You are here

AEG / Electrolux Caffé Perfetto nem húzza vissza a főzőegységet

7 posts / 0 new
Last post
mindigehes
mindigehes picture
**

Sziasztok!

Van nekem egy AEG / Electrolux Caffé Perfetto kávégépem, amiben eltörött a főzőegységet tologató csúszka 2 darabra. (az alsó, ami a főzőegységhez kapcsolódik)

Vettem, szétszedtem, kicseréltem. Most azt csinálja, hogy szépen bekapcsoláskor előre tolja a főzőegységet, elindul a csúszka hátra, de nem marad beakadva, és elöl marad a főzőegység bezárva, a csúszka visszamegy a helyére. A KV nem hullik bele, hanem a tetejére, és nem tudja visszahúzni a csúszka.

Ez elvileg úgy működne, hogy amikor betolom előröl a főzőegységet, akkor egy kampó beakad, előre tolja, hátrafele meg a kapmó húzza. Na ez a kampó nem akad be, vagy kiakad... A rugó benne van, ha kézzel bazgerálom, szépen nyomja a helyére, de üzem közben nem látom, mi történik. A főzőegység másik gépben jó, nem törött, és másik főzőegységgel is ezt csinálja.

Én nem értem, nem jövök rá, mi a bibi. Faék egyszerű, mégis szivat.

Össze lehet ezt rakni úgy, vagy hiányozhat valami, ami ezt megmagyarázza? Nem jövök rá.

A képen láthaó kampóról beszélek, ilyen

http://i.imged.pl/ekspres-aeg-electrolux-cf-220-caffe-perfetto-253454245...

Köszönöm!

Comments
secondbolt
secondbolt picture

Szia!

Három vagy négy éve jártam így egy CF250-es CaFamosával. Vedd le a tetejét, és ha jól emlékszem akkor hátul megtalálható az a törött alkatrész, ami segíti a kampó beakadása után annak rögzítését. Kívülről nem láttam semmit, csak a tető levételét követően vettem észre a hibát. A hiba pontos helyére már nem emlékszem, mert eddig csak egy ilyen töröttt gépet hoztak be javításra. Csupán az maradt meg bennem, hogy ez a tipus alaposan szivatott a nem beakadó főzőegységével.
További jó munkát!
Üdv:Zoli

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Igen, de a csúszka mindkét fele új. Alsó is. Vagy arra gondolsz, hogy Maradt benne egy darab, az új mögött?

Szét van szedve, gyakorlatilag felrobbantva, de nem lelek idegen darabot...

0

secondbolt
secondbolt picture

Valami arról rémlik, hogy a fogazott szíj levétele után forgattam kézzel a kereket, és így láttam meg azt, hogy miért nem akadt meg a főzőegység. Nagyon rossz robbantott ábrákat lehetett abban az időben találni erről a gépről a neten, még a központot is felhívtam alkatrészügyileg. Sajnos nem tudtak segíteni, de pár nap után ennek az alkatrészeit felhasználhattam egy másik javításához. Összehoztam a két tulajt, nekem meg a javítás lett kifizetve. A bontott maradéka pedig kidobásra került.
Valami probléma az elülső piros kis kar környékén is volt. Rácsúsztattam a tengelyre a főzőegységet, és annak teljes benyomása után figyeltem hogy hogyan akad meg, majd miért jön előre a főzőegység akkor, amikor forgatom a fogazott szíjtárcsát.
Tuti hogy valami letörött helyet találtam a gépen, de arra már nem emlékszem hogy ez mi volt. A törött darabot nem találtam meg (mert akkor könnyebb lett volna a dolgom), csak a törés helyét. Mivel nagyon régen volt, más sajnos momentán nem jut eszembe.
Üdv:Zoli

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Kösz, akkor nézegetem még egy picit :-)

A kézzel forgatáson túl vagyok. Csak ebbe fentről nem lehet belelátni, minden el van burkolva. Azt még megpróbálom, hogy a zacctárolóba beteszem a telefont video módban :-) hátha!

Köszi!

0

secondbolt
secondbolt picture

A piros nyíllal jelölt kampót nem látom a fényképeden, csak a törés helyét...... :hmmm:

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ott van az, csak rossz a kép... A "vaku" és a fehérség okozza.. De ott a kampó... :( Sajnos..

Teljesen új...

0