You are here

Siemens WT45W460BY szárítógép nem szárít, kevés gáz?

11 posts / 0 new
Last post
Zobo
Zobo picture

Üdv, van egy kb 5 éves keveset használt siemens WT45W460BY szárítógép, ami egyre kevésbé szárít. Ez egy hőszivattyús kondenzációs és kondenzvíz is kevés képződik a gép meg kikapcsol, mintha kész lenne. Volt kint egy szerelő, aki szerint kevés a gáz benne és nem is érdemes tölteni, mert 1-2 hónap és újra elszivárog, csere alkatrész meg nincs. A párom volt vele, annyit mondott még neki, hogy a kompresszorba bejövő és kimenő cső nem elég meleg, illetve hideg. Meg valami szenzort még ellenőrzött előtte, de az okés volt. Szétszedtem én is és a meleg csövet bőven meg lehet fogni, kb 35 fokos, a hideg pedig 8-10. Töltő csonk sajtolással van lezárva. Siemens szerint sem lehet tölteni és cserélni sem. Leállni meg gondolom a gyenge hűtés miatt kevés kondenzáció miatt áll le, mert azt hiszi, kész van. Ha sok a ruha benne, akkor újraindul, mert a nedvesség érzékelője érzékeli, hogy vizes a ruha, de ugye akkor se szárítja meg. Van valakinek ötlete? Mert amúgy elég újszerű, igen bosszantó és drága lenne kidobni.

Comments
dino71
dino71 picture

Azért ki ne dobjad. Szét kell szedni darabokra és kipucolni az elpár és a kondenzátor hűtőbordáit. (magasnyomású, locsolótömlő...) Összerakod és főpróba. Ha ez után megy akkor örül és használod tovább. Azért a legtöbb esetben ez a megoldás. És sajna igen ha ez nem jön össze akkor szerelő. Nagy szerencsével a lyuk olyan helyen van, hogy beforrasztható vagy tömítőfolyadék. Azt, hogy ezt ki mekkora sikerrel műveli már más kérdés. Azért ehhez a javításhoz már tényleg sok sok drága szerszámra és rutinra van szükség. A tisztítást megtudod csinálni ha van némi affinitásod hozzá. spórolsz  vele 25-35eft ot.

0

Zobo
Zobo picture

Szia, szval lehet hogy csak koszos a párologtató és kondenzátor része? És elég lenne neki egy takarítás? Mert a szétszerelés nem gond, affinitás, szerszám van, csak feleslegesen nem akarnám magam szivatni. A szerelő nem gondolom, hogy így szétszedné, a kompresszorhoz simán hozzáférsz az egyik oldala leszerelésével, a csonk is ott van rajta. Szedjem szét és takarítsam ki?

0

ityvity
ityvity picture
*

Teljes szétszedésed azt jelenti , hogy a forgo dob ki , és a  dob állati rész meg az alja közt van a hőcserélő . Hogy hozzáférj le kell venni a felső részt , 50-60db csavar , ráfektetett vezetékek ,  motort  , csatlakozok , de ha kalorikusan rossz a gép az egész munka annyit fog érni mint a halottnak a szentelt víz . Kalorikus hibát bizonyos tapasztalattal 99% be lehet határolni tapogatással  , és gondolom a szaki aki ezt megállapította , és értet is  hozzá , de a nyomás oldalon egy méréssel ( ha hozzáférhető ) ezt pontosan be lehet határolni .

0

dino71
dino71 picture

Igen szinte az utolsó csavarig sajna szét kell szedni mivel az elpár és a kondenzátor legalul van. Igen melós sok szerelő inkább hozzá se nyúl. Keress videókat biztos lesz.
 

0

janyka30
janyka30 picture

Szia, pedig azt el kell engedned. 
Illetve meg kell érteni, hogy nem veszünk hőszivattyúst, mert pénzkidobás az egész. 
A legszarabb gép amit valaha legyártottak szárítógép címszó alatt. 
Egy rakás hulladék az összes. 

1

Zobo
Zobo picture

Az előző kivezetős volt, de azt eladtuk a régi házzal. Sajnos már nem nagyon tudsz mást venni, meg ez kevesebbet fogyaszt. Persze, ha csak 5 évi bírja, akkor nem jön ki a matek:(

Töltetett itt már vki? Mert már találtam olyat, aki tenne rá szelepet, rakna bele olyan anyagot, ami tömít, lenyomáspróbázná és megtöltené. 20-30e előzetesen. Annyit még beletolnék.

0

janyka30
janyka30 picture

Szia, én adtam párnak esélyt, de egyik sem jött össze. Rövid időn belül újra eltűnt belőle a gáz, ugyan úgy csináltam ahogy te leírtad. Kapott tömítő anyagot is, stb.
Sajnos ezek 5 éven belül megadják magukat, bármilyen márkáról van szó. Javíthatatlan kategória, betegágy az összes.
Takarítani sem tudod rendesen, elcseszett egy valami.
 

1

janir18
janir18 picture

Hello!
Kifejtenéd bővebben? Nem látom át, mi is indokolja ezt a meglátásod a hőszivattyús szárítógépekről.

0

ityvity
ityvity picture
*

Konstrukciós hiba az egész technika . Szedj szét egyet . A ruhákról lefújt levegőt előbb lehűti , hogy kondenzálódon a víz , utána felmelegíti , azt ruhákra fújja . Pöszmöt   szúró nem csodaszer   .A hőcserélő (nem kivehető) tisztítása csak teljes gép szétszedésével lehetséges , szivárgástömítők meg nem képesek minden szivárgást lezárni , pl. ha az elpárologtatóban vagy a kondenzátorban lyukak szivárognak , gyártó ezek cseréjét javasolja . Biztos szivárgásmentes állapotot , csak 1/24 h nyomáspróbával (nitrogén ) lehet megállapítani , de esetleges gáz szőkés is így megállapítható (fül,   buborékképző folyadék ,formálógázszivárgáskereső műszer ). Egyes gyártók nem is láttak előre a kalorikus javítást , komplett fűtő-hűtő egység csere .

4

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

És akkor még kimaradt a legdühítőbb, hogy alu az egész. Egyes öblítők/mosószerek (nem tudom melyik) ami benne marad a nedvességben, egyszerűen megeszi egyes részeit. Szedtem szét olyat, ahol szó szerint egy habos mocsoknak tűnt ami a hőcserélőn volt, de aztán kiderült puceválás közben, hogy az maga az alu :) El is engedtem.. Semmi értelme...

Megint ilyen barom EU marhaság, hogy nem fogyaszthat X Watt felett. Értem. Az  nem ződ.. De az ződ, ha egy gép 3 évesen szemétbe megy? AZ marhára.. Mint a porszívóval.. Meg a mosógéppel. Nem fogyaszthat X liter felett. nem tudom. Szerintem mosni vízzel lehet. Ezért benne marad a ruhában a vegyszer, majd pedig a gyerek, anya, nagymama ekcémás, bőrbeteg.. Allergiás.. Mert ha 3 literrel több víz menne el, akkor ki lenne öblítve.. így meg nincs.

Okosok

0

Sponsored links