You are here

Epson Stylus DX7450 Sárga patront nem érzékeli a gép -MEGOLDVA-

18 posts / 0 new
Last post
atka148
atka148 picture

Üdv!
Tegnap megadta magát a közel 12 éves szerkezet. Eddig tökéletesen működött, tegnap patron cserét kért. A sárga színt kicseréltem azt írja, hogy nem kompatibilis. Oké, kicseréltem egy eredeti epsonosra, azzal ugyanez a helyzet. Nem volt beszáradva, napi használatban van. Waste ink pad számláló 37%-on. SSC Service utility resetelte, semmi változás. Azóta kipróbáltam azt is, hogy a chipet ami a feketén van átrakom a sárgára(mert a feketét ismeri) és a sárgájét a feketére. Ebben az esetben a feketén írja ki, hogy eredeti epson patron, a sárga ismeretlen. Magyarul szólva akár hogyan is nézem valami a géppel lesz.
Az érintkezőket megtisztítottam, érintkezési gond nincs.
Valami ötlet, vagy lejárt az ideje?
Üdv!

u.i.: ez a gép 12 év alatt 300Ft os patronokkal tökéletesen dolgozott. A gyári patron pakkal kipróbálva sem lett változás. Minden színt beismer, csak a citromsárgát nem.

A mai napon megjött az új adag patron(gyári) melyet belerakva jo 15perces nyikorgás kíséreteben rendesen működik a gép. A sok rezet és az új csomag patron helyrerakta. (Bár nem volt olcsó művelet) Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.
uniman, ID:333483 "nem próbáltad úgy, hogy az egész pakkot egyszerre cseréled (egy csomagból...nem keverve!)" Na ugye ! Meglett is lett eredménye... :oke:
Üdv.: Uniman

0

atka148
atka148 picture

Hali! Csak hogy tisztán lássunk: Az első dolgom volt belerakni egy eredeti csomag patront.. Ami nem oldotta meg a gondot. Ezután minden létező patront belepróbáltam ami itthon volt, azokkal se lett jó. Majd a sok-sok reset, ki-be kapcsolás, áramtalanítás és még egy csomag zsír új patron(Szintén eredeti epson)! Ezért mondtam, hogy sokba került ez nekem. :D

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nézted a a patronok szavatossági idejét?

Bálint

0

atka148
atka148 picture

Persze, azóta egyébként azokat is beveszi amiket eddig kidobott! :D Úgy tűnik helyreraktam benne valamit!

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
99%, hogy meghalt benne valami.
Szerezz egy roncsot (beszáradtat, ebben Pityesz a menő forrás) és elektronika cserére fel!
A múlt nevei alapján ítéled meg a jelen történéseit. Hát ne tedd!

0

SzG
SzG picture

Akkor miért nem azt a hibát adja, hogy valami nem működik?
Miért patron kompatibilitási problémát dob?

0

atka148
atka148 picture

Ez egy nagyon jó kérdés. Egyébként most tegnap SCC-vel mindent reseteltem más fajta nyomtató típussal. Konkrétan mindet végignyomkodtam. A freeze-től a counter reseten át mindent.
Most annyi lett, hogy elfogadta a sárgát, de a feketét nem. Rendeltem bele egy csomag eredetit(megint... drágább mint egy nyomtató) ha hétfőn megjön kipróbálom. Remélem helyre rázódik, nem szeretnék megválni tőle, na meg a 22db patrontól.. Üdv

0

SzG
SzG picture

Kérdés: maga a patron RESETelődik?
Lehet, hogy maga a RESET-elés csak az egyik slot-ban működik. (Mondjuk szoftverhiba miatt)

0

atka148
atka148 picture

Hali! Nem, a patront nem tudja resetelni. A számlálót lehet befagyasztani, meg a patronon lévő chipet egy külső eszközzel resetelni. Amit én írtam az a Waste ink pad reset, a hard reset, a firmware reset volt, és befagyasztottam a számlálóját a patronoknak. :D Hétfőn jön a kövi csomag patron addig pihen :D

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Gyanúm szerint ez a printer is olyan tintapatronokkal működik, mint az én DX5050-es nyomtatóm ...és biztos vagyok abban is, hogy nem próbáltad úgy, hogy az egész "pakkot" egyszerre cseréled (egy csomagból...nem keverve!)...vagy igen?
Meg aztán vannak az "önreszetetős" patronok...
Üdv.: Uniman

0

SzG
SzG picture

Ha visszateszed az előző (üres) sárga patront, akkor patron cserét kér, vagy kompatibilitási hibát dob?

0

atka148
atka148 picture

Hali. Próbáltam úgy,hogy mindet cserélem utángyartottra, és tegnap eredeti szettet is beleraktam. Minden esetben kompatibilitasi hibat ir. Akkor is ha azt ami teljesen kiurult azt rakom bele vissza. Es igen ugyanaz a patron megy bele.
Üdv!

0

SzG
SzG picture

Húzd ki a konnektorból, majd 5-10 másodperc múlva dugd vissza. Ha eddig még nem tetted meg...

0

atka148
atka148 picture

Megtettem, semmi változás. Sőt a support szerint, ha nyomva tartom a patron csere gombot és a bekapcsoló gombot, akkor resetel a gép. Nyomva tartottam, villogott a bekapcsoló gomb, majd kikapcsolt. De a hiba ugyanaz. Az epson monitorban ha rányomok, hogy információ, akkor mind a 3 színt(kék,fekete,magenta) kiírja, hogy eredeti epson, a sárga pedig ismeretlen. A teljesen gyári belevaló patronnal is ugyanez a helyzet.

0

SzG
SzG picture

http://www.ssclg.com/epsone.shtml

Itt van egy progi, ami az EPSON nyomtatókat kezel. Ha nincs benne a kérdéses típus, akkor a lap alja felé van egy link egy fórumra. Ott hátha tudnak segíteni.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
A topiknyitóban én ezt olvasom...: "SSC Service utility resetelte, semmi változás"
Üdv.: Uniman

0

SzG
SzG picture

ah...tényleg...
Akkor marad a fórum a belinkelt oldalon.

0

Sponsored links