You are here

ASUS P4S8X-MX "nincs hangeszköz" jelenik meg az audio driver telepítése után is

31 posts / 0 new
Last post
multifilter

Üdvözlök Mindenkit!
ASUS P4S8X-MX gépre nem sikerül hangot varázsolni. Kétféle audio driver teleepítése sem változtatott azon, hogy az installálás után a beállítási mezők ne legyenek kitakarva, és a hangszóró/hangerőszabályzó ikon megjelenjen. Multimédia drivert nem találok ehhez a tipushoz. Azt nem tételezem fel, hogy gyárilag ne legyenek hangeszközök. Ha valaki tudna használható megoldást javasolni, nagyon megköszönném. Tisztelettel : multifilter

Sponsored link
Comments
steewi

Üdv mindenkinek,
nekem is volt már hang problémám
feltelepítettem egy linux-t és
lőn csoda van hang de volt,hogy
így sem jött hang akkor viszont
biztos voltam az ic cserében.
természetesen csere után volt hang.

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Jajj már ide is beszabadultak a linuxosok, akik szerint még a hüvelygomba megoldása is a linux? :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca

Szia!
Pedig nagyon jó dolog a Linux, mentes a win hülyeségeitől. Bedobsz egy CD-t vagy pendrive-ot, és máris tudod, hogy működik-e a hardver.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

Attee

Üdv!

Jó az, csak nem átrlagfelhasználóknak. Aki meg mélyebben belemászik, nem valamelyik csillivilli GUI-val felszerelt disztribúciót használja, mert azokat ugyan bárki könnyedén tudja használni, de azoknál el is veszik a linux kb. minden előnye...

A legtöbb ember Linuxot legfeljebb az okoseszközein használ. (Android) PC-re meg Windowst. (Esetleg MacOS-t, aminek ugyanúgy megvannak a saját nyűgjei, hülyeségei)

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zola
Zola's picture

Szia!Én épp a napokban raktam össze pár gépet "régebbi" alaplapok felhasználásával,és többször belefutottam ebbe a problémába.Valamennyi alaplap integrált AC'97-tel rendelkezik.5-6 különböző driver telepítése (32 bites rendszer,WinXP_SP3) után sem lett meg a várt eredmény,míg nem sikerült találni egyet,a WDM_A406.exe-t,ami idáig 5 különböző alaplappal MŰKÖDIK! https://www.download3k.com/Install-Realtek-AC-97-Drivers.html Üdv.:Zola

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsoca33

Szia!
Lehet elhalálozott az alaplapi hangkártya? Csak azért gondolom, mert nekem is van egy hasonló lapom (Asus P4P800-E) ott is hasonló jelenség volt. Az Everest program látja az alaplapi hangeszközt, de egyébként nem tudtam "szóra bírni". Tettem bele egy PCI-os kártyát, és megoldotta a problémát.
Üdv: Zsoca
Ui: Oprendszer: WinXP SP3

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

multifilter

Szia!
A Speaker mode-t 6chanel 5.1-re pipálva megjött a hang. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Amit még tisztáznom kell, az, hogy a Firefox miért nem hozza aGoogle-t, és a Totalcommander miért nem látja mind a két HDD-t, amikor a setupban fel van ismerve. Üdvözlettel : multifilter

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello.
Ha Realtek ALC655 AC97 az audio chip az alaplapon, akkot van driver hozzá!: http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=23&...
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse

Szia!

Elég szűkszavúan kérdezel...operációs rendszer nélkül elég nehéz, mondjuk tippelhetjük, hogy Windows...de azon belül?
Az is elég tág fogalom, hogy "a Firefox miért nem hozza aGoogle-t", mást hoz? Valószínűleg nincs hálózati kapcsolat. A hálókártya drivere fent van? Működik? Start->vezérlőpult->rendszer->eszközkezelő... IP címet kap a gép?
A másik HDD-d meg van formázva? Ha nincs, akkor nem kap betűjelet, nem látja a TC. Persze attól benne van... Start->vezérlőpult->felügyeleti eszközök->számítógép kezelés->tárolás->lemezkezelés. Itt megnézheted a lemezeid információit. Csak óvatosan!

Üdv
Inhouse

0

Vote up!

You voted ‘up’

multifilter

Szia! OP rendszer XP-SP3. Hálózati kapcsolat kábel és WIFI ok. IP cím ok. Telepítés előtt másik gépen formáztam és particionáltam egy 300 GB Qantum, és egy 300 GB. Seagate HDD-t AOMEI-vel. Ebböl a Commander a Qantum Fireball AS-t ismeri fel 18,9 GB.-nak, a Seagate-t nem is látja, a setup-ban Primer master és slave-nek ott van mind a két HDD. Talán ki kellene vennem, és a másik gép AOMEI-vel megnézni, mert bár ezen a gépen is telepítve van AOMEI, az is csak az egyik meghajtót látja 18.9 GB.-al.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse

Szia!

Mi az átjáró címe és mit kapott a géped? DHCP, vagy statikus IP-t állítottál? Ha igen, akkor DNS-t írtál be?
Más weboldal bejön, csak a google nem?
Próbáld ki, hogy Start->futtatás->cmd.exe->ping ide írd az átjáród IP címét, aztán mondjuk, ha ez válaszol, akkor ping google.hu és utána mondjuk ping 216.58.214.195, mit kapsz válasznak?
A másik gépben 300GB-osnak látta mindkét HDD-t? BIOS-ban mekkorának látja a HDD-ket?

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello.
(Ahogy ezt már Vision61 tagtársunk is megemlítette!) A 2000-ben gyártott Quantum FireBall Plus AS max. 60 Gb-os változatban létezett!
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

multifilter

Szia!
A Fireball-om 40 Gigás, most ökörködöm föl rá a progikat, drivereket, mert összeszakadt. Az explorerrel annyit kínlódtam, mint Krisztus a kereszten. Már van jól működő Firefox, Chrome, Opera. WIFI még nincs, a Belkin még nem indul. Most fogom telepíteni az audio és egyéb drivereket. Üdv : multifilter

0

Vote up!

You voted ‘up’

vision61

Szia!
A HDD kapacitásokkal is van egy kis gond szerintem. Qantum Fireball nem volt 300 GB-os, és valószínüleg Seagate sem. 20 GB-os lesz az mindkettő.
A rendszerben a lemezkezelésben nézd meg, amint azt Inhouse is javasolta.

0

Vote up!

You voted ‘up’

multifilter

Szia!
A Quantum fireball 40 GB, a Seagate 360 GB, 100/100%-os mind a kettő. Üdv : multifilter

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

multifilter

Ez van a Firefox megnyitásakor :
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=273n_vtelen.bmp
Semmit nem tudok a könyvjelzők közül megnyitni, web linket beírni.
Üdv : multifilter

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Szia!
Ez az oldal(vagy a keped?) megint TROJAI-t hordoz!!
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

multifilter

Szia! Valószínű, hogy a Képfeltöltés progi teszi fel a trójait. Üdv :multifilter

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kari

Hello!
Màn szo esett rola korabbi topikban is: A KEPHOST.COM-t kellene hasznalni, vagy egyebeket ezen problemas cim helyett...
Kari

0

Vote up!

You voted ‘up’

vision61

Valószínüleg a képfeltöltő oldalon a lap tetején lévő "természetfilm" reklám miatt. :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

DINO54
DINO54's picture

Természetfilm?!? Kőkemény xxx. :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

vision61

Azért van idézőjelben. :)

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca

Van, akinek már nem természetes :D

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca

Szia!

Ha a dátum hibás a gépen, az tud szivatni.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

zsugori
zsugori's picture

0

Vote up!

You voted ‘up’

PushyG

Üdv!

Azt nem írtad, hogy milyen op. rendszerrel kínlódsz. A Asus honlapja szerint legfeljebb xp/2003-ig van driver, az is csak 64 bit-hez.

Gábor

0

Vote up!

You voted ‘up’

tvdoktor
tvdoktor's picture

Helló

Amit én látok az 2005 03 18

0

Vote up!

You voted ‘up’

multifilter

Szia! XP-SP3 van a gépen, a driverek nagyjából rendben vannak.
Üdv : multifilter

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content