You are here

Elektromos roller, Xiaomi Mi Ninebot ES2 Kickscuter nem hajt, kattogo hangot hallat

6 posts / 0 new
Last post
hidysze
hidysze picture

Sziasztok!
Segítséget kérek abban , hogy a fennt nevezett roller nem hajt, olyan hangot ad, mint amikor a 3 fázisnál egy kimarad. Állítólag motor hiba, kereket kell cserélni,  de azt kérdezem, hogy valaki javított-e ilyen hibával  rollert?
Kösz hidy

Comments
kallospeter
kallospeter picture

Szia!!
En javitottam egy Xiaomi M365-os rollert ilyen hibaval.Az egyik fazisnak a motorba meno vezeteke volt szakadtt.A tulaj kinabol rendelte az egesz koteget hogy ne legfyen rajta "ganyolas".Bisztonsag kedveert csereltem a Hall szenzorokat is hogy bisztos ne kelljen a motrot meg egyszer szethuzni. Igy kerte a tulaj. A tekercsek a motorba meg kimerhetoek.Ennek a kereket ha megforgattad , "gaz adasnal" gogton megalt , es elkezdett kattogni es "remegni". Kulserulesi nyom nem latszott a kabelkotegen.
Sok sikert , Peter

0

hidysze
hidysze picture

Köszi Péter!
Nem szedtem szét. Igen, gázadásnál kattog, gondoltam, hogy három fázis egyik hiányáról van szó, féltem attól, hogy az elektronika rossz. Több komment is van a vezetékszakadásról. tehát, szedjem szét, vizsgáljam meg a vezetéket? A kérdésem az, hogy a motorbamenő fázisok a vezetékeken át jutnak le a motorba, csatlakozó széthúzása után meg tudom mérni a esetleges szakadást?
kösz laci

0

kallospeter
kallospeter picture

Szia!!

Ha kezzel forgatod a kereket akkor is kattog ( csapagy) ? A motor harom tekercse (fazisa) egyenkent csatlakozik a vezerlo laphoz.nagyaramu csatlakozokkal.Huzd le az osszest es az osszes kozott nagyon kis EGYFORMA ellenallast (esetleg induktivitast) kel merjel. A kis aramu csatlakozo , az a Hall szenzorok kimenete es a tapjuk ( 5V ).Osszerakasnal vigyazz a fazisok sorrendjere.De ez nem zarja ki a vezerles hibajat sem.
Peter

1

hidysze
hidysze picture

Köszi Péter, szétszedem és megnézem, sokat segítettél.
Üdv Laci

0

kallospeter
kallospeter picture

Szia!!
Orulok neki hogy segithettem. Viszont aranylag nehez a specifikus alkatreszek beszerzese a kornyeken.En Szebenbol szoktam rendelni.Magyarorszagon nem talaltam forgalmazot.
Peter

0