You are here

Analog Way Pulse LE Scanconverter DVI bement hiba

8 posts / 0 new
Last post
pinterkrisztian

Sziasztok!

Elég egyedi a kérdés, de hátha belefutott már valaki a fenti vagy hasonló eszköz javításába.
Azzal került hozzám, hogy az egyik DVI bemenet nem megy.
Próbálgatva nem is lehetett forrásként kiválasztani a rossz bemenetet.
DVI bemeneti IC-re gyanakodtam, adatlap persze nincs az IC-hez.
Méregetve, összehasonlítva a mellette lévő másik ugyanilyen IC-vel, tápok szerintem rendben viszont a "rossz" lábain nincs értelmezhető jelalak.
Gondoltam kapott valamit az IC mert egyik ilyenben sincsen befele az IC felé semmilyen védelem.
Cserére lett ítélve, persze nem rendelhető itthon sehol, így maradt az e-bay.
Meg is érkezett, kicseréltem.
Most már ki tudom választani az eddigi rossz bemenetet, de "No signal"-t ír rá, és nem ad képet ezen a bemeneten.
Mérve kb. ugyanolyan jelalakok vannak a lábakon.
Rajzot égen-földön nem találok az eszközhöz.
Lehet tovább jutott a hiba csak hát rajz nélkül ez nehéz lesz...
Viszont egy érdekes jelenségre lettem figyelmes.
A jó bejáratra dugva a jelet egy Apple gép azonnal átvált 2 képernyős üzemmódba függetlenül attól, hogy az eszköz áram alatt van-e vagy sem.
A rossznak ítélt bejáratra dugva viszont nem akar beváltani ugyanilyen módba.
Keresgéltem a neten, de nem találtam rá utalást hogy kell ezt a módot elérni.
Egy dolgot tudtam erre elképzelni hogy a DVI csatlakozó 14-es lábán található +5V-ot visszavezetik a 16-osra a Hot Plug detectre, a panelon viszont mindkét DVI csatlakozón ugyanolyan értékeket mértem, úgyhogy nem értem.
Valakinél nem lapul a fiókban egy service manual ehhez a készülékhez?

Köszi,

Krisztián

Comments
cs_laci

Szia!

A mindkét bemenet mellett van (jó esetben nem az IC-n belül) egy I2C EEPROM. (24C04 pl.) Ebben tárolják az EDID adatokat. Valószínűleg a 'rossz' bemenethez tartózó EEPROM vagy fizikailag, vagy csak a tartalma sérülhetett. A jó oldali adatokat átmásolva bele megoldódik a problémád.

Üdv: Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

pinterkrisztian

Szia!

Köszi, de sajnos semmi ilyesmi nincs a panelon az IC környékén.
Valami központi tárolása lehet, szerintem, mert van 8db bemenete, mindegyiknél csak a "csatoló" IC van.
Sajnos az IC-ről nem találtam semmilyen adatlapot.
A gép menüjében az EDID adatok resetelhetők, de ez sem segített, sajnos.
Az a gyanúm hogy valamit beküldtek a DVI csatin (sajnos láttam már több ilyet) és az túlment az IC-n és belejutott valamelyik vele fizikai kontaktusban álló következő IC-be.
De ehhez rajz kellene, mert elég reménytelen kisípolni az IC lábakat, főleg úgy hogy az IC-khez nem igen találok adatlapokat, így azt sem tudom melyik lába micsoda.
A panel mérete megy egy A4-es lap teleszórva mindenfajta SMD-vel+ még 2db tenyér méretű panel ráültetve 1-1 processzorral és környezetével.
Megpróbálok erőt (és időt) venni és belemélyedek majd újra.

Krisztián

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Szia Krisztian!
"Sajnos az IC-ről nem találtam semmilyen adatlapot"
Ugy megis millen tipusszamrol beszelsz_ hatha valaki ismernè?...
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

pinterkrisztian

Szia!

Silicon Image SIL1169CTU.
QFP típus.

Üdv,

Krisztián

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello.

Talán segít a 36.old....vagy nem?
Ebben is szerepel a lábkiosztás (35.old.)

Üdv: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

pinterkrisztian

Szia!

Talán közelebb jutok a megoldáshoz...
Most így látatlanban azt mondom, hogy az IC kimenetének vélt lábain jöttek ki jelek csere után előtte nem.
Tehát sajnos a hiba túljuthatott a következő IC bejáratára.
Most már csak azt kell kihámozni a panelon hogy ebből hova mennek tovább a "bitek".

Üdv,

Krisztián

0

Vote up!

You voted ‘up’

pinterkrisztian

Sziasztok!

Senki?
Még rajz sem senkinél?

Krisztián

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content