You are here

electrolux edh97981w típusú hőszivattyús szárítógép 3. felvonás

7 posts / 0 new
Last post
robitmoh
robitmoh picture

Hát ezek a gépek se az örökkévalóságnak készültek

1. hiba kb 2éve ( https://elektrotanya.com/content/electrolux-edh97981w-tipusu-hoszivattyu... )

nem volt kijelzés

az lnk304-t cseréltem , nem indult , találtam még egy szakadt 47ohm-os ellenállást ami szakadt volt azt kicserélve elindult.

2. hiba 2. hónapja

E50 hibakód, a motor vezérlő panel állt meg.

LNK364GN -t kellet cserélni + egy 47 os ellenállás robbant fel kicserélve elindult.

3. hiba 3 napja
E59 hibakód szintén motor, vezérlés hibát jelez, más leírások szerint tachométer hibára is utal.

Érdekesen jelentkezett a hiba mert hibára állt majd ismét ment 1 napig aztán ismét hiba.

   A dob megmozdul jobbra kb 1cm -t majd elkezd balra forogni.

  Ha leveszem hátul a belső ventilátor ékszíját akkor indul a gép, visszarakva az ékszíjat ismét E59.

  Ha leveszem a dob ékszíjat akkor a motor szépen pörög.

  Azért ellenőriztem a motort, óhmikussan jó.
  A dob kézzel némi ellenállással de forgatható, ha a hátsó ékszíj nélkül indítom szépen forgatja a dobot, kézzel nem tudom visszafogni a dobot.

Mivel fokozatosan jelentkezett a hiba, tippre nem elektronika hiba.

Arra gondoltam valami határértéken van, vagy nem add jelet de jeladót nem találtam a forgáshoz.

Végül kipucoltam a dob tartó csapágyakat és kaptak egy ki kenést. Kézzel mintha könnyebb lenne a dob forgatása.

Azonnal indult.

Ennyi, csak elmesélni akartam hátha valakinek hasznos lesz.

 

Comments
robitmoh
robitmoh picture

És ment 2 napig...

Utána ismét E59

A service maualban nincs E59 kód, a hasolnló összevont gépek service manualban van E59 az azt jelzi hogy 3mp ig nem ad jelet a tacho generátor.
Ez nem vár 3Mp ig , valamint a motoron nincs tacho jeladó

Ötlet valakinek?

0

Tivi
Tivi picture

"Áramellátás visszaállítása Mielőtt szervizhez fordulna a Frigidaire-hez, próbáljon ki egy alapvető energia-visszaállítást a mosógépre, mivel ez elég lehet a normál működés visszaállításához. Húzza ki a mosógép tápellátását, várjon egy percet, és állítsa vissza az áramellátást. Válassza ki a mosási ciklust, és hagyja, hogy a mosógép normál módon működjön. Ha az E59 hibakód nem jön vissza, a hibakódot az alátét visszaállításával javították ki. Spin Basket súrlódás Az E59 hiba egyik lehetséges oka a kádban a centrifugálási ciklus során fellépő túlzott súrlódás, amelyet általában rossz csapágy okoz. A képzett tulajdonosok leválaszthatják a mosógép áramellátását, eltávolíthatják a csavarokat, amelyek a hátlapot a helyükön tartják, majd emelik le a panelt. Nyissa meg a mosógép övét, vegye le a szíjat a házból, majd próbálja meg forgatni a motor szíjtárcsáját. Ha a motor könnyen forog, próbálja meg forgatni a kád szíjtárcáját. Ha a motor nem forog könnyen, akkor a motort ki kell cserélni. Ha a kád nem forog könnyen, akkor a kád csapágyait ki kell cserélni. Ezt a diagnosztikai tesztet és javítást a legtöbb esetben szakembernek kell elvégeznie.
Hajtómotor A hajtómotor az E59 hibáért is felelős. Az illetékes tulajdonosok ismét lekapcsolhatják a meghajtómotor dugóját és egy ohmmérővel ellenőrizhetik a motor 4 és 5 érintkezője közötti ellenállást. Ha az ohmmérő 105 és 130 ohm között van, akkor a fordulatszám-vezérlő panelt valószínűleg ki kell cserélni. Ha az ohmmérő a 105 és 130 ohm tartománytól eltérő értéket mutat, a motort ki kell cserélni. Forduljon segítségért a Frigidaire-hez, mivel egyéb lehetséges problémák a vezetékekkel vagy a hibás fordulatszámmérővel kapcsolatos problémák. Ezek a problémák szintén szakmai javítást igényelnek."

0

Tivi
Tivi picture

"Van egy EIFLW55HIWO típusú Electrolux mosógép. Időszakos E58 hibáim voltak
Megvizsgálta a motort, és 3,4 ohmot mért az 1-2, 1-3, 2-3 motorcsapokon. A mérés 116 ohm volt a 4-5. Érintkezőn. A motor szabadon forog, mint a kád. Tehát feltételeztem, hogy a motor jó.

A hibaelhárítási ellenőrzőlista szerint ha a motor jó, akkor cserélje ki a motor vezérlőpaneljét. Szóval az az, amit tettem. Cseréltem a motorvezérlő panelt, és most E59 hibám van. Újra megmérte a motort, és ugyanazon ohm leolvasással rendelkezik. Helyezze vissza a régi motorvezérlő panelt, és továbbra is fennáll a hiba.

Nincs válasz a segítségre, de megtaláltam a problémát ...

A motor és a motor vezérlőpanelje közötti vezetékkötegnek egy huzal volt, amelyet megvágtak. A vágás közvetlenül a műanyag cipzáras kötési ponton volt, így gyanítom, hogy veszélybe került a gyárból, de csak egy kis időbe telt, hogy teljesen megbukjon. Tehát kicseréltem a teljes kábelköteget, és minden rendben van."

 

0

Tivi
Tivi picture

0

Tivi
Tivi picture

"a tippeket követve jól megnézem az inverter modult. (miután láttam, hogy +/- 220 euróba kerül, -)
feldöbbent, hogy egy áramköri kártyán van egy elco, amely kissé duzzadt. Ezek közül az ELC-k közül 3 közel van a nyomtatáshoz, körülbelül 1,5 cm magas és 8 mm átmérőjűnek tartom.
(220 uF, 35 V)
cserélték, és újra megcsinálja!
őszintén kell mondanom, hogy még nem futtattam teljes szárítási programot, de a jelek jóak.
Köszönöm, hogy a gép újra működik! "

0