You are here

Technics SU-V670

8 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ezzel az erősítővel az a gond, hogy az egyik oldala nem szól, a másik oldala meg sípol. A kimeneten 1,1V-ot mérek, a relé meghúz. Amelyik oldal nem szól, az bekapcsoláskor pattan egyet. Mi viheti be a végfokba a sípolást, a végfok maga? Ebben egy SVI3205 ic van, ha jól emlékszem. Ez most lehet végfokhibás? Lehet szerezni ilyet?

Comments
LACI058
LACI058 picture

Sziasztok, kellene hogy legyen egy SVI3104C ic-m ami tudomásom szerint megegyezik a 3105-el. Ha érdekel, estére megkeresem.
Üdv, Laci

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Még rááldoztam, egy pár órát, de hiába mert elszáll a meghajtó rész. Most szedtem szét a végfok ic borítását, és a fedél alatt látszik egy pár égés nyom a fólián, így halott dolog az egész!

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Pásztor!
Ellenőrizd kicsit!
Jó munkát!
Üdv Miki.

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Ma összeraktam a gépet, de nem lett jó, mivel a kimeneten megjelent a tápfeszültség, és nem húzz be a relé emiatt.Ennek a végfokát lehet-e helyettesíteni valamivel?

0

kolya61
kolya61 picture

SZIA !
Nem egyszerübb javitani? Discrét elemeken van épitve.Ha a táp jelen van a kimeneten, akkor van ott még rossz alkatrész.

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!

Átmértem a gépet, és az egyik meghajtó tranzisztor 2sa1535A teljesen zárlatos, és még egy bc tokozású még mellette, de ezt meg rendelnem kell mert nincs ilyenem itthon. Ha meg lesz majd megírom hogy ennyivel megúsztam-e az egészet.

0

bencsikjozsi
bencsikjozsi picture

Szia! Még mielőtt végfok ic-t cserélsz meg kellene mérni szkóppal, hogy hol akad el a hagfrekis jel, és miért sípol a végfok. Javítottam egyszer egy technics erősítőt, annál is el volt billenve a kimeneti dc pár volttal.
Nálam már az AN7062 icnél hibát mutatott a szkóp. Mivel az ic magas tápról ment, kéziműszerrel minden alkatrészt jónak mértem.De üzem közben persze hibás volt. Végül kicseréltem az ic körül mindent, de legalább jó lett. Szerintem svi végfok nélkül is mérheted az áramkört, persze a kimeneti relék nem húznak be.Az ic és a classAA áramkört mérheted külön.Üdv Józsi

0