You are here

Asus vw193 monitor képe 2 másodperc után kikapcsol

11 posts / 0 new
Last post
sanyesz5

Tisztelt fórumtársak!

Egyik ismerősömnek igyekszem segíteni, adott a címben szereplő monitor azzal a hibával hogy bekapcsolás után rózsaszínes a kép, utána beállnak a rendes színek
és kikapcsol. A led állapot marad, tehát nem a monitor kapcsol ki, csak a kép megy el, találkozott már valaki ilyennel? Hol érdemes kezdeni a hibakeresést?

Előre is köszönöm!

Comments
sanyesz5

Köszönöm szépen a segítséget, úgy döntöttem belevágok, átalakítom ledesre amit itt az oldalon láttam átalakítást nem olyan nehéz.
Viszont lenne pár kérdésem, annál az átalakításnál egy vezérlést kapott, két csatlakozóval, két ledsorhoz. Ha jól tudom itt a monitorban 4db neon van, a 4 oldalán?
Ha valaki tud konkrét típust írni mit vegyek azt megköszönném!

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Shizo
Shizo's picture

Szia!
Vegyél egyszeru led szalagot 1métert. 120LED/m, hidegfeheret, nem szilikonosat.
Felit fent, felit az aljába ragasztod
+12..+14V ot talalsz valahol , azt rácinezed, a minuszt egy PC alaplapbol kiszedett mosfet középsô lábara (Drain), 3. lába (Source) megy a GND-re. Az elsô lábra (GATE) 1k ellenállást és megkeresed a háttérvilágítást bekapcsoló vezetéket (3.3 V) és ahhoz összekötöd, általában írja is a NYAK-on BL ON, PW ON  vagy hasonlo. Az invertertrafót, annak az IC-jét, DIP8 Mosfetjeit kiszedheted magadnak hátha kell máshova..

1

Vote up!

You voted ‘up’

belfi

Hali!
Itt az oldalon találsz megfelelő útmutatást.Nagyon elterjed a DF6113 ICvel szerelt vezérlő. Igaz egy picit körülményes a beszerzése  a PayPal számla miatt (Lehet mással is fizetni eladója válogatja)  és az Ebay  vagy ehhez hasonló  oldalra való regisztrálás miatt , de nem ördögtől való. Ha szedttél már szét monitort nem lesz nehéz megcsinálni.A régebbi típusoknál még 4 CCFL cső van . 2 alól 2 felül. Az újabbak már csak 2, 1 alól 1 felül   illetve laptopoknál 1 általában alól. Persze ezekben másként  vannak kialakítva a fényterelő  lapok.A mi esetünkben  a 4 mm csík belefér a régebbi 8mm sínbe és az újabb 4 mm sínbe is .

0

Vote up!

You voted ‘up’

Slaci

Szia, nekem gyanús a 3. képen a felső trafó alatti panel elszíneződés. Ez lehet csőhiba, de akár trafó menetzárlat is. Inkább LED-esítésben gondolkodnék, nem költenék csőre/trafóra.

Jó éjszakát!
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Imitome

Ha szemből, a képernyő aljától felfelé ferdén erősebb elemlámpával megvilágítod és látod a megvilágított részen a képtartalmat, akkor csak a háttérvilágítás ment el.
Korábbi leírásokban szerepel, hogyan lehet LED sorral meghosszabbítani a monitor életét.

0

Vote up!

You voted ‘up’

vadmalacka
vadmalacka's picture

Hi!
 A csöveknél.

0

Vote up!

You voted ‘up’

sanyesz5

Köszönöm, ha esetleg a csövek rosszak akkor nem nagyon éri meg foglalkozni vele.

0

Vote up!

You voted ‘up’

belfi

Szia!
Hát az attól függ. Ha karcos vagy nagyon esztétikai hibás akkor valóban nem . De ha megkímélt állapotú és csak a CCFL ment ki akkor szerintem megéri az a kb 1000 ft ráfordítás , meg még az alkotás öröme. Nem veszítesz vele sokat és tapasztalatot is szerzel.(Én is a LED re szavazok)
Üdv Belfi!

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content