You are here

Bosch SL1501B mosogatógép vízhibát jelez (megoldva )

12 posts / 0 new
Last post
majzinger

Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Fent nevezett mosogatógép lehetséges hibájáról szeretnék érdeklődni.
A probléma az hogy a program indítása után elkezdi venni a vizet, majd nem egészen egy perc múlva ki is nyom a lefolyón egy-két litert.
Ezek után kigyullad a víz hiba jelző és folyamatosan veszi a vizet majd rövid időközönként újra kinyom egy keveset.
Az ajtaját kinyitva áll az aljában a víz. Ha megállítom a programot ( reset ) szépen kiszívja az összes vizet és megáll.
Gondolom érzékeli hogy sok benne a víz ezért nyom ki belőle de ezt csak én gondolom. Mi érzékeli benne a vízszintet és vajon miért jelez vízhibát? Köszönöm ha van valami ötlete valakinek, esetleg szervízkönyv vagy valami leírás. Ha jól olvastam egy régebbi témában ami fűtéssel volt kapcsolatos, van ennek valami teszt programja. Azt hogy kell indítani és mit lehet vele vizsgálni?

Üdv Majzinger

Comments
uniman
uniman's picture

Hello.

"vízhibár"...??? Ideje lenne azt is kijavítani...köszi!

Üdv: uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

majzinger

Szia!

Én is köszönöm.

Üdv: Majzinger

0

Vote up!

You voted ‘up’

flobert

Üdv mindenkinek!
Hozzám is került egy ilyen gép ezzel a hibajelenséggel müszerrel mérve a reed relé működik mi lehet a gond?

0

Vote up!

You voted ‘up’

majzinger

Szia!

Szerintem mérjél rajta működés közben feszültséget hogy változik-e 0 és 5 Volt között. Nekem nem változott. A nyitott reed-nél 650-700ohm volt az ellenállása. Ha nem látom nem hiszem el.

Üdv Majzinger

0

Vote up!

You voted ‘up’

Binya65

Szia!
Vízszint hiba! A gép túl tölt. A szűrő kivétele után, a szűrő házban van egy kis úszó, az be van rakódva trutyival. Egy kis kerek dugót keress elől, ki kell pattintani és tisztítani és már megy is. Ez felel a víz szintért, ha magas a szint a túltöltést érzékelő gomba alakú úszó bekapcsolja a szivattyút.
Üdv:Binya

0

Vote up!

You voted ‘up’

majzinger

Szia!

Köszönöm szépen megkeresem.

Majzinger

0

Vote up!

You voted ‘up’

nilsmasterson

0

Vote up!

You voted ‘up’

majzinger

Szia !

Nagyon köszönöm úgy néz ki tényleg ez a hiba nekem is.

Majzinger

0

Vote up!

You voted ‘up’

krétaköz

Szia :ez típushiba ezeknél a gépeknél már jó pár gép került ezzel a hibával a kezem közzé és szinte mindnek a reed relé volt a baja az átfolyás mérőben(nem kapcsolt).ÜDV:LACI

0

Vote up!

You voted ‘up’

majzinger

Szia Laci!

Nagyon köszönöm a segítséget, sikerült. Először megtréfált a reed cső mert 200ohm-os méréshatárban néztem a működését, itt jónak látszott. Amikor mágnest tettem mellé sípolt a műszer, ha elvettem nem sípolt. Visszatettem az egészet és mértem tovább. A lényeg hogy az enyém nyitott állásban 650-700 ohm volt, zárt állásban rövid zár, így az elmenő feszültség gyakorlatilag nem változott. Reed cső csere után tökéletesen működik.

Üdv Majzinger

0

Vote up!

You voted ‘up’

janyka30

Sziasztok!
Pont ma került hozzám ugyan ilyen gép, minden hibajelenség megegyezik amit irtok.
Holnap kicserélem a reed csövet!
Köszi, királyok vagytok. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content