You are here

Angliából behozott Panasonic TX28PM1 GP4 sasszi- hangnorma váltás

30 posts / 0 new
Last post
Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a hangnorma váltáshoz.A legjobb megoldás az lenne,ha volna egy működő panel valakinek,amelynek a képcsöve selejtes.Természetesen nem Angol normás.A készülékben VCT 49XYG PZ D2 000 Processor van,a memória 24c32A.
Már próbálkoztam másik tartalmakkal,de eredmény sajnos nem született.Nagy a valószinüsége,hogy a Processzor a ludas az egészben (RAM).A szervizmenüben kizárólag csak geometria állítható.

Előre is köszi!

Üdv:Laci

Comments
Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok!

Szia Szőke!

Mindenesetre furcsa,és különc népség!
Üdv:Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: sok helyen még külön csapból folyik a hideg és a meleg víz.

Bálint

0

szoke
szoke picture

Szia!
Mármint Angliára gondolsz?
Üdv: Szőke

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:igen.

Bálint

0

szoke
szoke picture

Szia Laci!
"Mindenesetre furcsa,és különc népség!"
Így van! Különben is! Mit vár el az ember olyanoktól, akik még autóval sem tudnak normálisan közlekedni!
Üdv: Szőke

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Szia Szőke !

Az autóval nincs semmi gondjuk Magyarországon is balra hajts volt 1942 ig amikor kedves kamerádjaink elrendelték a jobbra tartsot az utakon. Egyébként volt szerencsém kint műszaki dolgokkal foglalkozni hát tényleg furcsa népség. A készülékbe való beavatkozás elött a hálózati csatlakozó kihúzása után várjál 1 percet ez az előírás nálluk. Ez még egy olyan készüléknél amiben nagy kapacítások vannak még megérthető de egy mezei hűtőgépnélnél? Egyébként a tűztől-gáztol-villanytól nagyon félnek de villanyt szerelni normálisan nem tudnak. Egy 30-40 éves házat már ellepnek a javítások mivel nem csőbe huzzák be hanem a falon kívűl vezetgetik de ott is ahogy esik úgy puffan módon. Viszont a melóst 8 óra munka után hazazavarják pihenni ezért nem túl ideges népség.

0

Kari
Kari picture
*****

Hali!
Meg egy erdekes -különc nepseg akad Europankban: "A Svajci"!
Naluk maig is "balra hajts" a rendes irany_a vasutjaikon, ami meg önmagaban nem is lenne oly meglepö, de azzal a hivatalos indoklassal, hogy "a mozdonyvezetö igy jobban belatja a kanyart"!! :rohog: :pattog: ...
Ujsagokbol tudom, hogy az elmult ca. 80 ev alatt 2x lett megvaltoztatva, s vegülis ezen indok gyözött valamikor 50-60 eve(ha jol tevedek). :taps:
De ez tenyleg nem kamu!
Kari

0

szoke
szoke picture

Szia Lapatnet!
"Magyarországon is balra hajts volt 1942 ig"
Aztán észhez tértünk! :rohog:
Üdv: Szőke

0

city217
city217 picture

Szia.
Na azért munka után első a PUB, :beer: és az van bőven. A Beatles hazáját ne bántsátok, mert velem gyűlik meg a bajotok. :) Szerintem inkább irigyek vagytok. :fun:
Üdv.

0

Kari
Kari picture
*****

Hali!
Szerintem a Gobafejekkel itt nem volt senkinek baja, de a nemsemmi hülyesegeikkel annal inkabb...
Ismertem/ek par embert kik jartak kint, ill.most is ott elnek, nem mindegyik örült a tapasztalatainka, akar a környezeteben, akar pl. a szigeti öslakos nejetöl "nyerve"...
Nekem az a "jo tulajdonsaguk" a leg szembeötlöbb, hogy meg mindeg sokuk azt hiszi, hogy ök vittek a kulturat-civilizaciot pl. Indiaba is :-( !
Kari

0

szoke
szoke picture

Helló Kari!
"ök vittek a kulturat-civilizaciot pl. Indiaba is"
Lehet, de visszafele meg hozták a c*gányokat! :(
Üdv: Szőke

0

Kari
Kari picture
*****

Szasz!
Mint lathato; mögötte leledzik egy :-( jelölesem is_en sem örvendezhetem sem nekik sem a "vasarfia-adomanyuknak" :szetver: ...
Kari

0

szoke
szoke picture

Szia Kari!
Nem akartalak én megbántani, csak a "vásárfiát" akartam jelezni.
Üdv: Szőke

0

Kari
Kari picture
*****

Hi!
No problem Mister! :beer:
Egyebkent sem oly könnyen sertödnek-neha szerencsere :-) ...
Jobbat!
Kari

0

city217
city217 picture

Émen.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Nem bántjuk csak nekem szokatlan volt a hozzáállásuk. A PUB ok meg tényleg nagyon jók és kultúráltak . Viszont 23:00 kor bezárnak könyörtelenűl talán szombaton van egy kis hosszabítás! 21 éven aluliakat meg csak bambival szolgálnak ki. A melóban pedig "Health and Safety" nem az hogy addig nyomod az ipart amig bírod.

0

Kari
Kari picture
*****

Ahoi Sir!
Ez az "addig nyomod mig birod" egy tipikus Magyar szokas, meg a szorgalmukrol elhiresült Nemetek, s Svajciak sem üzik!
Nem erdekes?, pedig megis "tovabb jutottak"...
Kari

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia!
Szerintem gyorsan leszoknánk róla német, vagy svájci fizetés mellett.
Üdv: Tranzix

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok!

Szia Muksó 70!

Azt hiszem én is visszaadom,mert a Cseh cég aki gyártotta,nem ad ki semmilyen infót,mivel a Panasonic nem járul hozzá!Annyit elárultak,hogy a jelenlegi processzort kikellene cserélni egy másikra,amelynek a szoftverja BG-DK-I normára van írva! Nagyon jóóóóóóó!!!Akkor ebbe a tetves készülékbe miért nem ezt a procit tették??? Talán azért,mert az Angol Lordok annyira kényelmesek,hogy a normaváltás is nehezükre esne???
További szép napot,és minél kevesebb szívást!
Üdv:Laci

0

szoke
szoke picture

Szia!
"Talán azért,mert az Angol Lordok annyira kényelmesek,hogy a normaváltás is nehezükre esne??"
Szó szerint! :yes:
Üdv: Szőke

0

mukso70
mukso70 picture

Sziasztok!Múlt héten küzdöttem egy angliai HITACHI tv-vel,jó pár éves darab,kitűnő képpel.A hangnál simán bejött a 6.00Mhz ről 5.5re szűrő csere,aztán jött a meglepi:nincs VHF sáv sem.Szervízmenü sehol,rajz még csak akadt,de a tuner nem is tudott mást,csak egy kábelsávot,amin nem jött semmi,meg az UHF-et,amin csak kb a fele adás található a mi kábelrendszerünkön.Egy napot turbóztam magam ezen a tv-n,eredmény minimális,szépen visszavittem,használják videón keresztül.Sziasztok!

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólást! Mint ahogy írtam,a szervizmenüben csak a geometria állítható! Semmi egyéb nem jön be,csak a geometria.Tehát nincs hová mit írni,illetve változtatni.
További szép estét!

Üdv:Laci

0

djlatino
djlatino picture

valamikor régen küzdöttem hasonloval. felhivtam a gyárat és adtak egy kodot amit át kellett irni a serviz menüben. hogy mit és hol már nem emlékszem, de azonnal jo lett. ezeket a sasszikat már ugy gyártják hogy bárhol müködjenek csak a területi kod határozza meg hogy hova kerüljenek.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia Djlatino!

Teljesen igaz, amit írsz!

Szerintem is: az UOC (mint hardver) teljesen univerzális, de az alkalmazó cég mérnökei (informatikusai) írják hozzá a szoftvert.
Fölfogható a dolog úgy is, mint a számítógépnél:
A hardver csak halott váz, a föltelepített szoftver határozza meg a működést.

Legalább két feltétele van a módosításnak:
1. Tudni kell, hogy melyik opció bájt melyik bítjeit kell módosítani.
2. Hozzáférés kell az adott bitekhez.

A GP4 sasszinál ezen feltételek egyike sem ismert számunkra, mert a Panasonic szerint ez nem publikus információ.

A Grundig/Beko K1 sasszinál, ami egy ugyanebbe a családba tartozó VCT49xyl UOC-t használ (persze teljesen más szoftverrel, és ez alatt nem csak az EEPROM tartalmát értem), a szervizmenüből símán el lehet végezni a szülséges módosításokat. (ld: előző csatolmány)

Üdv:
Fülesmester

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok!

Szia Fülesmester!

Köszönöm az anyagot,és a segítséget.Megírtam amit küldtél,de sajnos nem indul el a gép ezzel a tartalommal.Azt hiszem visszaadom a tulajnak,mert csak az időt pazarlom ezzel a készülékkel.Miért kell ennyire megbonyolítani a dolgokat azt nem értem.Miért nem lehet az összes normát betenni egy prociba?A Panasonic mindíg ilyen különc volt.Pár készüléket sikerült már áthangolnom,de ez a Pana azt hiszem nem fog menni máshogyan,mint szereznem kell egy olyan készüléket,amely képcsőhibás.Ha lenne valakinek szívesen megvenném.A proci csere nagyon húzós lenne,és a tulaj azt nem kéri,mert azt gondolta Ő,hogy egy-két ezer forintér meglehet oldani a hangproblémát.Hát nem úgy néz ki a dolog.

Jó pár éve már,hogy egy Samsung KS7-es TV-t hoztak Németországból,hogy Magyarhangot kellene beletenni.Még nem láttam a készüléket,de biztos voltam benne,hogy egy paralelhang megoldja a problémát.Kétnapi kísérletezgetés után sem sikerült a Magyarhangot megszólaltatnom!Felhívtam a Samsung gyár Igazgatóját,F.István urat,hogy hogyan lehetne megoldani a problémát.A válasza egyértelmüen a processzor csere volt.Ebben a készülékben is VTC proci volt,amely csak az 5.5-re volt kihegyezve,tehát a 6.5-öt csak másik procival lehetett megoldani.Természetesen akkor még nem vol horror ára,mint most!!!

Köszönöm a segítséget!

Kellemes vasárnapot mindenkinek!
Üdv:Laci

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok!
Szia Stevepapa!

Az ilyen dolgokon már túl vagyok.Sajnos nincs hová csatlakozni,mert minden a prociban van.Sem kerámia szűrő,sem egyéb más pont nincsen ami szóba jöhetne.Az a véleményem,hogy a belső ram így van megoldva megírva,amit átírni,befolyásolni nem hiszem,hogy lehetne.Fülesmesterben bízom még,ha elolvasta ezt a topikot.
Egyébként egy képcsőhibás panel volna a megoldás,ha lenne valakinek.Megvenném!

Üdv:Laci

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia Laci
Vissza adtad már a gépet?Mert ha segít lehet,hogy procit tudok hozzá szerezni.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia Laci!

Ha, már így megszólíttattam!

A VCT UOC processzorok hangnorma váltása csak szoftver úton lehetséges (Csatolmányok), éspedig a megfelelő opció bítek átírásával, de hogy a Panasonic GP4 sasszinál ezt hogyan kell csinálni, azt nem tudom.

Üres (teljesen új!) memória is betehető, a VCT49xyl processzor fölprogramozza a gyári alapadatokkal (10-15 másodperc alatt a bekapcsolás után), hacsak panáék ezt le nem tiltották.

Megnézni az opció bájtok hexadecimális értékeit a self-check (önellenőrzés) menüpontban lehet (sm 5. oldal), de hogy átírni hol (és hogyan) kell (ha egyáltalán lehetséges), azt nem tudom.

Ha más módszert nem tud valaki, akkor csak az EEPROM cserét javaslom, de az is lehetséges, hogy bekapcsoláskor ellenőrzi, és csak a sajátot fogadja el, vagy fölülírja.
Ennek a processzornak a működése annyira szoftverfüggő, hogy még a portjai is teljesen más funkciót kaphatnak egy másik alkalmazáshoz írt szoftver esetén.

Próbaképpen a csatolt dumpot javasolnám.
Ha ezzel sem lesz jó, akkor még lehetséges megoldás az UOC cseréje, vagy a komplett sasszicsere is.

Üdv:
Fülesmester

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia
Nemrég egy LCD-ben,úgy jött össze,hogy a 4tekercses panelon felcseréltem a6.5-5.5-s szűrővel.Semmi más nem volt rá hatással.Hátha?
Üdv

0

Sponsored links