You are here

Csomagtérzár önálló életre kel

6 posts / 0 new
Last post
Malibu
Malibu picture

Sziasztok!

Kezdem azt hinni, hogy az autóm (Toyota Verso 2011) csomagtérajtó zárjába egy rejtett, hőre érzékeny higanykapcsolót épített be a japán gyerek :-)
A jelenség egy bő féléve tapasztalható. Ha a kinti hőmérséklet nem haladja meg a 25 fokot, minden rendben. Ellenkező esetben a műszerfal időnként azt jelzi ki, hogy a csomagtér ki van nyitva ( csomagtér ajtó ikon jelenik meg, utastér világítás is bekapcsol). 30 fok felett egyre gyakoribb a jelenség menet közben is de főleg kanyarodás közben. Volt rá példa, hogy nem lehetett bezárni a centrálzárral az autót mert folyamatosan azt érzékelte, hogy nyitva van az ajtó, 5 perc után valamicskét lehűlt, ezután sikerült. A kapcsoló a zárba van beépítve, hozzáférni nem lehet.
Csere ?... vagy lehetne valamit varázsolni :-)

Üdv Mali
 

Comments
Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Valami elkopott, vagy eltörött és nem nyomja rendesen a mikrokapcsolót. Ezek a zárak általában össze vannak szegecselve, de magyar leleménnyel talán minden is javítható. :) Gyors és egyszerű megoldás cserélni.
Próbáld ki, hogy nyitott csomagtartónál egy csavarhúzóval te kattintod be a zárat (az ajtón levő "C" formájú fém darabot kell beforgatni, ahogy a kasznin levő ellendarab is tenné, 2 katt!). Nézd közben a jelzést és mozgasd kicsit ezt a nyelvet, hogy változik-e?
Ha végeztél, ne felejtsd el kinyitni a csomagtér ajtót, mielőtt lecsukod!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Malibu
Malibu picture

Szia!

Igen, próbáltam kézzel. A második katt után még visszajelez a műszerfal, innen még tovább tudom tolni egy pár mm-t, akkor érzékel és megszűnik a visszajelzés.
De jelzem, csak felmelegedett állapotban csinálja az eszét :-)  Sajnos 20 rugót kérnek egy használtért,  ( meg se merem nézni mennyi lehet az új :-) egyelőre beteszek egy fagyasztó spray-t a csomagtartóba :-)

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse
Inhouse picture

Mert melegben tágulnak az alkatrészek, de nem egyformán. Ha szétszednéd, akkor valószínűleg lehetne rajta segíteni, ha nem is állítani, de valahova belepótolni, vagy hajlítani, hogy stabil legyen a kapcsolás melegben is.

1

Vote up!

You voted ‘up’

Malibu
Malibu picture

Köszönöm, megpróbálok ártani valamit neki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse
Inhouse picture

Ha menthetetlen a mikokapcsoló, mert annyira oda van gyártva, akkor egy kisebbet kell belefaragni, mondjuk beragasztva...

0

Vote up!

You voted ‘up’