You are here

Electrolux szárítógép E50 hibakód (Megoldva)

12 posts / 0 new
Last post
jocos999
jocos999 picture

Üdvözlet minden fórumtagnak.
A probléma: szárítás közben a készülék leállt ill. az idő haladt vissza felé csak a motor állt le. A fűtés is működik, az idő számláló néha nullára ugrik és ilyenkor írja ki az E50-es hibakódot. A készülék típusszáma FDC77550W a vezérlőpanelé code:136005602. Átvizsgálva a vezérlőpanelt ismeretlen értékű ellenállás elégve (R118), relé kattog a motor kimeneten nem mérhető feszültség.
Az R118 ellenállás az X116 tekercsen keresztül egy LNK364-es táp IC-hez kapcsolódik. A mellékelt képet úgy ollóztam ki egy másik fórumból, sajnos ott is nyitva maradt a kérdés az ellenállás értékét illetően. Méréseim alapján a panelon minden jónak tűnik, sem zárlat sem szakadás nincs sehol.
Köszönöm előre is a segítségeteket.

Köszönöm a segítséget. A kicserélt alkatrészekkel tökéletesen működik a szerkezet.
Mindenkinek Kellemes Ünnepeket.
Üdv.:joco

Comments
szepi003
szepi003 picture

Szia A napokban csináltam ugyan ilyen hibával ezt a panelt . Az ellenállás értéke 130 ohm, de cserélni kel a tápba az LNK364.et ,és az elkókat is.sok sikert üdv szepi002

0

NLQ
NLQ picture

Az E50 hibakod és egy AEG mosogep talalkozasanal segitettek az itteni hozzaszolasok,

ezert megirom tapasztalataimat az utókornak :)

Az én áramköröm teljesen más ugyan, de a korom letakaritasa utan latszott hogy a tapfesz IC ( itt TNY253) láthatóan hibas volt igy ezt cseréltem, kondikat, es a zárlatos BTB16-700  triakot... 

forrasztas utan elsore szépen megy a mosogep

köszi a segitséget

2

MZperX
MZperX picture

Hali! Ez a 130 ohm honnan van? Csak mert most nyitottam ki egy szűz panelt, azon biza az van rajta, hogy 100. Az meg ugye 10 ohm. Mérve is annyi. És még valami: az elkókat minek cserélni? Mármint ha jók...

0

Kari
Kari picture
*****

Haho!
100=10 Ohm, persze, de csak ha" kodoljak", különben a szokvanyos 100 Ohm-kent olvasando_mas ertekeknel mondjuk trivialisabb lenne a megfejtes. Viszont ha a 130 Ohm heleyen talaltad-csak nem 10 Ohm lenne a megfelelö...
Kari

0

MZperX
MZperX picture

Szia! Bocs, de olvastad amit írtam? Persze, hogy igen, csak nem elég figyelmesen. Írtam: "mérve is annyi"! Miután az LNK tápjában van, ahol 10-22-33-47 és néha 100 ohm szokott lenni, ez a 130 eleve gyanús. Láttam már sokféle karón sokféle varnyút, ezért naná, hogy mérek, nem csak olvasok. Ennek ellenére értékelem a segítő szándékod. Üdv! Köbüki. Ha netán nem láttad volna a Mézga Aladár kalandjait, -nem tudhatom mennyire vagy ifjú-, ez MZ/X rokoni foka és egyben egy alternatív megszólítása is.

0

jocos999
jocos999 picture

Hali. Ahogyan írtad mindent kicseréltem, tökéletesen működik a szárító. Köszi szépen.
Kellemes Ünnepeket.

0

jocos999
jocos999 picture

Hali!
Köszi a segítséget, az LNK IC valóban zárlatos S-D 16 Ohm, rendeltem ma. Remélem mást nem érintett a panelon ez a hiba. Ha összeraktam jelzek mit sikerült.

0

jocos999
jocos999 picture

Helló!
Hasonló táp kapcsolást sem találni ami az LNK364GN köré épül. Hogy legalább el lehetne indulni valamilyen ellenállás értékkel ami ide megfelelő. Külföldi oldalakat böngészve a 10 Ohm-tól az 50 kOhm-ig ajánlgatnak a jó szándékú fórumozók.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia jocos!
Pedig baratunk tenylegesen ismeri, ime egy konkretan, de a Powerintegrations honlapjan tutti lelhetsz egy marekkal :-)
Kari

0

jocos999
jocos999 picture

Hali!
Nagyon jó oldalt küldtél, itt aztán lehet válogatni. Találtam én ezzel az IC-vel kapcsolásokat csak sehol nem volt előtét ellenállás úgy mint a vezérlőpanelon. Általában kisebb indukció vagy direktben ment rá a fesz.
Köszi, minden jót.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Jocos!
Szivesen, Neked meg eredmenyes javitasokat!
Kari

0

Sponsored links