You are here

samsung tv hibajelenség

10 posts / 0 new
Last post
stoker
stoker picture

Üdv mindenkinek!

Hozzám került egy samsung lcd tv készülék melynek típusa le 32r32b a hibajelensége a következő volt készenléti led pirosan villog teljes működésképtelenség. A tápegységet feljavítottam átkondizva a készülék beindul, a következő a hiba még mindig : hang oké, osd kijelzés nincs csövek működnek invertel megy csak kép nincs. Euroskartcsaklakozón kiadva másik készülékre jelet kép, hang tökéletes.Kérnék segítséget, hogy mi lehet a hiba ok? Segítségeteket előre is köszönöm.Stoker

Comments
Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
"Euroskartcsaklakozón kiadva másik készülékre jelet kép, hang tökéletes"
És mi van, ha ott adsz be jelet?
(Csak kíváncsiskodom, de lehet ez is segít a megoldásban.)
Üdv: Laci

0

stoker
stoker picture

Üdv Laci!
Kérdésedre válaszolva: sajnos fordítva a dolog nem működik. Ha én adok jelet, akkor csak hang van, raster sötét, háttérmegvilágítás megy.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!
LCD-hez hülye vagyok, de akkor nem átkapcsolás probléma (TV/csatlakozó), hanem logikusan végiggondolva a kijelző meghajtása nem megy valamiért. Ott kellene szétnézni egy szkóppal, hol is tűnik el a jel.
Üdv: Laci

0

Jimmy
Jimmy picture

Szia!

A t-con panelen a dc-dc-t kellene megnézni, az is szokott halódni, akár olyannyira hogy el sem indul tőle a tv.Utána kell nézni emlékezetem szerint van a t-con procin egy diagnosztikai láb, ami visszajelzést ad némelyest a működéséről.A link most nincs előttem sajna.

Üdv:
Jimmy

0

stoker
stoker picture

Szia!
Köszi a válaszod! Bocsi, hogy csak most reagálok, de dolgoztam és még csak most jutottam gép közelbe. Amit említesz, megpróbáltam feltérképezni, de úgy tűnik mintha ez a modul is rendben lenne. Megnézegettem a feszültségeket, és minden mást is, nem igazán találok hibát, de már mankót sem amibe támaszkodhatnék. Nem tudom, van- e még valakinek valamilyen ötlete a hibára?Köszi!

0

stomi
stomi picture

Szia!
Próbálj meg csinálni egy "eeprom resetet".
Húzd ki a konnektorból, zárd rövidre az SCL-SDA lábakat és így dugd be!
Várj egy kicsit és vedd ki a csavarhúzót a lábak közül.:D
Hátha...

0

stoker
stoker picture

Szia!
Kiforrasztottam az eredetit, hogy rövidzárlat hatására ne érje károsodás. Tettem üres eepromot, de sajnos a helyzet változatlan. Betölti az adatot, csatornákat, külső készüléken tudom nézni, cstornát váltani, de ugyanúgy nincs OSD, és magán a gépen kép.

0

DjTomeeee
DjTomeeee picture

Szia!

A képernyő megkapja a tápfeszültséget? A kijelző hátán van egy vezérlő panel (t-con), azon nézd meg, hogy az SMD biztosíték hogy érzi magát, illetve hogy a kijelzőről nem-e lecsúszott az LVDS (adat) kábel.

Üdv!

0

stoker
stoker picture

Szia!
Köszi a válaszod,megnéztem, de sajnos ugyanaz a helyzet. Lehet hogy maga a panel rossz?

0

Sponsored links