You are here

Maxvel MX-25 304 multiméter folytonosság és kapacitásmérés probléma

Sziasztok,
                       van egy a címben szereplő műszerem. Az a baj vele, hogy ha folytonosságot akarok nézni, akkor a csatira dugva a rövidzárat elekezd sípolni, ha leveszem a rövidzárat, akkor is és kikapcsolásig csinálja ezt. Ha dióda tesztre kapcsolok, akkor rendesen működik. Amikor kapacitás mérésre kapcsolok és onnan továb bárhová, akkor kikapcsolásig a kijelzőn marad a nF jelzés és nem mér semmit. A műszer ritkán van/volt használva és mindez csak úgy magától következett be. Mi lehet a gyógyítás? Előre is Köszönöm!

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nagyon óvatosan szedd szét, jegyezd meg a tárcsán a csúszó érintkezők  pozícióját, melyik rekeszben vannak, ugrik, mint a bolha

Bálint

0

nagyis
nagyis picture

Szia!
Egy erős nagyítóval lámpa alatt vizsgáld meg a kapcsolópálya nyomtatott sávjait. Tipikus hiba hogy az érintkezők áthordják a rézpálya anyagát a mellette lévő sávra zárlatot okozva. Kitisztítva és alkohollal lemosva a hiba megszűnik.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv! 

Simán lehet kontakt hiba a tárcsakapcsolóban. Én egy Habotest műszerhez jutottam hozzá újonnan, de hibás működéssel, nagyon olcsón. Szerencsére csak az érintkezőpályák voltak szennyezettek. Vagy gyárilag vagy szállítás közben. Tisztítás és újrakenés után hibátlan lett. 

1

hil
hil picture

Szia! Köszi a választ, de erősen gyanítom, hogy a méréshatár kapcsoló miatt van, a rengeteg lyukgalvános átvezetés több közüle, vagy több is szakadhat meg arétegű panelon, Szerintem nem javítható, pedig kár érte, leejtve soha nem volt.

0

hcs
hcs picture

Szia!
Tudsz képet feltenni a panel lehetőleg mindkét oldaláról? A korróziónak nyoma van. Minden javítható, csak a kérdés hogy megéri-e. Esetleg panel csere....

0

zsugori
zsugori picture
***

ha le se esett akkor csak az érintkezők oxidálnak meg kell járatni jobbra balra, egyszer csak jobb lesz ezt  a típust meg kerülni

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mit mértél vele utoljára?
Új elemekkel is csinálja?

Bálint

1

hil
hil picture

Szia! Új elemmel is csinálja, utoljára talán 1,5V DC-t (elem) mértem vele, akkor nem volt baja. Kikapcsoltam, eltettem, majd kb. 2 hónap múlva bekapcsoláskor jelentkezett ez a hiba. Van másik műszerem is, ezt ritkán használom. 

0

zsugori
zsugori picture
***

elem gyártó váltás
a tengely irányba fel le mozgás is jót tehet de csak óvatosba

1

Digitalfish
Digitalfish picture

Szia!
Csak kérdeznem, hogy ez az elem miféleképpen okoz gondot? A műszer nagyon kis fogyasztású, bármilyen olcsó szén cink elem elviszi, a 9V meg hát 9V. Szóval nem értem.

0

zsugori
zsugori picture
***

gyenge, ugyan így viselkedik azzal is

0

Sponsored links