You are here

Electrolux EDP2074GW3 Kondenzációs szárítógép E50 hibakód

5 posts / 0 new
Last post
mcll
mcll picture

Sziasztok!
Van a topikban jelzett száírítónk. Az utóbbi időben (2-3 hónapja kb) elkezdett furcsán viselkedni, pontosabban egyre kevesebb ruhával hajlandó dolgozni. A tünet a következő. Beteszem a ruhákat, elindítom. Már ekkor feltűnik hogy csak néha néha pörget jobbra-balra 1-2 fordulatot, utána vár. Aztán egy idő után csipogás kíséretében E50-es hibakódot ír a kijelzőre. Ilyenkor ha kiveszek valamennyi ruhát akkor elindul és lemegy a program rendben. Tehát mindtha azt jelezné hogy től sok a vizes ruha. Viszont már azt látom hogy egyre kevesebb ruhával hajlandó dolgozni, sőt az utóbbi időben mintha a végén a ruha nedvesebb is maradna mint szokott.
Olvastam korábban, hogy szintén Electrolux gépnél volt E50-es hibakód, de ott a motor egyáltalán nem ment, egy ellennállás volt elfüstölve. Úgy gondolom itt valami más lehet, amire szintén E50-es hibát ír ki. Nem ismerem a gépet, de nem lehet hogy a dobon levő ékszíj megnyúlt és egyre kisebb súlyú töltetet képes megforgatni? Bár mielőtt E50-es hibát dob és leáll, előtte forgatja a dobot rendesen, nem látnám hogy lassabban forog, csak annyi hogy 1-2 fordulatot tesz, megáll, vár, majd vásik irányba 1-2 fordulat megint vár, majd pár perc után E50 hiba és megáll.
Nem tudom mi lehet a gond, tudnátok segíteni?
Köszi!

Comments
MZperX
MZperX picture

Vagy kondi, vagy egy forrasztási hiba a vezérlőn, vagy mindkettő. 
Merre van a gép? 
Üdv'.

0

janyka30
janyka30 picture

Szia, kondis motor van rajta, ha igen azt nézted milyen állapotban van?
Electroluxnál kettő is szokott lenni. 

2

hartdegentheroy
hartdegentheroy picture

Heyho,
Kondi!!
Ugyanugy, Ducati-t tegyel vissza bele ,a tobbi gyalazat nem sokaig tart.

0

mcll
mcll picture

Köszi a válaszokat, de sajnos abszolut nem ismerem ezeket a gépeket, így nem nyúlnék hozzá. Nem vagyok szakember sem, szóval keresnem kell szakembert erre.

0