You are here

Régi lengyel gyártmányú fogaskerekes kapunyitó nyaranta megbutul, legváratlanabb pillanatban elindulás után leáll.

13 posts / 0 new
Last post
dsanya
dsanya picture

Régi lengyel gyártmányú fogaskerekes kapunyitó nyaranta megbutul, legváratlanabb pillanatban elindulás után leáll. A netről tudom, hogy kinézete szerint lengyel gyártmány. Egyszer szétszedtem. A rádióvezérlő jó, a motor kap villanyt de csak búg. Aztán megjavul a Nap odébbvonultával. Mivel idén tavasszal, hidegebb időben is döglődött egyszer, félek javítás kell, de új eszköz esetén mechanikai szerelés is kellene. Valaki ismer hasonló gépet?
Üdv Dsanya

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha  eddig nem ellenőrizted a panel forrasztásait, a motor indítókondenzátorát,relék rintkezőit,  addig nincs előrelépés

Bálint

0

zsugori
zsugori picture
***

0

proba
proba picture

Infra tökéltes? Évek alatt megvakul, a meleg, napfény csak hab a tortán. Persze ha a motor búg, akkor motor típus függvényében kondi hiba is lehet....

0

hcs
hcs picture

Ez a vakulás igaz, az optók diódája is elgyengül x ezer munkaóra után. Van ahol idő alapon kell cserélik.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a tápot ellenőrizted? Elkók cserélve?

Bálint

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Hihetetlen a címadásod!
Gondolom tolókapu, aminek van típusa, van bekötési rajza. Esetleg vannak kiegészítő védelmi egységei is.
Ez a hosszú szöveg egy katyvasz. Csupán a lényeg hiányzik belőle!

Kalex

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Igazságod van, tényleg csak a lényeg hiányzik. Típus, kép/képek. Mechanikus vagy elektronikus nyomaték érzékelés stb.
Bencsik

0

zsugori
zsugori picture
***

meztelencsiga mint ufó

0

dsanya
dsanya picture

Miután multkor a macskánkról 2 db meztelencsiga kölyök került le, elgondolkodtató a tipped! A nagy meztelen csigákat, ha még nincs túl sötét megölöm, ne szaporodjanak, egy is sok. Az a helyzet, hogy rendszertelenül jelentkezik a baj, még nyári melegben is, de ilyenkor gyakoribb és nagyon bosszantó. Amiért inkább vmilyen más jellegű kontakthibára gyanakszom az azért van, mert a döglött állatnak bűze lenne, A doboz eléggé zárt. Azért tettem fel, hátha mással is előfordult az eset, ráadásul semmim nincs róla és nehezen hozzáférhető. A KH mint tudjuk nehezen megfogható, volt szerencsém párhoz! Ez alattomos, elmenetelkor meglep, hazajövetelkor semmi baja. Napokra mégsem szedhetem szét, (időjárás) mert akkor inkább cserélem - a hiba viszonylag ritkán jelentkezik. Kapcsolási rajza hiányzik, de bekötési sincsen róla. Még megpróbálom  végignézni a régi fotóimat, hátha csináltam róla pár képet. Talán több időm lesz miután a kismotor elkészült.

Üdv: dsanya

1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nékem olasz van,nyákba ültethető csoki volt rajta, a csavar meghúzásakor körbe repedt a forrasztásban a csöcse, aztán az évek során egyre lazább lett, végül annyira kilazult, hogy hol érintkezett, hol nem.

Esetedben valahol a segédfázis körében lehet ilyen. Lehet, hogy az indítókondi belsejében.

Le kell szerelni, beindítani asztalon, aztán hőlégfúvóval meg fagyasztószprével addig fújkálni az alkatrészeket, amíg valamelyik előhozza a hibát.

1

dsanya
dsanya picture

Köszi!
A te válaszod ad némi fogódzót a problémámra. Biztos, hogy gyorsan szűnő kontakthiba az oka, de időm se volt eddig rá. Ha szétdobom, le is kellene szerelni de minden össze van "gyógyulva" és a házzal örököltem meg bekötési és kapcs rajz nélkül.

Üdv.: dsanya

0

pluto63
pluto63 picture

Szia!
Nem szorul a kapu, mert ha nehezen nyílik akadálynak érzékeli és leáll.
üdv

0

Sponsored links