You are here

Allwinner A33 Quad-core tabletta bekapcsolás gond

30 posts / 0 new
Last post
cssztivi
cssztivi picture

Nevezett "gyerekjáték" bekapcsol akkuról és és akku nélkül töltőről is, kb. 10 mpercig, majd 3 mperc szünet, és újra kezdi a végtelenségig.
Mi lehet ez? soft hiba? Semmi gombra, és tapperolásra sem reagál. Csak a logó jön be rajta.

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: annyit még kipróbálhatsz, hogy leforrasztod az akkut, rövidre zárod a készüléken a táppontokat pár percre
Még használatos megoldás klf készülékeken 
Power és hangerő up egyszerre pár másodpercig
Power és hangerő down  egyszerre
Hangerő fel-le nyomva egyszerre

Bálint

0

cssztivi
cssztivi picture

Üdv.
Sajna ez sem jött be

0

uniman
uniman picture
***

mperc...az mennyi mp?

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Jó a kérdés. Valószínű nem méter, és nem mega,  hanem másodperc, nekem legalább is. Ha már perc, vagy másodperc, akkor darabszámra mérik, nem méterre, vagy megára.smiley

0

Jaca
Jaca picture
****

E per céköb.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Lehet,hogy h...g.Van ennek resetje , factori resetje , ...(?)

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Hát jólenne ha lenne, de a panelon nem látok rá utalást.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
https://www.youtube.com/watch?v=9SByJ1ee7Wk

All Winner A33 Tablet Hard Reset | Call Touch C88 Hard Reset | Pattern Lock Remove Tool. Allwinner A33 Tablet Pattern Lock Remove Tool | Very Easy Use This Tool. How To Hard Reset Call'Touch C88 Tablet.
Download Allwinner A33 USB Driver And Hard Reset Tool Link : http://festyy.com/wMIEAR
Thanks For Watching This Video.
 

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Hát sajnos ezekkel nem mentem semmire. Köszi

0

uniman
uniman picture
***

Amíg nem árulod el a készülék pontos típusát, az alaplap fotóját sem mutatod meg, amely alapján be lehetne azonosítani a tablettet (nem "tabletta"smiley ) ...addig sokat nem is várhatsz senkitől.sad

0

cssztivi
cssztivi picture

Kedves Uniman.
Azon kívül, amit a címben leírtam, csak ezt az egy képet tudom hozzátenni. Árulásról só sincs. Én is csak ennyit tudok.( a tablettát csak a mérete miatt "humorizáltam" bele a szövegbewink)

File csatolás: 

1

uniman
uniman picture
***

Na...ugye, megy ez. Ezzel kellett volna kezdeni. A nyákon olvasható azonosító alapján a gugli is segíthet...ha van hozzá szoftver, akkor meg kell próbálni "újrahúzni" ...

0

alext001
alext001 picture

Sziasztok.
Figyeltem a fejleményeket.
Végre valami eredmény,a fénykép az alaplapról.Ez alapján a hozzá való software:https://yadi.sk/d/KmVuKseudwTuLw?fbclid=IwAR1kMtQxSFc_8svu39wuNN7hNWlcD23bzOlEK2pgpyOAGXIjFB0JTFhQlQ4

1

cssztivi
cssztivi picture

Üdv.
Valaki aki nem kérdést tesz fel. 
Köszönöm, le is töltöttem, de a tabletet a Pc nem érzékeli. Jó drivert meg nem tudtam letölteni hozzá, ill. amit letöltöttem, nem lehet inditani. 

1

alext001
alext001 picture

Kell hozzá PhoenixSuit nevű progi.kikapcsolt állapotban nyomva tartani a vol- gombot,majd így usb-re dugni.Ekkor felismeri USB\VID_1f3a&PID_efe8 eszközként.Némi youtube nézegetés után menni fog!

0

cssztivi
cssztivi picture

Üdv.
Továbbra is kuka a cucc. A képen a proci fölött hiányzik egy négyzetes soklábú. Nem az lehetett az USB illesztője, csak valaki már levette, mert nem reagál a PC, de az 5V átmegy. igy kaptam nem tudom vot-e ott valami.

0

alext001
alext001 picture

https://www.google.com/search?q=tzx+733q1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwid_eeQt-rnAhXr-SoKHQfMBHMQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1280&bih=817
Van ez a cucc több verzióban is sajnos.DE,ritkán halnak meg teljesen.A hiányzó "soklábú" nem hiányzik,csak nem lett beültetve.
https://www.youtube.com/watch?v=UKYFH5sH73A
Rosszul írtam.vol- usb rádug és nyomkodd a power gombot miközben a vol- nyomva tart.

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
 Már röstellem de ha a nyomkodóssal próbálom indítani, akkor be se indul.(nem jön be a logó)  EZ

File csatolás: 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: tulajdonképpen a nyomkodás 5-10 másodperc folyamatos nyomvatartást jelent

Bálint

0

alext001
alext001 picture

Ha nyomkodod közben a Windows jelzi az új hardvert? A phoenix jelzi hogy látja a tabot? https://youtu.be/na2HoolCKzc

0

cssztivi
cssztivi picture

Bocs, ez közben nem csinál semmit. Az hogy a kép sötét arra már rájöttem a jutubosról, de utána is sötét marad. A phoenix meg nem érzékel semmit. Most jön az SD kártya próba, de közben egész nap metszés, hogy kiszellőzzön a fejem.

0

uniman
uniman picture
***

Bocsi, már megint beleszólok: Alex videóján egyértelműen látszódik, hogy a tablet a művelet során teljes sötétségbe burkolódzik!
Csupán a PhoenixSuit program "folyamatjelzőjén" látni, hogy hol tart a "móka"..."logót" csak a sikeres művelet után, a tablet újrainduláskor fogsz látni.  

1

alext001
alext001 picture

Pontosan. 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

AllWinnert nem USB-ről kell újrapakolni!

SD-ről képes firmware-t felrakni. Az alap boot tudtommal bele van kódolva (nem felülírható/törölhető módon), így egy teljesen elszállt, nem rá való firmware-el elrontott készülék is továbbra is menthető, ha a megfelelő SD Creator programmal (Phoenix Card) felírod a megfelelő firmware-t egy SD-re.
Fontos, hogy pl. 1,4-1,6GB firmware-t nem ír fel 2GB-s kártyára, csak nagyobbra!

Ha jól emlékszem, nem kell semmit nyomni, bekapcsolás után a boot elsőnek a kártyát olvassa (mint régen a PC az A:\ floppy-t), így a csík ha végigment, újraindításkor ki kell venni a kártyát, mert a végtelenségig fogja ismét telepíteni.

A csík az elején nem mozdul egy darabig, akkor CRC ellenőrzés van, hogy ép-e a firmware, így nem kell megijedni, hogy lefagyott! 2-3 perces művelet.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia. ez a módszer más tabletekre is igaz, pl.Navon IQ7?

Bálint

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Nekem E-Star MID 7338-as AllWinner 33-es chippel szerelt készülékem van, innen az infó, mert 3 napi utánjárásba került, mire firmware és megoldás is lett rá.
Tehát ha AllWinner a Navon-od, több, mint valószínű, hogy az is így firmware-zhető (akár "téglásítás" után).

Magicsee N5 TV-Box is hasonló módon rakható újra, annyi különbséggel, hogy ott a jack-ba rejtett reset gombot is nyomni kell, mikor áramot kap. SD-ről az is feltelepül (így gombot nyomva), még ha amúgy be sem kapcsolt előtte. Annál is az USB-s megoldás a macerásabb, mert egy IC 2 lábát össze kell érinteni, akkor a számítógép bootloader-es USB-nek észleli és csak akkor lehet rátölteni az anyagot. De minek szétszedni, driverekkel tökölődni, ha SD-vel mókolás nélkül is megy?

Visszatérve a kezdőkérdésre a lap tetején:
A rendszer nem indul el. A Boot rész még él, de amint átadná a betöltést a System-nek, az már nem megy és újraindul. Ez pl. rootolt készülék esetében egy rendszerfájl törlése, elpiszkálása miatt fordulhat elő, de lehet tárhely hiba is. Pl. egy készülékemen ha a belső SD-re rögzít egy webrádió (cache-t), akkor durván 1 hétig teszi ezt, majd egyik napról a másikra nem indul többé a készülék. Erre 4-5 újrapakolás után jöttem rá, azóta minden külső SD-re van irányítva. Tehát ilyen megmagyarázhatatlan hibák (órákon keresztül folyamatos írás) okozhatják a rendszer halálát és akkor nem elég pl. a backup-ot visszarakni, mert a hiba továbbra is fenn áll. Ez MTK készülék, ilyenkor USB-n kell a gyári scatter adatokkal mindent áttölteni a készülékre, majd utána visszaállítható a backup és úgy már hibátlan lesz. MTK esetében nincs ilyen SD-s megoldás, ami ugyanazt tudná, mint az USB-s, de AllWinner esetében elég az SD.

0

cssztivi
cssztivi picture

Hát köszönöm a kimerítő okítást. Sajn a szoft terén képzetlen vagyok, íigy marad a kisérletezés. Hátha holtig tanul a buta.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ha letöltöd hozzá a kellő firmware-t és elhozod (Taksony, ritkán BP), én megpróbálhatok bele életet lehelni.
Persze fontos, hogy feltöltött aksival kell csinálni, azaz min. 50%-on legyen!

0

cssztivi
cssztivi picture

Köszi az ajánlatot. Én olyan messze vagyok tőled, hogy ez nem fog menni. A térkép szélén lakom, de meggondolom a postázást esetleg. Csak azért erőlködök vele, mert ezen olvashatóbb a térkép, meg a szövegek, mint a telefonon.

0

Sponsored links