You are here

Audi Chorus rádió addíg működik míg nyomom a bekapcsoló gombot

11 posts / 0 new
Last post
Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!
Hoztak egy Audi Chorus rádiót, amit saját bevallásuk szerint eláztattak kicsit. Beázásnak nincs nyoma, de csak addig működik amíg nyomom a hangerő encodert (bekapcsoló gombot).
A klasszikus ISO csatlakozó van rajta, lábkiosztás rárajzolva a tetejére. Képet csatolok, bár nem az én készülékem de teljesen ugyanolyan. A csatlakozóban van egy rejtett kapcsoló, de benyomva és elengedve is ugyanaz a helyzet. A rejtett kapcsoló áramkörét végigkövettem a proci lábáig, rendben van. 5V és 0V. Testet ad a portra.
Csak egy táp van, meg egy K bus. Gondolom ezen kapja a gyújtáskapcsoló jelet is.
Viszont a fórumokat olvasva másoknál működik kiszerelve simán az egy db 12V táppal, kiengedett biztonsági kapcsolóval.
Ha a bekapcsolót nyomom, a kódot is be lehet írni a leírt módon. SAFE, aztán RDS és SCAN gomb együtt (vagy valami hasonló) bár a kódot még nem mondta meg a tulajdonos.
A tápot emeltem 15.5V-ig mert állítólag érzékeny alacsony tápra - de nem hatja meg.
Szerintetek mi lehet a gond?
 

Comments
bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

a K-BUS-ra nem megy semmilyen 12V, ez diagnostikai BUS. Itt valamelyik majomkirály azt találta ki, hogy a már az állandó+ és a megszakított + mellé meg egy +12V kell csatlakozni, hogy ezen generációs radiók beindúljanak. a képen a pirossal bekeretezett kivezetéseket kell +12V kötni, csak utánna lehet a hibát keresni.
üdv

File csatolás: 

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Kipróbáltam az általad megjelölt lábra is bekötve, de sajnos így is csak addig működik amíg nyomva tartom a bekapcsoló gombot.
A tetején lévő gyári matricára elfelejtették beírni a gyújtáskapcsoló szál pozícióját. A képen amit a topik nyitóban csatoltam kicsit látszik is.
Talán ha végre megkapom a kódját akkor hajlandó lesz bekapcsolva maradni.

Köszi!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Így egyik autórádió sem szokott viselkedni. Ennek tuti baja van. Nincs egyik gomb sem beragadva? 

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Minden gombon mértem feszültséget, alapban mindegyiken megvan az 5.06V feszültség. Így biztos hogy nem vezet át egyik sem. Amíg nyomom a bekapcsoló gombot, minden gombja jól működik, be lehet írni a kódot is.

Köszi!

0

bluemoon
bluemoon picture

A kód nem segít, ha nem marad bekapcsolva.

0

bluemoon
bluemoon picture

A mindenit, most nézem a képeket amit feltötötél, ez nem fog menni simán, az autóban keresendő a hiba, ugyanis ez BOSE audio és ez csak a fejegység a többi része, aktív hangszórók az utóban vannak. A kód viszont ott van a matricán a két AUZ között.

üdv

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
Az autót nem láttam, biztosan megvan benne a Bose hangrendszer. De ebben is van két végfok, úgy gondolom kéne mennie önállóan. De lehet hogy valóban csak a hangrendszerrel együtt működik.
Köszi!

0

bluemoon
bluemoon picture

Az, hogy benne van a végfok nem segít. Mint a matricán láthattad az egyik pin az BOSE-val van jelölve és a többi része nélkűl nem kapcsol be. Ha megjön az autó akkor ott kell keresni a hibát. Az sem kizárt, hogy ha az autóben elfekvő rész ázott be, kiégett a biztosíték és nem komunikál a fejegységgel akkor olyan mintha a munkaasztalon próbálod beindítani

1

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
Szerintem igazad lesz, mert ebben nem találok már hibát.
Köszi!

0

atis76
atis76 picture

Szia!
Nekem is ilyen készülékem van,de nem az autoban hanem a mühelyben.
Simán müködik 12v ról is, nem érzékeny a tápra.

Üdv:atis76

0

Sponsored links