You are here

Elektromos roller, Xiaomi Mi Ninebot ES2 Kickscuter nem hajt, kattogo hangot hallat

6 posts / 0 new
Last post
hidysze
hidysze picture

Sziasztok!
Segítséget kérek abban , hogy a fennt nevezett roller nem hajt, olyan hangot ad, mint amikor a 3 fázisnál egy kimarad. Állítólag motor hiba, kereket kell cserélni,  de azt kérdezem, hogy valaki javított-e ilyen hibával  rollert?
Kösz hidy

Comments
kallospeter
kallospeter picture

Szia!!
En javitottam egy Xiaomi M365-os rollert ilyen hibaval.Az egyik fazisnak a motorba meno vezeteke volt szakadtt.A tulaj kinabol rendelte az egesz koteget hogy ne legfyen rajta "ganyolas".Bisztonsag kedveert csereltem a Hall szenzorokat is hogy bisztos ne kelljen a motrot meg egyszer szethuzni. Igy kerte a tulaj. A tekercsek a motorba meg kimerhetoek.Ennek a kereket ha megforgattad , "gaz adasnal" gogton megalt , es elkezdett kattogni es "remegni". Kulserulesi nyom nem latszott a kabelkotegen.
Sok sikert , Peter

0

Vote up!

You voted ‘up’

hidysze
hidysze picture

Köszi Péter!
Nem szedtem szét. Igen, gázadásnál kattog, gondoltam, hogy három fázis egyik hiányáról van szó, féltem attól, hogy az elektronika rossz. Több komment is van a vezetékszakadásról. tehát, szedjem szét, vizsgáljam meg a vezetéket? A kérdésem az, hogy a motorbamenő fázisok a vezetékeken át jutnak le a motorba, csatlakozó széthúzása után meg tudom mérni a esetleges szakadást?
kösz laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

kallospeter
kallospeter picture

Szia!!

Ha kezzel forgatod a kereket akkor is kattog ( csapagy) ? A motor harom tekercse (fazisa) egyenkent csatlakozik a vezerlo laphoz.nagyaramu csatlakozokkal.Huzd le az osszest es az osszes kozott nagyon kis EGYFORMA ellenallast (esetleg induktivitast) kel merjel. A kis aramu csatlakozo , az a Hall szenzorok kimenete es a tapjuk ( 5V ).Osszerakasnal vigyazz a fazisok sorrendjere.De ez nem zarja ki a vezerles hibajat sem.
Peter

1

Vote up!

You voted ‘up’

hidysze
hidysze picture

Köszi Péter, szétszedem és megnézem, sokat segítettél.
Üdv Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

kallospeter
kallospeter picture

Szia!!
Orulok neki hogy segithettem. Viszont aranylag nehez a specifikus alkatreszek beszerzese a kornyeken.En Szebenbol szoktam rendelni.Magyarorszagon nem talaltam forgalmazot.
Peter

0

Vote up!

You voted ‘up’