You are here

Robot Fűnyiró Kialakitas

11 posts / 0 new
Last post
Lengyel Aron
Lengyel Aron picture

Sziasztok ,

Elsősorban a moderátortól elnézést ,ha rossz kategoriában soroltam a Topikomat.

Itt a nyár és a kiránduláskor láttam egy udvarban egy robot fűnyirót amely nagyon hallkan dolgozott.   :)  :)   

Ezzel kapcsolatosan az lenne a kérdésem ,hogy viszonylag új technológiáról van szó , van valakinek 3D metszet rajza / ismertető dokumentáció ,hogyan is épül fel egy ilyen eszköz ?

Furcsa kérdés de milyen módszerrel vágja a fűvet teljesen hangtalan ( a motor BLDC  jellegű gyanitom (?)) .ez hogy van megoldva már mint a fű vágás  ? 

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget az infót Mindenkinek !

Üdv : Lengyel József 

Comments
Jimmy
Jimmy picture

Szia!

Általában 3-4 motorosak. Egy tárcsán van 3 darab kicsi penge. Ez olyan mint a tcon a tv-nél. Rajz nincs.A kódot is csak számlával igazolva lehet újra kérni hozzájuk. 
Annyira nem új technológia. Anno elektrolux néven futottak a 2000-es évek elején, innen indult. A husqvarna vette át ezt a nevet. Én 2 darab 2013-as gyártásút használok. A talaj hepehupás, tele fával a kert. Nem flancolásként, hanem mert fáj a lábam, így tudom megoldani. Pár száz forint a nyírás havonta. Nyilván megvétel után. Nem érdemes gagyit, nonameset venni, mert azok 1-2 szezon alatt ledarálják a műanyag hajtást.
Az én egyik 230ACX-ben pl. 13047 órát ír a számláló. Szóval nálam is már bizonyított. Használtan, hibásan vettem pár éve őket. Ezekhez még az akku olcsó. A kések 1-2 Ezer Forint a 3 darab.
Használtam worx márkát is, az kényesebb a talajra, viszont abban is vannak jó szériák.
  

Jimmy

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: tehetnél fel néhány  képet az aljáról

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:  a kertészek szerint a füvet 5-8 cm-re kell nyírni, mert a rövidebbet naponta kell locsolni, pocsékolva a vizet

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

1

Lengyel Aron
Lengyel Aron picture

Szia ,

Nagyon szépen köszönöm az Internet hívatkozásokat !

Mivel viszonylag új technológia érdekel ,hogyan is működik ez . Amikor kirándultam jó pofa volt a látvány ahogy dolgozik. 

Mé egyszer nagyonszépen köszönöm !

Üdv : Lengyel Jozsef

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Gondolom van benne valami vágóél. A nagy különbség a rendes fűnyíró és a robot között, hogy a fűnyíró begyűjti a nyesedéket, a robot otthagyja. Azt mondják, ezzel trágyázza a füvet, mások szerint rothasztja. Az igaz, ha mindig csak 1-2 mm-t vág le, a fű szép egyenletes lesz, a nyesedék bemegy a földbe, szóval kinek mi tetszik.

1

Lengyel Aron
Lengyel Aron picture

Szia ,

Nagyon szépen köszönöm a gondolatmenetedet ,a választ !
Nagyon érdekes egy szerkezet , és mivel új technológia érdekel ,hogyan működik.

Azt a pici fuvet amikor vágta nem lehetet hallani motor hangot.... 

Köszi Szépen Mégegyszer !

Üdv : Lengyel József 

0

zsugori
zsugori picture
***

lenyírod előtte mással ez csak mm-re jó itt ott kimarad ami olyan fajta wifis, fejre áll megáll a tudomány

1

Lengyel Aron
Lengyel Aron picture

Szia ,

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat ! 

Valószínű ,hogy ez a robot fűnyiró nagyon szép gondozott helyekre való mint szállodák udvaraiban ahol van egy kis fű ,meg ilyen gyep szigetek kialakítva. 

Napjainkab már minden "Smart" . Az egyik alkalommal javítgatam az asztalon valamit és a rádióban el modtak egy olyan "érdekes apró hírt" , miszerint van olyan elektromos fogkefe (amelyben van egy WiFi ---minek (?)--- ) és adatokat kuldözget.... ezzen szorakoztak a műsorvezetők. 

Még egyszer mindent nagyon köszönök !

Üdv : Lengyel Jozsef
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Vannak a kicsik, amit barkácsáruházakban, vagy pl a Lidl-ben is kapható 100-150 ezerért, azoknak kell a sík terep, és a fűmagról nevelt fű. 
Aztán vannak a nagyobb gépek, többszázezerért (pl Gardena), amik GPS alapján dolgoznak, ilyet láttam egy kirándulóhelyen karbantartani a fűvet, egész pontosan itt:
https://www.google.com/maps/@47.670752,18.442742,3a,75y,223.11h,80.94t/data=!3m7!1e1!3m5!1sAF1QipMXPySexiciRHjsuNrsk2NdfZDvAVq8MK86l9Dm!2e10!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipMXPySexiciRHjsuNrsk2NdfZDvAVq8MK86l9Dm%3Dw900-h600-k-no-pi9.057578975332959-ya86.61097405848398-ro0-fo90!7i7200!8i3600?coh=205410&entry=ttu

A késük hasonló, mint a tapétavágókban, párcentis penge, 4-6 darab. Alapból eldobható, bár ha nem köves a terület, szerintem simán újraélezhető jónéhányszor. 

0

Sponsored links