You are here

BLAUPUNKT 32/112I-GB-3B2-HBKUP-EU nem kapcsolható be, első körben alkatrész azonosításnál akadtam el. (megoldva)

11 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Nevezett készülék klasszikus " nem kapcsolható be" jelenséggel került hozzám. Készenléti led világít, de nem reagál távra/gombra. Gondoltam "szokásos" flash hiba.. újra írtam egy másik ic-t, de semmi változás. Tapasztalatom szerint ez a lap gyakorlatilag minden (ehhez való) tartalommal elindul, persze a hátteret és a kijelzőt le szoktam húzni. Szóval írtam bele tartalmat.. majd másikat és ismét másikat.. de füle botját sem mozgatja. Közben találtam kimondottan hozzá való tartalmat is, azzal sincs változás. Következtek a mérések, stabilizátorokon megvannak a kellő feszültségek. Viszont emlékeim szerint a proc. egyik/másik feszültségét nem ezek állítják elő. Szóval eljutottam két "izéig" amin gyanusak az értékek, sajnos azonban ezekről nem találok semmit a neten. Egyik FR9866, másik 1206 feliratú. Ha valaki találkozott már velük, vagy esetleg tud adatlap elérhetőséget és megosztaná tudását, azt nagyon megköszönném. Jó lenne tovább haladni a hibakeresésben, de ez a vezérhangya nagyon befészkelte magát a fejembe.
Amúgy a lap: t msd309.bp 85. 
Köszönettel: Kiss Zoltán

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Így már (ha nem vezetek félre senkit, magamat sem) az egyik megvan. Vaksi vagyok: FR9886.  Jogos volt a "tipp". Viszont a kutya a másiknál lehet elásva. Sikerült azonosítanom a proc. táp lábát és az megy erre a 1206-ra. VDDC 1.15v helyett 0.71v.
Üdv, Z.
Ez sem az én napom. NEM 1206 hanem 1205. 

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
bp75-ben lc3406 van technika

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Itt foglalnám össze: Mivel BP76 lapom volt itthon ott néztem/mértem (GG4U-LC3406) meg miként viselkedik ez a kör. Az 1.15 voltot állítja elő a procinak, de kikapcsolt (készenlét) állapotban 0V mérhető. Viszont esetemben ez 0.7 körüli, vagyis szegény proc nem is tud "alap" állapotra kapcsolni. Adatlapot nétzve, nem találtam eltérést a bekötésben és "környező" alkatrészekben, így átraktam. Immár úgy viselkedik ahogy kell és a tévé is rendben működik!
Köszönöm (SzBálint neked is!) a segítséget!

2

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ok
Most már izgat a kérdés mert én is találkoztam a 1206-tal régebben, konkrétan mi lehet.  Akkor nem volt vele probléma, csak láttam egy panelen, az SMD ellenállás mérettel azonos szám miatt jegyeztem meg

Bálint

Lehet, hogy ez lenne?

File csatolás: 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nagyon úgy tűnik! Én nem találtam róla semmit, de így persze már egyszerű. Legalább tudni mi is volt ott eredetileg.
Üdv, Z.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nagyon köszönöm, akkor ezen a vonalon haladok tovább, mert a képet és a "valóságot" összevetve, igencsak ugyanaz a kettő. 
Üdv, Z.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ezen a képen 1206-nak látom
nem tudom mit jelenthet a 2-es felett a vízszintes vonalka

Bálint

File csatolás: 

1

SzBálint
SzBálint picture
****

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
az egyik fitipower
FR9866
6A,18V,PWM
SOP-8(EP) Comp-TPS54627

0

attilacsep
attilacsep picture

Szervusztok!
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást, Utána nézek a hétvégén.
Üdvözlettel:
Attila

0

Sponsored links