You are here

Orion T2155

7 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. Mindenkinek. PT90, alap hiba: nem indult a táp sec-be DP11 zárlatos dióda miatt (+8V,+5V). Csere után sor , hang , képcső fűtés megy , de nincs fény a katódokon 190V cső lezárva, de egy kis G2 tuning után kifehéredett a képcső visszafutási csíkkal , visszatekerve beállt a kép . Tegnap ment egész de. után, de ma ugyanaz a helyzet. Egy óra pihenés után még indul, de holnap, vagy ha elviszik?
Talán a Thomson A51EFS gyengélkedik ? Mikkor működik akkor jó a kép . Valami ötlet?

Comments
geza682
geza682 picture

Hello ! a földeléseket képcső körül átnézni. Aqua. Mert régen úgyhívták,hogy sugáráram korlátozó. most abl.nek hívják. A sorkinek van egy ilyen lába az körül is érdemes elkot cserélni.Maga a video ic is lehet hibás , meghajtást kap -e. üdv. G.

0

ityvity
ityvity picture
*

Kösz szépen a tanácsot , de valami ilyesmi lehetett , mert kínomban az egész panelt át fárasztottam , azt jónak tűnt akkor , és el is vitték . Kop-kop még vissza nem hozták , akkor talán jó lett.

0

pirat
pirat picture

Hy
Szerintem képcső gyengüléstől van. Át kell verni a védelmet, a katódon lévő ellenállásokat le kell csökkenteni.
üdv pirat

0

ityvity
ityvity picture
*

Valami ilyesmin gondolkodtam én is ha a képcső csinálja a műsort. Vagy vissza venni arányosan az RGB vezérlésből (Samsung meg icc19-20 már bejött ) vagy a Bl feszt leosztani esetleg a fűtést bekapcsoláskor meg sokkolni .

0

proci gyilok
proci gyilok picture

Üdv!!
A képcső csere megoldja a problémát. Kisérletezni NEM érdemes.

0

Pityesz
Pityesz picture

Hali!
Ez a cső nem olyan rossz fajta.
Viszont ha rámérnél egyből kiderülne mivan vele, a cső rossz-é vagy sem.

Üdv:
Pityesz

0