You are here

Hajdu Energo Lux nem vesz fel vizet

14 posts / 0 new
Last post
szuts
szuts picture

Hellótok!

Van egy Hajdu EnergoLux mosógép, ami mosás közben egyszer csak nem vett fel több vizet. Az ajtó forró volt, és a mosásidő elhúzódott több, mint 3 óra hosszat. Felemelve az ajtót a benne lévő nedves ruha forró volt (víz nem volt a dob alján), visszacsukva az ajtót, befejezte a mosást, de új program indításánál (11C) már nem vett be vizet, egyébként lefutott a program.
Hogy tudom eldönteni, hogy s vízbeeresztő mágnes, vagy a vízmennyiség jelző hibásodott meg?! Egyáltalán: ezek között kell keresni a bűnöst?

Segítségeteket előre is köszönöm.

üdv:szuts

Comments
kolya61
kolya61 picture

Sziasztok!
A fütés csak normál vizszintnél kapcsol be.
Ha nincs viz, nincs fütés.Ha elforralta ,ami nem valószinü ,akkor lemegy a vizszint,de erre reagál a pressosztat és kikapcsolja a fütést és bekapcsolja a szelepet -viz be-.
Én is a pressostat hibájára,vagy a cső dugulására szavazok.
Miki.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia Miki
Ez ok, de miért nem hűtötte le az öblítő a ruhákat. Nem azt mondom, hogy nem kapcsól ki hanem ott is fűt ahol nem kellene. A mosás után van néhány öblítés tehát nem indokolt a ruhák melegsége. Üdv Steve

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Steve!
Amig a presso zárva addig nem enged vizet ,csak megy a programm és fog csinálni mindent amig a timer ketyeg.Mivel a fütőszál mukoggy a ruha nem fog lehülni ,mert nem volt beöntve viz ami lehütse.
Üdv Miki.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia Miki
Akkor, hogy van ez? Az imént azt írtad, hogy a fűtés normál vizszintnél kapcsol be. No most, ha nem ez van akkor mégis csak olyankor fűt amikor nem kéne. Ezért grillezi a rongyot, nem? Most már csak az okát kell megkeresni, amit alant azt hiszem megírták. Üdv

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Steve!
Ha a pressostat csöve el van tömődve ,vagy egy pici lyukon mozog a levegő akkor a pressostatból nem tud távozni a levegő és zárva marad elég sokáig.
De hiába okoskodunk mi,majd a topiknyitó elárulja mi volt a hiba.
Nálam volt már ettől fiatalabb gép is ilyen hibával,sőt abba belesült a ruha és mindössze a pressostat csöve volt beroszdálva,vagyis a pici luka.
Üdv Miki.

0

city217
city217 picture

Szia.
..és akkor sült ruha lesz? -eznemsemmi-
Üdv

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

A 11C program nem fog vizet venni mivel az ürités program. Próbáld meg az 5A programot akkor mind a két szelepen veszi a vizet. Első körben a készülék hátlapját szereld le ott találsz a szivattyúház felett egy Y elágazást aminek a bal oldali szára egy vékonyabb csőben folytatódik. Az Y csövet szereld ki és tisztítsd át a szárát ha van benne szennyeződés. Előfordúlhat az is, hogy a gép túlfűtött és elforralta a vizet de ez nagyon ritka hiba.

0

szuts
szuts picture

Hellótok!

Hát, ezzek a 11C programmal jól megszívtam... Valóban nem olvastam/értelmeztem jól a program tartalmat.

Az 5A programot rendesen megcsinálja (2x futtattam le). Vizet ereszt be (kb.:10 cm a dobban), forgat egy kicsit, és szivattyúz. Semmi rendkívüli nem történik. Igaz, hogy - bár mosópor nélkül csináltam - csupa hab volt a dob, gondolom azért, mert már nem öblített amikor a hiba keletkezett.
Nem szereltem le a hátulját, mert nagyon be van "építve", és gond lett volna kipakolni a sok mindent a környékéről.
Mondtam édesanyámnak - mert övé a gép -, hogy a legközelebbi mosásnál figyelje a gépet. Addig jegelem a problémát...

Köszönöm a segítségeteket.

"Akik szeretik az ilyesmit, azok rá fognak jönni, hogy ez olyasmi, amit szeretnek." - A. Lincoln

udv.:szuts

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Ha a dobban csak 10cm víz van akkor dugult a légcsapda. A vízfelvételnek öblitéskor 5A program esetén a dob közepéig kell érni.

0

stevepapa
stevepapa picture

Üdv Stevepapa.

Szia
szerintem a hőfok szabályzással,vagy a szint szabályzással van probléma. Attól, hogy ha a szelep tönkre megy a vizet le kellett volna ersztenie.

0

szuts
szuts picture

Helló!

Bizonyára nem jól fejeztem ki magam. A dobban csak a nedves ruhák voltak. Víz nem volt benne.
Amikor új programot (11C) próbáltam, akkor sem jött bele víz.

"Akik szeretik az ilyesmit, azok rá fognak jönni, hogy ez olyasmi, amit szeretnek."
A. Lincoln

udv.:szuts

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Új programot indítva mérj rá a szelepre, ha van 220 akkor a szelep rossz. Lámpázni szoktam volt olyan, hogy a müszer átvert, valamin jött vissza feszültség. Azért gondolok a hőfok szabályzásra mert melegek a ruhák. A végén öblít, amit hideg vizzel kellene, tehát nem állt le a fűtés. Üdv

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!Én a szelepen mérnék,próbalámpával,először 230V-ot.Üdv jano

0

Sponsored links