You are here

Acer aspire AO722 a bekapcsoló gomb megnyomása után 5 perc után indul. > Hőmérséklet...

20 posts / 0 new
Last post
sami

Sziasztok!
A fent említett laptoppal az a bajom, hogy mikor megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor másodperc pontossággal 5  perc múlva boot-ol be. Addig csak "szürke-fekete" kijelző és a bal felső sarokban egy vízszintes csík ( a kurzor látható villogás nélkül ). Szóval a post-ig se jut el, semelyik gombra nem reagál. Kivéve az F2-re és az F12-re, de csak az öt perc elteltével.
Most erről a kis laposról írok.

Előre is köszönöm a hasznos hozzászólásokat.

Üdv: Sami

Szerk: Most jutott eszembe még egy fontos információ. Tavaly nyáron - amikor a szobában is elviselhetetlen volt a hőség - akkor rögtön a post majd az op. rendszer betöltése is megtörtént

Meleg lett! (mármint odakint) De a hőmérsélet bent se kíméli az embert. Most a bekapcs gomb megnyomása után egyből indul a gép. Felvillan a bal felső sarokban az a kurzor (ami hidegebb időben 5 percig látszikt, csak ott van)
és utána rögtön a nagy ACER felirat pillanatra, majd  a windows indul el...és feláll a a gép.

Erre vajon tud e valaki megoldást találni és/vagy gyógymódot!?

Köszönöm: sami

Comments
sami

Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek aki tanáccsal és \ vagy ötlettel segített, de sajnos a probléma még mindig megmaradt. Nyáron - majd mikor borzasztó hőség lesz - akkor újra írok. Most a topikot felfüggesztem.
Üdv: Sami
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tropfehérke
Tropfehérke's picture

Szia!
Most következne a bios downgrade az 1.0 verzióra a gyártó honlapjáról letöltve. Más gépben készült pen drive-on legyen a boot és a flash program, meg a bin is.
Ha megvan idegen azaz más gépből származó wincseszterrel bootolni.

Ha ez megoldást hoz, akkor vírusod volt, és a biost is megtámadta.

Üdv.
Tropfehérke

0

Vote up!

You voted ‘up’

sami

Szia!
Köszönöm a tippet, de sajnos nincs másik HDD-ém.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mosószaki
Mosószaki's picture

Szia!
Abszolút hézagos és pongyola a fogalmazásod!
A leírásodból nem derül ki, hogy a POST is késik vagy csak az OP-rendszer nem tölt be!
Ez olyan, mintha az autószerelőnek azt mondanád: "nem indul be az autóm! Mi a baja???"
Majd vissza kérdez: "Eddig mit csinált vele?"
"Hát az ágyból nyomkodom a központi zár gombját..."

Könyörgöm! Egy szabatos hibaleírást adj!!!!!
 

-1

Vote up!

You voted ‘up’

attila.p

Szia Sami
0./ ha 5 perc után elindul a gép, eszközkezelő jelez még gondot???

1./ én először a bios-ban kutakodnék először , amit leirtál erre enged következtetni.
2./ vegyél le minden perifériát (DVD olvasó, HDD....stb-----> maradjon az alaplap, kijelző(óvatosan a szalagkábellel !!!), és persze memória)
3./ ezek után mi a helyzet?
4./ ha ugyanez! cseréld fel egymással (ha van benne egyáltalán) a két memoriamodult, ha nincs tegyél be egy másikat, az se baj ha kisebb méretű
5./ ha a BIOS "azonnal" szeretne boot-olni  akkor lépj tovább a Windows xxx beállításainak változtatásához, de elötte még próbaképpen USB/ vagy CD-ról próbáld meg LINUX-al

ha nem jutsz semmire keress
üdv attila.p
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

sami

Szia

Ezeket mind megcsináltam, semmi változás nem történt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Szia.
Valami gubanc van, és amíg azt ki nem bogozza nem indul. Nézzél bele az "eszközkezelőbe" és ahol sárga felkiáltójel van azt szüntesd meg.
Dátum rendben, hogy jött rá ez az öt perc, lassan vagy gondolt egyet?
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

sami

Ez lapos úgy került hozzám, hogy az asszony lánya kint él Németországban (ott vette ) Megdöglött a gépecske. Volt itt, volt ott " álítóllag " szererőknél. Javíthatatlan a masina. ( erről ennyit a német szerelőkről ) Igen van benne egy kamera, azt a kutyafáját neki nem látja. Söt, ha megmozdítom a kijelzőt, akkor már írja is ki....új eszközt találtam, stb...
ui: az eszközkezelőben letiltottam a sárga háromszöges hardwert, újraindítás eredmény...5 perc

 

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Nem ártana kicsit jobban  pontosítani a típusát, nevesíteni, hogy mennyi benne a memória (1....4 Gb ?), melyik OP változat fut rajta, mert valószínűleg a német  készüléken eredetileg nem a magyar windows futhatott. De akár Linux-szal  is piacra dobhatták...

1

Vote up!

You voted ‘up’

sami

Szia!
Tessék a configuráció: http://tinyurl.com/y9avn3up
Annyi a különbség közte, hogy most egy 500GB-os HDD van benne. (tavaly nyáron lett bele véve)
Op. rendszer: Windows 7 professional 32 bites fut rajta. De merevlemez nélkül is fenn áll ugyan ez probléma.

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Szia.
Szép darab de még nem válaszoltál, hogy hogy jött rá ez az öt perc.
Valami "periféria" akasztja, az lehet a kijelző, wifi, vagy akár a ram is.
Amikor beindul akkor onnantól tökéletes, mert akkor lehet időt ad egy ébresztő kávéra. :).
Üdv.
ui: A bios-on is "gondolkozik!

1

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Sziasztok!
Sajnos nem értek hozzá .
Talán gondolat ébresztőnek :
Szerintem is vár valamire (?) Amikor nem találja,(5min),akkor lép tovább .Ha már "nincs rajta az 5 perc",akkor jól működik? Utána :
A setup-ba bele lehet lépni?Ha csökkentett módban indítod , akkor is ,utána újra indítva, vár ?
Üdv jano

-3

Vote up!

You voted ‘up’

sami

Sziasztok!
Sajnos nem értek hozzá ...

Szia Janó!
Akkor miért kellett belekontárkodni a fentebb tett kérdésre? Ha a topic nyitó "ablakot" elolvasod, akkor nem biztos, hogy feltennél ilyen kérdést. Míg az öt perc le nem telik, bármi gombot nyomogathatok - F2- és/vagy F12 kivételével, de ezek is csak a letelt öt perc után aktiválódnak.
Igen, ha már nincs rajta az öt perc, onnantól tökéletesen beadja a kezdő képernyőt és utána már indul is az op. rendszer is.

1

Vote up!

You voted ‘up’

sami

Szia!

Az öt perc nem tudom mióta kezdődött nála, hozzám már így került. De mint írtam, ha a kijelzőt megmozdítom, akkor a kamerát keresi. (vagyis most már nem, hogy letiltottam a eszközkezelőben). De a hiba ugyan úgy fenn áll.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Onionshed

Üdv.

Ha a kamerát keresi lehetséges az LVDS kábel szakadás, úgy emlékszem, a kamera vezetékei is abban futnak. Nem emlékszem pontosan, sokévesek ezek a gépek már. Megtaláltam a képet, én hogyan gányoltam össze annak idején ugyanennél a típusnál. :D

 

2

Vote up!

You voted ‘up’

sami

Szia!
Ezt a hibát tartom én is a legvalószínűbbnek. De én ennyire  nem akarok már belemenni, mert nálam a HDD csatlakozó kábele van 0,2mm-es CuZ vezetékkel direktbe forrasztva.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello! Az "LVDS" kábel külön is cserélhető...ha nem akarod megjavítani.

1

Vote up!

You voted ‘up’

sami

Szia!
Szétszedni nem akarom már, elég volt egyszer! Azt hittem megúszom anélkül is.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Ezt megértem...akkor kénytelen leszel így használni, amíg még jobban meg nem hibásodik.

1

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content