You are here

CDX-S2250 autórádiót, hogy lehet kivenni demo módból? MEGOLDVA!

17 posts / 0 new
Last post
gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok!
A címben a kérdés. Megvan a felhasználói- és a szervíz manuálja is, de az abban leírtak szerint nem megy. Tulajdonképpen egyik gombra sem reagál, csak a demo mód fut a kijelzőn. Reset gombra újraindul, de megint csak demo fut. Mi lehet a problema?
Köszi.

Comments
Tibor239
Tibor239 picture

Szia
A kikapcsoló gombot hosszabb ideig nyomva tartani, kb. 5mp.

0

robi69
robi69 picture

Hali A legsürübben használt gom a rossz már jártam igy üdvRobi

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
világít is a select gomb? bal felső sarok

2

gyimi1
gyimi1 picture

Szia!
Egyik gomb sincs beragadva és egyik sem zárlatos a műszer szerint. Lehet, hogy az előlapi panelon lévő LC75826 ic rossz?
 

0

Harley-D
Harley-D picture

Üdv. Lehet hogy valamelyiket hosszabban kellene nyomni, netán kettőt. Van amelyiken egy hosszabb áramszünet is segít. Ne vedd kp-nek, csak ötletelek.
T...
PS Az a baj hogy mindenki elfelejti közölni, hogy hogyan keletkezett a hiba, pedig az fontos infó! Legalább is én mindig rákérdezek a javítások előtt.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Inkább az előlap és a gép közt nincs rendes kommunikáció. 
A KEY1 és KEY 2 vonalakon az ellenállás érték mekkora?

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
A legbiztosabb diagnosztika a beragadt gomb megtalálására ha menet közben mérni tudod a key1 és key2 vonal feszültségét. Ha valamelyik alacsonyabb akkor bizony egyik gomb átvezet - akár néhány kohm -al.
Ha jól emlékszem alaphelyzetben 3.3V mindkettő.

0

proba
proba picture

És van még egy szivatás, bár csak egyszer találkoztam még vele, kontakthibás gomb,  néha néha a sorban szomszédos gombnak hazudja magát.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nem működnek a gombok, vagy valamelyik gomb zárlatos/beragadt.

0

gyimi1
gyimi1 picture

Sziasztok!
Valóban a gombok voltak zárlatosak ("kattogott" ha megnyomtam, de folyamatosan átvezetett) nevezetesen a key0 sorban a hangerő+, a key1 sorban pedig a hangoló+ gombok. Javítva rendesen működik a rádió, persze a menüben kikapcsoltam a demot. Nem kellett cserélni a gombokat, hanem tiszta alkoholt cseppentettem bele a nyomógomb résébe, majd többször megnyomkodtam és jó lett!
Ajánlom mindenkinek, aki ilyen hibába fut! Újat véve túl drága lett volna a javítás.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

2

Cormyus
Cormyus picture

Szia! Idézlek (aug 26.) "Egyik gomb sincs beragadva és egyik sem zárlatos a műszer szerint. Lehet, hogy az előlapi panelon lévő LC75826 ic rossz?"
Akkor hogy is van ez?? wink Üdv!

3

gyimi1
gyimi1 picture

Úgy, hogy rossz csatlakozási pontokat mértem össze a gombokon, lényeg, hogy megjavult. Amúgy ha kötekedni akarsz, abban nem leszek partner! Ha érdemben nem tudtál hozzászólni, akkor most már nem kell okoskodni! Köszi.

1

Cormyus
Cormyus picture

Bocsánat ha kötekedésnek tűnt, nem állt szándékomban ilyesmi... crying

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Azért én cserélném...Akár az összeset. Kb. 20ft-os tétel darabja, Aliról meg 100db-ot kapsz 1000ftért...Később még problémát fog okozni...

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Jó is lenne... Lehet, hogy még nem találkoztál Sony (meg még pár gyártó) két LED-es, 6 lábú SMD gombjával? Ha 1000Ft-ért tudsz 10db-t, akkor feltétlenül szólj!

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

0

Sponsored links