You are here

Csomagtérzár önálló életre kel

6 posts / 0 new
Last post
Malibu
Malibu picture

Sziasztok!

Kezdem azt hinni, hogy az autóm (Toyota Verso 2011) csomagtérajtó zárjába egy rejtett, hőre érzékeny higanykapcsolót épített be a japán gyerek :-)
A jelenség egy bő féléve tapasztalható. Ha a kinti hőmérséklet nem haladja meg a 25 fokot, minden rendben. Ellenkező esetben a műszerfal időnként azt jelzi ki, hogy a csomagtér ki van nyitva ( csomagtér ajtó ikon jelenik meg, utastér világítás is bekapcsol). 30 fok felett egyre gyakoribb a jelenség menet közben is de főleg kanyarodás közben. Volt rá példa, hogy nem lehetett bezárni a centrálzárral az autót mert folyamatosan azt érzékelte, hogy nyitva van az ajtó, 5 perc után valamicskét lehűlt, ezután sikerült. A kapcsoló a zárba van beépítve, hozzáférni nem lehet.
Csere ?... vagy lehetne valamit varázsolni :-)

Üdv Mali
 

Comments
Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Valami elkopott, vagy eltörött és nem nyomja rendesen a mikrokapcsolót. Ezek a zárak általában össze vannak szegecselve, de magyar leleménnyel talán minden is javítható. :) Gyors és egyszerű megoldás cserélni.
Próbáld ki, hogy nyitott csomagtartónál egy csavarhúzóval te kattintod be a zárat (az ajtón levő "C" formájú fém darabot kell beforgatni, ahogy a kasznin levő ellendarab is tenné, 2 katt!). Nézd közben a jelzést és mozgasd kicsit ezt a nyelvet, hogy változik-e?
Ha végeztél, ne felejtsd el kinyitni a csomagtér ajtót, mielőtt lecsukod!

0

Malibu
Malibu picture

Szia!

Igen, próbáltam kézzel. A második katt után még visszajelez a műszerfal, innen még tovább tudom tolni egy pár mm-t, akkor érzékel és megszűnik a visszajelzés.
De jelzem, csak felmelegedett állapotban csinálja az eszét :-)  Sajnos 20 rugót kérnek egy használtért,  ( meg se merem nézni mennyi lehet az új :-) egyelőre beteszek egy fagyasztó spray-t a csomagtartóba :-)

0

Inhouse
Inhouse picture

Mert melegben tágulnak az alkatrészek, de nem egyformán. Ha szétszednéd, akkor valószínűleg lehetne rajta segíteni, ha nem is állítani, de valahova belepótolni, vagy hajlítani, hogy stabil legyen a kapcsolás melegben is.

1

Malibu
Malibu picture

Köszönöm, megpróbálok ártani valamit neki.

0

Inhouse
Inhouse picture

Ha menthetetlen a mikokapcsoló, mert annyira oda van gyártva, akkor egy kisebbet kell belefaragni, mondjuk beragasztva...

0