bele tapasztalatom szerint. Viszont be lehet állítani, küldjön mailt "hdd" hiba esetén ;) felszerelésnél a cserére gondolj ;)
​​​​​​
ÉS ha lehet, valóban hikvision legyen, mert a "hiwach by hikvision" az a lebutított, gyault fw és hw változat, amit end usereknek ad a hikvision, nem telepítőknek az űj policy szerint. Még lehet venni hikvisiont ami nem hiwatch, ha nem telepítő vagy...

De gond nem lesz vele, lehetőleg eresz alá kerüljön, és ne a nappal szembe, ha lehet. Akkor pár évente a poe dc/dc konverterében kell cserélni 2db kondit ;) de jelzi, mert először mindig hibakor elrestartol IR bekapcsolásra ;)

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia, sziasztok!

Köszi a válaszokat!
Azért hikvision, mert amikor elkeztünk ip kamerákat szerelni, akkor a Samsung mellett nagyon jó ár/érték arányban jelent meg a hikvision, nagyon jó támogatással és elenyésző hibaszázalékkal. Ennek már jópár éve, azóta már más vizeken evezek, de nekem/nekünk ők már bizonyítottak. (igaz nem sd kártyás, hanem komolyabb kameráikat szereltük tömegesen)
Az SD kártyára rögzítés nem folyamatos üzemű lenne, hanem ha a Kalányos Kolompár meglátogat úgy, hogy én nem hívom meg vagy esetleg otthon sem vagyok, akkor szeretném ha lenne róla pár jó minőségű, használható képem neadj isten videóm (területvédelem/vonalátlépés). POE nem érdekel, ahova megy a patchkábel oda a táp is el fog jutni egy másikon. PTZ nem kell, esetleg egy programozható dry contact jól jöhet. 

András

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ha nem sürgős, érdemes az emag-on időnként nézegetni. Több alkalommal vettem hik cuccokat, vicc áron, akciózva. Szeptemberben 4mpix, IR dome, sd kártyás... Valami 14e volt 39e helyett... Most épp nincs giganticke akcije, de hátha,..

Jók ezek...

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia, 

elvileg a régi időkből talán tudok telepítői áron szerezni, de kösz a tippet!

András

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Sziasztok,

nos elveimet félretéve egy TP-Link TAPO C320WS lesz a tesztalanyom. Ár/tudás aránya igen jó, a működését a két ünnep között láthattam. A Hikvisionhoz képest kb harmadáron érkezik. A tapasztalatokról majd beszámolok, játéknak ez is jó lesz első körben.

:-)

A

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Hát.. meg kell hagyni, kép alapján nagyon tudományosan néz ki ;)

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia

és az a durva, hogy mindent tud, amit ígér :-O

A

0

skorpio
skorpio picture

szervusztok
nálam is üzemel ilyen kamera
icsee app müködik telefonon
...de hogy lehetne nézni tévén smart LG webOS ?
erről kérnék infót
 

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Ha van a TV-hez letöltehető kamera APP, valami CMS, vagy más, akkor elvileg nézheted. Ki kell deríteni, hogy milyen módon érhető el. Még a leggagyibb IP kamerák képe is nézhető valamilyen más szoftverrel (hiába csak a felhős APP van hozzá). Belső hálón sima ügynek kéne legyen.
Elsőre talán érdemes a leírását megnézni, ha a TP-Link-esre gondolsz.

0

proba
proba picture

Onvif formátumot ismeri, szerintem a vlc médiaplayer is lejátsza. Az meg van  TV-re is.  Nekem a dahuát lejátsza, de veszett ügy, egy hét mire begépelem azt a sok kódot. A TV meg áramszünet után felejt..

0

skorpio
skorpio picture

szia
köszönöm a választ
igen,TPlinkesre gondolok,jól mondod,de egyelőre no result

0

Sponsored links