You are here

XB-6266BT 1D/2D vonalkódolvasó

14 posts / 0 new
Last post
Bomher
Bomher picture

A közelmultban találtam/vettem néhány vonalkódolvasót az ócskapiacon/bolhapiacon. Közöttük van 2 drb. teljesen egyforma XB-6266BT . Ezekhez nincsen semmilyen tartozékom, de feltöltöttem mini usb vel és müködnek. Az a naiv kérdésem, hogy a saját dokkolójuk nélkül lehetne-e társítani valamihez, használni ? vagy mehetnek a "jó lessz még valamire" dobozba ? usb mini bluetooth al ? mobil eszközzel ?

Comments
Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Csak beütöttem a keresőbe és vannak Youtube találatok. BT-os és ha fel bírtad tölteni, szerintem menni fog dokkoló nélkül is. A kérdés, hogy miért dobnak ki működő BT-os vonalkód olvasókat?

1

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia!

Például azért, mert bár látszólag működik, már gyenge benne a lézer vagy a CCD, és nem vagy igen sz.rul olvas (nem ez a típus hanem általánosan)

András

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Vagy mert elmúlt 3, vagy 5 éves, és automatikus selejtezés.  Dolgoztam egy helyen, ahol nem volt megengedhető, hogy valami elromoljon.. konkrétan hozta a kamion a vasúti konténert, és ment bele minden, ami 4 évnél öregebb volt. Egér, monitor, pc-k hdd/ssd nélkül, aszatali gépek, nyomtatók, vonalkódos cuccok, serverek, ups-ek, de még az irodai asztali lámpák is. 4 évente 2 hónap van a minden lecserélésére. Bár ennek így szerintem nagyobv a kockázata, mint lassan cserélni mindent, nem egyszerre, de ha ez a policy, akkor az.  Szolgáltatást nyújtó cég, és nagyon durva SLA volt nekik 

1

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

meg nem nevezett multinak szerződése volt egy nagy nevű pc gyártójával és éves szinten lekötött több ezer db üzleti notebookot, cserébe a normál kereskedelmi ár töredékéért kapta meg azokat. A szemem elött dobták ki a teljesen jó notikat a konténerbe több tizesével, mert ez volt a policy...

0

Bomher
Bomher picture

Én is láttam hasonló upgradet. Sok-sok pc + perifériák egyenesen a hulladékgazdálkodó céghez.
Sok évvel ezelőtt azt hallottuk , hogy a Nokia egy egész müködő gyártósort zuzatott be az üzem felszámolásakor, nem szarakodtak a szétszedéssel, elszálításal.

0

Bomher
Bomher picture

Szia. köszönöm.
Már a google sem az igazi  :) - nekem soha nem dobott ki videót, csupa egyéb baromságot. Ma találtam véletlenül pdf et a feltanításáról. Az előbb  meg is kerestem az olvasókat, sajnos lemerültek . Feltőltés után kipróbálom pc hez , usb bt adapterrel.
Sok csoda előfodul a piacon, ezek egy szatyorban voltak , tobb darab, tobb model + egy tucat vonalkodos pda is, nagyrésze törött . Arra gondoltam, hogy egyik-másik multi kicserélte a rendszerét és a szemfüles munkások elhozták a hulladékot. A dokkólokat is kerestem a fickónál, de nem voltak meg.
Nos nem haladtam előre. A filmecske és egyéb is amiket találtam a XB-6266MBT  re van.. az enyém az XB-6266BT :(
 

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Szia!

Ez alapján nem működik?

https://www.syblecode.com/uploadfile/downloads/XB-6266MBT%20User%20Manua...

A B és C egymás után becsippantod, az a reset. Egy családon belül nem szokták nagyon variálni a parancsokat.

A

0

lacoka
lacoka picture

Van nekem is 2 vonalkód olvasóm valószínűleg akku hiba miatt selejtezték le esetleg megválnék tőle
Intermec CN2B Mobile Computer
https://www.barcodediscount.com/catalog/intermec/cn2b.htm
manual
https://visionid.ie/image/pdf/user-guides/cn2.pdf
az egyik akkuját szétszedtem egy kis méretű litium polimer akku volt benne egy cellás védőelektronikával olyan mint a telefon akkukba is szoktak tenni

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Nem tudom mi a különbség, de próbáld meg csatlakoztatni BT-on a géphez és onnantól már olyan, mint egy billentyűzet.
Valószínűleg az akkuk miatt gazdasági totálkár volt nekik.

0

Bomher
Bomher picture

Hiába szkenelem be az útmutatoról a megfelelő qr kódokat, nem lépik át társítási módba.
Általában sima 18650 es akku van ezekben is. majd szétkapom és megnézem.

File csatolás: 

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Előbb talán a "factory default" kódokat olvasd be (ha eddig nem tetted), hogy tuti alaphelyzetbe álljon az olvasó.

KN

0

Bomher
Bomher picture

sad igen.. olvastam a Facory Default -ot . csippan , mármint arra hogy feliser egy vonalkódot, de nem reagál rá , amint  írtam nem pont a saját használatija, ez lehet az oka, vagy talán nincs is ilyen lehetőség ? hozzá van társítva a dokkolóhoz , oszt-annyi. Ennek nem találtam még. XB-6266BT. 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Metrologic bluetooth-os van itthon több ism ezek él nem sikerült a "gyárilag" társitást felbontani, másikhoz rendelni. 

Ezek az olvasók csipognak, ha ér érvyes kódot kapnak, de ha nincs hová továbbítani, ebben is marad. Nincs más reakció. Máshogy csipog az érvényes kódra, máshogy a prigramozó kódra, és máshogy ha pc oldalra továbbította...

Ez mindenre egyformán?

0

Sponsored links