You are here

Android telefonról képek mentés PC-re

20 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Sziasztok .Van egy lassan 3 éves Realme mobilom és cserén gondolkodok de le szeretném menteni a képek egy részét , de a win10 , vagy a total comander , nem látja a telefont . Huawei-t pl. simán felismeri es fal ajánlja a mentést .
Találtam egy ilyet ,de ez nem működik .
upport.microsoft.com/hu-hu/windows/fényképek-és-videók-importálása-android-telefonról-pc-re-aed09800-f826-4d40-a243-7640de229d9d

Jobban mondva a gépházban  nincs olyan hogy start , fényképek importálás..
Létezik e valamilyen program ami bele lát a telóba ?

Comments
ppeti84
ppeti84 picture

Szia. A legegyszerübb, töltsd le az airdroid alkalmazást a telefonra.
Egy pc böngészőjében beirod az ip-t amit mutat és kiválogatod mit szeretnél menteni a telefonról. Fájlokat és komplett mappákat is kezel. Mióta megtaláltam kábel csak tölteni kell.

0

Julian
Julian picture

Szia!

Androidos telefon, vagyis rajta van minden google szolgáltatás.
A legegyszerűbb, ha bejelentkezel és szinkronizálsz, majd a számítógépen a fiókodból elérsz mindent és minden letölthető.

Nálam ez egy jó biztonsági funkció is. Ha bármi történne a telóval, a képek, videók megmaradnak.
Emellett gyakran használom átmenetként is. Ha a telefon nincs nagyon lemerülve, akkor azonnal feltölti a képet a felhőbe, onnan meg le tudom szedni gépre.
Számomra sokkal egyszerűbb, mint kábellel játszani.

Mielőtt még megindul a biztonságról szóló harc, leírom, hogy soha, semmi gondom nem volt a biztonsággal. Képeimet, videóimat máshol nem láttam viszont, visszaélésről sem tudok.

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia ityvity ! Az én anroidomon usb C van ,vettem egy 32 Gb sticket ,egyik végén usb C a másik végén usb 3. mert csak az usc.3-al kompaktibilis. Ha van mikro usb az androidon akkor megy az usb.2-vel.üdv.Jóska

példa                                             https://www.pollin.de/p/mediarange-usb-stick-mr932-2-usb-2-0-und-micro-3...
                                                        https://www.pollin.de/p/verico-usb3-0-stick-hybrid-otg-32-gb-schwarz-724291

0

AzzA
AzzA picture
*

Ez általánosan nem igaz, ezt inkább a sticked produkálja csak.

0

dongo
dongo picture

Rossz volt az USB kábelem ezért csak töltött a teló, de a gép nem látta. A Sweech wifin így is megoldotta a file transzfert. Kábel forrasztás után dróttal is jó lett...

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A legegyszerűbb megoldás a LAN kapcsolat.
Azaz ha 1 wifin van a készülék és a PC is, akkor a készülékre és a PC-re is telepíted a Total Commandert. A készülékre felrakod még a LAN plugint is.
A PC-n létrehozol egy megosztott mappát, amihez írási engedélyt is adsz. Pl. X:\Tel_Backup
Ezután a készüléken belépsz a Total Commander LAN pluginjába, majd létrehozol egy kapcsolatot, ahol a PC elérhetőségét kell megadnod (IP, így jó ha fix IP-t használsz otthon), majd a PC felhasználónevét és jelszavát (vagy ha megosztáshoz mást adtál meg, akkor azt). Ezután egy kattintásra csatlakozik a PC-hez és az üres Tel_Backup mappát látod. Ide pedig azt másolsz, amit csak szeretnél.
Sima (2,4GHz) wifi esetán 3M a másolási sebesség, 5,8GHz-es wifi esetében ez kicsit több, mint 5M (persze jó térerő esetén).

Ebben az esetben nem kell kábel sem és semmi fizetős program.

A másik megoldás, hogy egy FTP szervert telepítesz a készülékre (1MB-os egyszerű és ingyenes programok léteznek ehhez), ott beállítod a bejelentkezési adatokat, a megosztott mappát (lehet ez a gyökér is) majd kiírja, hogy milyen IP-n éred el a készüléket. PC-n szintén Total Commander, FTP kapcsolódás, beírod az IP-t, a portot, bejelentkezési adatokat és már böngészhetsz is a készüléken PC-ről. Egyes ingyenes FTP szerverek 1M sebességre vannak lekorlátozva, de az is tudna menni megfelelő programmal akár 5-el is.

Itt sem kell kábel.

Mivel neked a USB kapcsolat okozta a legnagyobb problémát, ezért ez a legegyszerűbb megoldás számodra. Én a másodikkal kezdtem annó, de áttértem a LAN-ra. Olykor ha valamiért nem megy a LAN kapcsolat, akkor szoktam FTP szervert használni, abból is teljes változatot (Servers Ultimate). Bár a beállítása macerásabb, de nincs sebességkorlátozás.
A havi rendszermentéseimet (15GB) 1,5 óra alatt át szokta küldeni. Nem egy USB sebesség, de addig megnézek egy filmet, vagy mást is csinálok a gépen.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:  igaz, egyszerre csak kevés, 5-20 képet szoktam másolni
A Galériából  e-mailban átküldöm a címemre, onnan szortírozom

Bálint

0

petyka2
petyka2 picture

Szia,

Esetleg próbáld ki ezt:

https://drdroid.hu/usb-hibakereses-utmutato/

0

steewi
steewi picture

0

tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.
Én WiFi-n keresztül szoktam a WiFi File Transfer programmal. A free verzió ingyenesen letölthető, de az a memória kártyáról nem tud (átmásolva az eszköz tárhelyére már ok)

0

bakkerman
bakkerman picture

Nekem bárhonnan letölti.

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Ezek a mai telefonok már nem jelennek meg mint meghajtó, ezért a Total Commander nem fogja látni. Illetve mégis..."általános beállítások\képernyő\szülő mappa megjelenítése [..] a gyökér mappában is" legyen bepipálva. Ilyenkor a gyökér (fő) könyvtárban a [..]-ra kattintva (fent a könyvtárak/fájlok felett, első sor) feladja a meghajtó listát (meghajtó betűjelek)+a rendszerben elérhető eszközöket, köztük a telefonok fájlrendszerét. Persze ehhez szükséges, ahogy írták már, hogy az összedugáskor a telefonon felugró ablakban engedélyezve legyen a telefon adatihoz való hozzáférés. Innentől hasonló, mintha sima pendrive lenne, bár nem teljesen. De az alap műveletek működnek.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Az AppGallery rajta van ?

0

AzzA
AzzA picture
*

Ha USB-t csatlakoztatod, elvileg meg kell kérdeznie, hogy töltöd, vagy file átvitelt szeretnél használni.
Ha nem kérdez ilyent, akkor keresd meg az USB beállításait, és ott válaszd ki a file átvitelt.
Ha ez igy nem menne, akkor töltsd le telefonra a Realme file manager -t

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Kiegészíteném azzal, hogy OTG kábel kell hozzá, azaz ami nem csak töltésre, hanem adatátvitelre is használható. Próbáld másik kábellel.

0

Julian
Julian picture

Adatátvitelre minden olyan kábel jó, amiben minden vezeték megvan és a megfelelő helyre van dugva.
Az sem kizárt, hogy oda van már a csatlakozója a telónak. De a kábel is lehet vacak vagy tényleg csak töltésre való. Csúnya dolog így spórolni.

Alapesetben a telefon mindig slave, vagyis szolga módban csatlakozik mindenhez. Az OTG kábel akkor kell, ha az ember azt akarja, hogy master legyen a telefon. Így lehet használni rajta USB eszközöket, mint egér, billentyűzet, pendrive, stb.

0

Isaac
Isaac picture

Szia!
Ez azért érdekes lennem hogy csak sima töltésre használható kábelt adnának hozzá! surprise
Nekem volt már pár fura nevü telefonom (is), és még eddig amit alapból adtak hozzá kábelt....
Simán kommunikáltak a telók bármilyen PC-vel! (OP: WIN7 és WIN10)

Igaz a REALME márkát még nem nagyon használtam anno.
Csak mostanában, mert egy REALME 8I-t vettem.
És ez simán kérdez.

De volt 1-2 olyan teló a kezemben, amiknél eléggé elrejtve voltak az USB-s kapcsolódási beállítások!
Ja és soha nem kérdezett rá, mikor gépre dugtam.

De ki tudja! frown
Lehet tényleg a legolcsóbb kábelt kapta hozzá, ami csak töltésre való! angry

0

ityvity
ityvity picture
*

Köszi mindenkinek , nem kérdez ez semmit , meg nem is látom az eszköz kezelőben sem . A kábelre nem is gondoltam , az ap-ot megpróbálom , mert jó lenne , ha netán a telefonkönyvet is tudnám menedzselni  .

0

AzzA
AzzA picture
*

Ne az eszközkezelöben keresgélj, hanem a telefonban az usb beállitásait nézd meg mire van állitva.
Töltés vagy file átvitel.

0

Sponsored links