You are here

A2222KT autó fejegység mikrofonja gyenge

29 posts / 0 new
Last post
szuts
szuts picture

Hellótok!

A tárgybéli fejegységem (több féle típussal is jelölik) szépen dolgozik, kivéve, hogy a mobil kihangosításkor (BlueTooth) nem értenek jól. Én kitűnően hallom a hívott felet, de a hívott arra panaszkodik, hogy nem(jól) hall engem. Ha áll a motor, egy kicsit jobb a helyzet, akkor, ha hangosabban beszélek jobban értenek.
A régebbi autómban lévő rádiós kihangosítóval semmi ilyen probléma nem volt.
Találkozott valaki ezze a problémával már?
Csatolok egy képet a fejegyséről.

File attachment: 
Comments
josef.48
josef.48 picture
*

Szia !Én jártam igy a hangszoróval ,a tablet hátulján csak egy lyúk .Egyszeüen a hangot a tablet oldalán elöre vezettem..Igy most hallatszik  elöl is ,persze nem zenét hallgatni .Gondoltam te is a hangot a mikrofon felé kéne irányitsad,pl. kis csö-tölcsér darabka..Igy a körülöted lévö zajt csökentené és a hangodat  a mikrofon felé irányitaná. A mikrofonnak lehet van egy érzékenység szabályozója és ilyenkor ha nagy a hangerö ( pl.motorzaj) akkor lecsökenti a mikrofon érzékenységét,vajon nem ez történik nálad.Ilyenkor segit amit feljebb ajánlottam. csak egy ötlet.üdv.Jóska

File csatolás: 

0

Imitome
Imitome picture

Szia! 
Ha már kiderült, hogy a fejegység mikrofonja tűnik gyengének és nem a telefon mikrofonja működik helyette, akkor a következő lehetőségek közül lehet választani.
Szétszedni a fejegységet és az electret mikrofonon a fantom tápot megmérni. Ezeknek a mikrofonbetéteknek általában 1 és 10 V egyenfeszültség között van az értéke. Ezt az értéket változtatva a mikrofonbetét érzékenysége változik, de mindegyik betétnél van egy optimális érték, amit általában tól-ig formában adnak meg. Nem kizárt, hogy a gyártásnál a halom mikrofonbetétből ez éppen nem olyan érzékeny, mint elvárható lenne.
Ha nem változik az érzékenység, akkor a mikrofonbetétet célszerű egy ugyanolyan mechanikai méretűre kicserélni, vagy a mikrofon jelét egy külső mikrofon csatlakoztatási lehetőséggel egy csatlakozó beépítésével, a polaritásra gondosan ügyelve egy bármilyen kis electret mikrofon csatlakoztatással megoldani, persze a fantom tápot optimalizálva a megadott értékhatáron belül. 
Ha a BT-vel való párosításkor a mikrofon nem csatlakozik automatikusan a fejegység mikrofonjára, akkor a telefon menürendszerében kell beállítani, de ilyen problémáról még nem hallottam.

0

szuts
szuts picture

Köszönöm, utánna nézek. :)

0

pluto63
pluto63 picture

Szia!
Hátul nincs rajta mikrofon csati?
Én külső mikrofont tettem az A oszlopra tuti
Üdv

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Mit vársz egy 20E HUf- os androidos fejegységtől, egy fosok.
Majd nézd meg +40 fokban amikor a kijelző tök fekete lesz, meg nézd meg -5- ben amikor az érintő használhatatlan. Csoda hogy a rádio szól rajta úgy, ahogy. Egy normális ilyen 70E kezdődik. Aki ide hoz nekem egy ilyet, hogy a gyári helyet instáljam fel, azok ,vagy így eladja az autót, vagy fél, másfél éven belül visszarakja a gyárit.

0

szuts
szuts picture

Helló!
Köszönöm a rövid - leforrázó - kritikát. De "szegény ember vízzel főz."! :)
Nekem december óta van beépítve. A telet jól átvészelte hiba nélkül, most sem találok benne működési problémát, ha forró kocsiban használom. A jelzett hiba az elejétől fogva benne van.
Tegnap az jutott eszembe, hogy lehet, hogy a BT megosztásban keressem a hibát. De nem vagyok biztos benne, hogy mit kell megosztani, és mit nem...
Üdv.:

0

Julian
Julian picture

Ha az a mikrofon ott van elöl, mint a képen, akkor lehet, hogy rossz helyen van a fejegység, így a mikrofon már nem hall jól.
Én másfajtát használtam, ott ki volt vezetve a mikrofon gyárilag. És adták is hozzá.
Betettem az mutatókhoz, engem jól hallottak. Az anyós ülésen ülőt már nem igazán.
Ha nagyon lent van a fejegység, akkor lehet, hogy az a gond. Volt olyan fejegységem, amiben nem volt mikrofon, így a mobil a sajátját használta.
De az meg lent volna a fejegység alatti boxban, így a másik fél alig hallott, nem értett semmit.
Azt is érdemes ellenőrizni, hogy a fejegység mikrofonja van használatban vagy a mobilé. Gyanítom, hogy az előbbié, de sosem lehet tudni.

0

szuts
szuts picture

Még arra gondoltam, hogy esetleg "kitágítom" a mikrofon nyílását óvatosan egy vastagabb fúróval.

0

Öreg Tom
Öreg Tom picture

Üdv !
Egy 3,5 lengő aljazatot hosszabb vezetékre hátra , és bármilyen talált külső mikrofont fejmagasságba ,Biztos van valamilyen mikrofon és az a gépbe bekötni. Még a Sony tű mikrofonok is gyengék.Kár lenne az előlapot roncsolni.Kenwood -JVC- eleve külső mikrofont adnak.

0

szuts
szuts picture

Üdv!
"...valamilyen mikrofon és az a gépbe bekötni." Ok, de hová is kötöm be azt a mikrofont?

0

szuts
szuts picture

A fejegység a rádió helyén va:középen az automata klíma felett (Passat 5.5).
 

0

uniman
uniman picture
***

Sok mindent nem írtál a cuccról...valószínűleg ez nem hiba, hanem tulajdonság! (Ha nem tetszik, akkor vásárlás után visszavisszük a "bótba" ...persze, ha kínai...)
Többek közt arról sem írsz, hogy van-e a hátulján mikrofon bemenet? Ha van, akkor az nem véletlenül van ott...
  

0

szuts
szuts picture

A hátulján van Aux in és Aux out, de úgy gondolom, hogy az a külső video hangbemenetét jelenti.
Csatolok egy képet a csatlakozásokról.

File csatolás: 

0

uniman
uniman picture
***

...ámbár, nem a készülék teljes hátlapjának fotóját mutattad: Pl. ennél első ránézésre azt hihetnénk, hogy nincs rajta külső MIC bemenet, pedig VAN !

0

szuts
szuts picture

Ennek ilyen a hátulja:

0

uniman
uniman picture
***

Ezen vannak ismeretlen funkciójú, leírás nélküli csatik...

0

uniman
uniman picture
***

Úgy tűnik nincs kivezetve külső mikrofon csatlakoztatási lehetőség...az javíthatta volna a gondot. Persze "házilagosan" is meglehetne "bütykölni"...
Próbáltad több telefonnal vagy csak eggyel?

0

szuts
szuts picture

Csak eggyel - a sajátommal néztem - bízva abban, hogy eddig, más eszközzel jól működött.
A BT csatlakozás után milyen megosztást kell engedélyeznem a telefon BlueTooth menüben? Arra gondolok, hogy lehet, hogy a mikrofont esetleg nem osztja meg automatikusan, ezért a esetleg a telefonomét akarná használni...

0

atomka
atomka picture

Sajnos ezek ennyit tudnak...
Vadmalacka nem rosszindulatból írta amit írt,ez az igazság.
Ha szerencsés vagy (ami ennél sajnos nem jött be), akkor van lehetőség külső mikrofonra, de az ritka ezeknél a fejegységeknél..
 

1

szuts
szuts picture

Helló!

Persze, az ember tisztában van egy eszköz ár-érték jellemzőivel. De, ha nem tud segíteni ne szóljon, mert az nem viszi előre a probléma megoldását (ha van megoldás), hogy - finoman szólva - lemínősít. :)

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Szia!

Van megoldás: szétszeded kiveszed  mikrofont és odateszed a szád elé.
Ezeket a rádiókat a Jangce dzsunkáin tákolták össze, ha hiszed, ha nem.... Ugyan az a kategória mikor kimentél a 90 évek elején aztán hoztad be Osztrákbol a Audioton meg a Fiast autórádiókat hangszóróval együtt. Olyan vevőkört céloztak meg velük akik hisznek a csodákban...Jaj de szép, milyen sokat tud, és milyen olcsó.....
Próbálkozhatsz velük ekecskedheted, őket akkor se lesznek jobbak. Nem éri meg energiát beléjük fektetni.
Most ezen megszértődhetsz, de így van.
 

1

szuts
szuts picture

Nyilvánvaló, hogy nem sértődök meg. De ha nincs megoldásod, akkor az nem megoldás - tehát kár írni róla - hogy mit és hogyan kellett volna csinálni. A status quo az, hogy van, és nem igazán jó a mikrofonja. Ha van épkézláb megoldás szívesen veszem, ha nincs ötleted, akkor ne fáradj... :)
Üdv.

1

hartdegentheroy
hartdegentheroy picture

Szia,
Nekem is van hasonlo heggyunitom/HEAD UNIT/, beepitett es kulso/,3.5 jack, hatul/ mikrofonnal ,mindkettovel ugy sz@r ahogy van.Nem hallanak rendesen.
 Nem tartozik ide, de az enyemen sajnos a tolato kamera kepe nem jelenik mar meg a kijelzon.
Lehet, hogy szet kellene mar szedni.

1

szuts
szuts picture

Köszönöm, lassan hozzá fogok szokni a szűk lehetőségekhez. :)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: cseréld másik, azonos mikrofonra, vagy vezetékeld ki megfelelő helyre
(van olyan kapszula is, amiben egy SMD tranzisztor is van)

Bálint

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Ok, hagyjuk.....
Igazából úgy érzem, nem fogtad  lényeget a rádióval kapcsolatban. 

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

First-öt (FIRST) akartál írni?

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Igen, az,csak mindenki akkor még FIAST-nak hívta, az idióta R betű miatt.    MTC, Ferrari, meg mit tudom én még milyenek voltak akkor.

 https://aukro.cz/retro-autoradio-ferrari-6976849261

1

Sponsored links