You are here

Dimarson DMR-906

11 posts / 0 new
Last post
Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

A fenti gép bekapcsolás után 5-6 másodpercel kikapcsol. A standby és a bekapcsolt tápok jók, stabilak, a DVD drive jó, PC-be téve hibátlanul ír- olvas. A tápot egy PIC kapcsolgatja be-ki. Vajon miért kapcsolja ki a tápot? Gondolom valami hibát észlel. Jól jönne egy rajz, egy firmware és egy jó ötlet.

Comments
Hdnsbr
Hdnsbr picture

Szia!

Épp az imént fingott ki egy ugyan ilyen borzalom nálam is. Amit írtál, PIC-et, én nem találom benne. Pontosan milyen típust kéne keresnem? Ahogy nézegetem, nekem úgy tűnik, hogy a kapcsoló üzemű táp állandóan megy benne.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hdnsbr
Hdnsbr picture

Esetleg próbáld az akkuját rövidre zárni, hogy resetelődjön.

Neked nem volt előzménye a problémának? Nekem azt csinálta, hogy felvétel/lejátszás közben rendszeresen kikapcsolt.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Rosszul írtam. Nem PIC, hanem mikrokontroller. Szemből nézve a gépet, a panel bal alsó sarkán van. Típusa HT48R10A-1. Az akku kizárőlag a 8 lábú óra IC háttértápja. A készülék működését nem befolyásolja, akkor is működnie kell, ha nincs benne.
Nincs előzménye. Javítani kaptam, de már járt másik szervízbe, ott csípték ki belőle az akkut. Elég brutális próbálkozás volt. A táp primer része mindíg megy, de a nagyáramú kimeneteket ki-be tudja kapcsolni a kontroller.
A tied hogy viselkedik?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hdnsbr
Hdnsbr picture

Értelek. Ezt az akkus dolgot egy külföldi fórumon javasolták, ott olvastam. Sajnos nincs meg a cucc kapcsolási rajza, így nem sokat tudok vele kezdeni. :-S

Nekem azzal kezdte, hogy menet közben ki-kikapcsolta a játékost. Aztán az egyik este épp lecsesztem az asszonyt, hogy ha kihúzta, miért nem dugta vissza?! (mármint a lejátszót... ;-))) ) Állította, hogy hozzá se nyúlt. Akkor láttam, hogy halott. Az órája se megy. Be se kapcsol. Amikor betolom a konnektorba, akkor szikrázik egyet, tehát valami megy benne, de többet nem tudok. (a multiméteremet elvitte az unokaöcsém, csak ezidáig elfelejtette visszahozni.) A legdurvább az a dologban, hogy pár nappal korábban egy Orion adta fel az életét ugyan ilyen körülmények között. Ha nem lennék csökött materialista, azt gondolnám hogy a konnektorral, vagy a tévével van valami.... :-S

Ha a tiéddel nem boldogulsz, és én sem az enyémmel, nem akarsz megszabadulni a szerkezettől? A tápja lehet nekem még jó lenne. (Pedig utálom ezt a játékost. A képe is szar, baromi lassú, buta mint a cipőtalp, ... :-DDDD )

0

Vote up!

You voted ‘up’

Edmundson
Edmundson picture
*

Azért még próbálkozok vele. Ha csak táphibája van, szerintem javítható feltéve, hogy a trafója megúszta. Könnyen lehet, hogy az SMPS IC adta meg magát.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hdnsbr
Hdnsbr picture

Trafó... "Kutatásaim" alapján szinte az összes dvd játékos tápja ugyan úgy épül föl. Apró eltérések vannak, de jelentéktelenek. EC28-as trafó van ebben az eszközben, szerintem jó eséllyel találsz ilyesmit más elhalálozott készülékben, ha szükséged lenne rá.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hdnsbr
Hdnsbr picture

Fejlemények vannak itt nálunk.... Hazarendeltem a multiméteremet. Végigmértem a tápot, sehol semmi feszültség. Kibányásztam, nekiálltam volna felvázolni a kapcsolási rajzát, amikor a nagyfesz. kondi megcsapott. Adtam neki 230-at, elkezdtem méregetni. Első körben jónak tűntek az értékek. Hirtelen ötlettől vezérelve összeraktam, és működött... :-o Még az órája is jól járt, pedig azt atombiztosan kisütöttem. :-o Kíváncsi leszek, meddig lesz hajlandó működni. Nagyon úgy tűnik, hogy v.melyik csatlakozó esetleg oxidációra hajlamos lehet. Talán te is megpróbálhatnád párszor lehúzni, visszadugni a csatlakozókat. Nem kizárt hogy neked is olyasmi baja van, hogy az oxidáció végett feszültségesés van v.melyik táp ágban, a vezérlés meg hibának érzékeli. Esetleg próbáld meg a dvd rom tápját lehúzni, mert az induláskor elég nagy áramokat képes a rendszerből kiszivattyúzni. (Van egy HP e-PCm, amibe nem tudok dvd írót használni, mert amikor felpörgeti a lemezt, és beindítja a lézert, akkor az 5A-es táp megbillen.)

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hdnsbr
Hdnsbr picture

Na igen... Kapcsoló üzemű tápba trafót nem egyszerűen szerez az ember.... :-S

Mi az az SMPS ic? Mit csinál?

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hdnsbr
Hdnsbr picture

Este van... Rájöttem... :-D

0

Vote up!

You voted ‘up’

stomi
stomi picture

Szia!
Tápícé.
SMPS= Switched Mode Power Supply= Kapcsoló üzemű tápegység.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content