You are here

akai ct-v212mt Tv-n függőleges csík középen

20 posts / 0 new
Last post
benelli400
benelli400 picture

Sziasztok!
Tegnap áramszünet volt felénk, utána a szomszéd néninek a tv-jén függőleges csík lett. azt szeretném kérdezni hogy mi lehet a baja, esetleg képcső vagy sorkimenő, mert akkor javaslom neki az új tv-t.
A tzanyán nem találtam rajzot, viszont a hátulján még van egy ilyen is: 11 ak 30
Előre is köszönöm

Comments
benelli400
benelli400 picture

Sziasztok! Kicseréltem minden alkatrészt amit írtatok. Lett is kép, csak az a baj hogy olyan mintha rá lenne nagyítva. Szervíz menűben a magasságát be is bírtam állítani de a szélességét nem lehet. Amit észletem, hogy az R645 ami a rajzon 2.2KOhm az olyan forró hogy megsülne rajta a tojás simán, illetve a C628-as 3.3uF-os ( igaz nekem csak 4.7-eset sikerült vennem) Elko kb 1 óra használat után felpúposodott és melegszik mintha már vagy 10 éves lenne. Szerintetek mi lehet a bibi?

0

marosi
marosi picture

Szevasz
Nézd illetve cseréld a c618-619 et,én egyszer elnéztem az értéket és nekem is egy nagy kép jelent meg szinte a sorokat is láttam,a c628 as kondi hány voltos,az L603 ast tekerd le a közepe szokott meg égni,na és ott van ugye még a sor eltéeitő tekercs,de ahogyan Fülesmester is irta menyi B+

0

marosi
marosi picture

Szevasz
vedd ki az L603 ast és tekerd le ,általéban belülről ég le,C618,619 cseréld nem kimérhető,a c628 ast hány voltosat tettél bele,

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

a C645 2k2 jó oda, de 3Wattos kell legalább.
A C628-ra 250 Voltost szoktam tenni, de vigyázz a polaritására.
Ellenőrizd a C627, C619 kondikat, illetve ezek forrasztását.

Üdv.

Tamás

0

nagypapi
nagypapi picture

Szia!
A C627 430nF erre a hibára tipus hibának számított,ha szakadt a C628-ad jogosan púposkodik,remélem oda 110fokos elkót tettél!4.7uF és 470nF-al is jó lesz.Esetleg az oda tartozó fóliák is lehetnek,de ne csak nézd,mérd is meg,az L603 lábait is,a tövénél pattan el,és a lakktól meg a kosztól nehezen látszik!
Üdv:Endre

0

benelli400
benelli400 picture

Sziasztok! Beforrasztottam a kábeleket, találtam egy elkó KH-t. Ami a javulást hozta hogy az R645-ös ellenállás szinte szakadt volt, de sajnos a színkódja is leégett. A rajzokon általában 2.2 KOhm az értéke, de ha olyat raktam be, akkor még csak durván 4-5 cm széles colt a kép. 1 KOhm-nál már 10cm volt. A kérdésem hogy mi a jó érték erre, vagy van valami állítási lehetőség potival a panelon, vagy esetleg szervíz menűben( már ha ez tud ilyet)?

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

B+?
C618?
C619?

Marosi által javasoltakat is cseréld!

Üdv:
Fülesmester

0

marosi
marosi picture

Szevasz
Nézd át a többi alkatrészt is,c628,627 cseréld,d609es dióda,l603 nincs megégve?

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Szakadt (megégett) a vízszintes eltérítő tekercs csatlakozása. A stekker szélső lába szokott kiégni. Forraszd be direktre a kábelt!

Üdv:
Fülesmester

0

Zsolti.88
Zsolti.88 picture

Sziasztok! Szokásos egyik vestel tipushiba :falfej: eltéritő tekercs csatija szokott kh-s lenni,vagy forrasztás körbe reped egyetértek :yes: én át szoktam "rendes" ónnal forrasztani sorvégfokot sorkimenő lábait mert, csökkentett óntartalmú ón szokott érdekes hibákat csinálni benne :yes: .Egyszer már már jártam igy hogy BU 808 + 10 uF elkó cseréje után ismér pár nap mulva tönkre ment :hmmm: a Bu 808.Eltéritő tekercs csatlakozója elvolt oxidálódva :yes: , azóta mindég kiveszem a csatlakózót és direktbe be forrasztom az eltéritő tekercs vezetékeit.Zsolti

0

marosi
marosi picture

Szevasz Zsolti.88,
Ha van függúőleges csik,az azt jelenti,hogy van magas,tehát a BU jó,csak valószinüleg nemjut el a fesz az eltéritó tekercsig.

0

Zsolti.88
Zsolti.88 picture

Értem!Lehet rosszul fogalmaztam :hmmm: az adott hibára, nem a Bu 808 hibájára gondoltam, a gyenge forrasztásokra :yes: de az eltéritő tekercs csatit érdemes mindég ki ikatni, még oxidáció előtt e tipusnál. Ha ármaszünet érte a készüléket egy hirtelen nagy impulzus is elég lehet, sorvégfok egyik kondi vagy ellenálás szakadás vagy kontakt hibára :yes: .Kb 2 hónapja adtak nekem egy VIDEOTON TS 2020-tip készüléket egy függőleges csik középen :D sorvégfok 1.6 Kv kondi egyik lába ki volt égve, a nyáklapból csere után tökéletes! Zsolt.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
"Ha áramszünet érte a készüléket egy hirtelen nagy impulzus is elég lehet, sorvégfok egyik kondi vagy ellenállás szakadás vagy kontakt hibára " Ennek neki ugorhatnál még egyszer , vazze ! Honnan lesz nagy impulzus az áramkimaradásnál ??? Ezek már nem 300 Wattos táptranszformátorral ellátott TV-k. S akkor minek a táp puffer és secunder pufferek, ha csak úgy ugrálgatnak az impulzusok ??
De ha így belegondolok, lehet , a szomszéd TV-jének éppen akkor égett ki a BU808-a , amikor engem megrázott a hegesztőm, kesztyűn keresztül ...
=CSAPKODVA RÖHÖG=

Üdv! Miki.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia Zsolti.88. Látom új vagy fórumon és lehet , hogy nem tudod , de eset itt már párszor szó az igényességről és ha már helyesen nem is tudunk írni legalább szakmailag ne irkáljunk hülyeségeket (nem is beszelve sok értelmetlen hangulat jelekről):
"Ha ármaszünet érte a készüléket egy hirtelen nagy impulzus is elég lehet, sorvégfok egyik kondi vagy ellenálás szakadás vagy kontakt hibára"
Nem akarok vitatkozni veled , de úgy halkan megkérdezem : Hány hálózatról "nagy impulzust" ért tv-t javítottál kondi vagy ellenállás szakadás vagy k.h. hibára a sorvégfokba úgy hogy a tápja nem hibásodott.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Fülemester! A "TXT" csatolmányodban lévő linkek hiányosak. Sok pontban végződnek.

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A kereső használatával így is jó talán valamire!
Ha nem, akkor kéretik figyelmen kívül hagyni.

Üdv:
Fülesmester

Kijavítottam a txt-t!
Kalex

Köszönöm a kijavítást!

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Köszönjük!

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia, szerintem egyik tipped sem nem jött be , ha bár ritka hiba , hogy a sor megy és nincs eltérítés. Vagyis pontosban hiba megjelenésekor röpül a BU , ugyanis nagy valószínűségek csak véletlen hogy áram szünet után jelent meg a csík mert ezeknél elég gyakori hiba az eltérítő csatlakozó forrasztási hiba , de elvileg lehet sorkicsatoló kőrben is. Minden esetre megéri megjavítani vagy megnézetni valakivel aki ért is hozzá.

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

Ne engedd neki, hogy hibásan működtesse! Árt a TV-nek.

Több oka is lehet. A legbanálisabb forrasztási hibán át a csatoló kondi hiba, esetleg csatlakozó, vezeték hiba. Fólia égés-szakadás, ellenállás szakadás. De, akár maga az eltérítő tekercs is lehet szakadt (igen ritka hiba)

Tehát valószínűleg csak egy banális hiba lesz benne. Mennyire értesz az elektronikához?

Most néztem meg. Műszerész vagy. Akkor meg tudod nézni.

A kontakt hibát, rossz forrasztást mindig tisztára suvickolt panelen keress!

A TV belsejét fújd ki sűrített levegővel! Ha nincs kompresszorod, akkor vidd el egy benzinkútra és ott fújd ki! (Azért ügyelj a por szállására! Ha valakit össze porolsz, még megcsapkod.)
A panelt denaturált szesszel és fogkefével takarítsd le! (Tegyél alá rongyot...) A denszeszt a kúton meg is veheted. Fogj egy nagyítót és keress gyanús forrasztásokat. A csatikat húzd szét, nézd meg! Kondi ezeken a helyeken látványosan szokott elhalni. De mérni sem árt! Ha nincs mérőd, akkor próba-csere darab.

A Tanya keresőjébe beírod: "11ak30" és lőn csoda:
http://elektrotanya.com/11ak30.pdf/download.html
http://elektrotanya.com/jvc_av-21bt8ens_chassis-11ak30.pdf/download.html

stb....

Vadászom, Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

Sponsored links