You are here

Delonghi Perfecta cappuccino ESAM5500 GENERAL ALARM [ MEGOLDVA ]

6 posts / 0 new
Last post
Jaca

Sziasztok!

Elvileg helyére került az összes vezeték, bekapcsoláskor meg sem nyikkan, GENERAL ALAR-mal nyit. Teszt üzemmódban mozog a motor, kapcsolnak a szelepek.
Teszt üzemmódban kapcsolgatnak a szelepek, fűtés megy.
A RESET-re nem jöttem még rá.
Pull out the plug, press power button and P / menu, NS back in, wait until the machine is no longer stirred (the BG moves yet, and stops in the Standartpostion) - Release buttons.

Az NS back in azt jelenti, dugjam vissza a konnektorba?
Akkor sem csinál semmit.

Sikerült működésre bírni. A GENERAL ALARMOT az egyik hőmérő hiánya okozta, ami a gőzölő hőmérsékletét méri. (A gépet hiányosan vette a gazdája).

Hozzám került a fenti gép, először csak a panelja, most a komplett. Be kellene kötnöm, de csak olyanhoz találtam huzalozásit, amiben csak egy fűtés van (doksi 3.oldal).
4 vezetékem maradt, aminek nem tudom a helyét. Az egyik az egy közös szál, a másik három pedig a gőzkészítő (?) rész két szelepe és a fűtőegysége.
A panelon az F12 (EV1), F11 (EV2) van szabadon, ezek gondolom a szelepek lesznek, és az F5 (IFD) csatlakozó szabad, meg van egy a közösnek.

http://www.ereplacementparts.com/images/delonghi/ESAM5500B_WW_3.gif

Az egyik szelep a gép elejében található (az ábrán a jobb felső sarok, 91-es jelölés), a másik szelep a hátsó fűtőelemmel mellett (az ábrán jobb középen 93-as jelölés). Melyik szelepet hová kössem?

Ezt megoldottam, találtam egy képet.

Üdv: Jácint

Sponsored link
Comments
Jaca

Sziasztok!

Nincs valakinek tippje, mi az az IFD?
Két hőmérőnek kellene lennie benne, az egyik megvan, a kazán tetejéről megy a panel jobb felső oldalára az "NTC THERMO" (Coffe temperature) csatlakozóba. A panel tetején viszont van egy másik NTC csatlakozás "NTC IFD" néven (IFD Boiler temp sensor).
Esetleg meg tudná valaki mondani, mekkora az ellenállása hidegen egy ilyen szenzornak?

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

nilsmasterson

Szia!

Az IFD - Instant Froth Dispenser a Delonghi által kifejlesztett tejhabosító rendszer. Sajnos NTC értéket nem tudok mondani.

nils

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca

Szia!

Köszi! Az értékére közben találtam 120kOhmot, ez valós, melegítve csökken az értéke. Már csak azt kellene tudnom, hová kellene rögzíteni azt a szenzort, bár vélhetőleg ebben a gépben nem a belevaló patkó van. Hiányos gépként kapták, és mivel nem indult, panelhibára gyanakodtak, így került hozzám.

Áh! Megvan! 46-tal van jelölve.
https://www.appliancefactoryparts.com/images/breakdowns/1000/134789-3.gif

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

öreg_rutinos
öreg_rutinos's picture

Szia. Jaca!
Itten nézted, itt vannak robbantott és huzalozási rajzok.
Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

Jaca

Szia!

Köszönöm, megtaláltam!

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content