You are here

DeLonghi kávéfőzőhöz procond elettronica 3560203119 panel

13 posts / 0 new
Last post
Imre
Imre picture

Sziasztok

Keresem a fenti panelt. Ha esetleg valakinek van eladó, kérem, jelezze! Ha a javításában valakinek van tapasztalata, szívesen venném a segítségét. Családon belüli a gép, egy kávéfőző javítással foglalkozó ismerősöm révén van nálam négy rossz panel, de első nekifutásra egyiken sem találtam kimérhető hibát.
Előre is köszönöm a válaszokat.

Imre 

Comments
thomas123
thomas123 picture

Szia!

Lehet, hogy csak a PIC programja lett hibás. Milyen PIC van rajta? PIC18LF2520 ? Ha ilyen, akkor tudok küldeni tartalmat. A panel végén lévő csatin újraprogramozható, én PICKIT3-al csináltam. Nekem a képen lévő gép van, de a panel lehet ugyanaz, mint a tiédben( ránézésre az). Nem ezzel foglalkozom, eddig 4-5-öt csináltam( ismerősnek, munkatársnak), mind jó lett. Különböző hibák lehetnek: volt, amelyik a darálót nem indította,de őrölt kávéból jól főzött, volt amelyiket bekapcsolni nem lehetett, csak futófényszerűen villogtak a ledek rajta.

File csatolás: 

0

Imre
Imre picture

Szia!
Köszönöm a válaszodat! Ahogy írod, jó esély van rá, hogy programozással javítható lenne a penelek közül legalább egy, de akár mind a négy is. Ezeket a hibákat produkálják, ahogy ráírta az illető, akitől kaptam őket: rövid ideig darál 2 db, daráló nem indul, villog. És ahogy írtam, a kimérhető alkatrészeket már megnéztem.
A gép nincs nálam, de a panel ugyan úgy néz ki, mint a Tiéd, és a PIC is megegyezik.
Nincs ugyan programozóm, de tudok kölcsönkérni, úgyhogy nagyon megköszönném, ha elküldenéd a tartalmat.

0

thomas123
thomas123 picture

Szia!

Csatoltam. Próbáld ki, nekem ezzel lettek jók!

Nem tudom a panelek milyen gépből valók, ez a program az újabbhoz való, amin már ECO gomb van az őrölt kávé gomb helyén. A program egy használt gépből kiolvasott. Indulás után állítsátok be a szükséges vízkeménységet, automata kikapcsolás idejét. Az gépből kiolvasható adatok, mint az eddig lefőzött kávé száma, felhasznált víz mennyisége, vízkövezések száma nem biztos, hogy valós lesz. Valószínű annak a gépnek az adatai lesznek, amiből ki lett olvasva a tartalom. De gondolom ez nem számít, csak működjenek.

File csatolás: 

0

Imre
Imre picture

Szia! 
Köszönöm, ahogy tudom, megpróbálom, és beszámolok az eredményről.

0

thomas123
thomas123 picture

Üdv!
Mi újság a panelekkel? Jók lettek, sikerült újraírni vagy nem volt még időd foglalkozni velük?

0

Imre
Imre picture

Szia! 
Sajnos, eddig még nem sikerült szereznem programozót, vagy aki megcsinálja, de folyamatban van. Mindenképpen beszámolok majd az eredményről.

0

thomas123
thomas123 picture

Oké, kíváncsi vagyok jók lesznek-e?

0

thomas123
thomas123 picture

Közben megkerestem a csati bekötését. Csatolom. Meg egy képet, hogy én hogyan csináltam. Nem a legszebb, de egyszerűen ráforrasztottam a nyákra.

0

deak ferencz
deak ferencz picture

Szia" thomas 123"!
Azt szeretném kérdezni...programozáskor csak símán rácsatiztál a pcb-re semmi tápolás nélkül??Nem kell külön betápolni a pcb-t?
Köszi!

0

thomas123
thomas123 picture

Én nem adtam neki külön tápot. A PICKIT3-at USB-vel rádugtam a PC-re, ill a monitoromban van aktív USB-hub, ami a PC-re van dugva és a monitor oldalán van két USB. Onnan programoztam. Hibátlanul ment. A program a PICKIT 3 Programmer V 3.10.00  volt.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Én adtam neki az 5V-os stab elé 12V-ot, mert a programozóm reklamált, hogy túl nagy az áramfelvétel. (abban 7905 volt)

0

thomas123
thomas123 picture

Ebben szerintem nincs stab, ennek már kapcsolóüzemű a tápja, nem trafós. ( de nem biztos, hogy nincs stab, most nincs előttem )

0

Sponsored links